Nişan baklava tepsisi boş mu verilir? yardım

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

game_over

Guru
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2011
204
168
323
merhaba kızlar nişanda gelen baklava tepsisi erkek tarafına boş mu verilir yoksa içine bişey mi koyulması gerekiyor??

merhaba kızlar nişanda gelen baklava tepsisi erkek tarafına boş mu verilir yoksa içine bişey mi koyulması gerekiyor??

benim bildiğim, boş verilir canım, daha öncede duymadım, içine bişey koyuluyormu, ama tabi herkesin örf adetine görede değişe bilir, benimkinde biz bişey vermedik tepsiler boş gitti.

bizde tepsinin otasındaki iyi kısmından 1 tabak ayrılır ve tepsiye o konup gönderilir:))))...ablşamınkinde öyle yaptık ama benimkinde tatlı yetişmedi bile. o yüzden boş gönderdik:)

bizim adetimizde damat baklavası diye bir şey var
kız tarafı gönderiyor baklavayı
bayramlarda baklava gönderiyoruz
tepsimizi hic bos göndermediler
bir kere cok güzel kuruyemislelre doldurup gondermislerdi
baska sefer kuru meyvelerle
genel görgü kuralı ise komsunun yolladıgı tabak bile bos gonderilmez
bir sey konulup gönderilir
bence siz de koca bir tepsi olmasa da icine yorenize ozgu bir tatlı yapıp gonderirseniz daha hos olabilir

benim izmirde oturan bir akrabamdan hatirliyorum
kizina gelen nisan tepsisine
Damat´a yapilan bohcayi koyup götürmüslerdi
ama en sagliklisi onlarin bir yakinini arayip usulunu ögrenmek diye düsünüyorum
tepsi birseylerle kesin doluyor bos gönderilecegini sanmiyorum ama neyle doluyor orasi mechul :):)
Allah kolayliklar versin insallah

canım bana gelen baklava tepsisine annem yeniden baklava yapmıstı biz öyle götürmüştük...boş göndermek sanki çok hoş değil gibi..

Boş gönderilir bu kk sayesinde yeni adetler öğreniyoruz!

bana kurban bayramında koc kestıklerınde bende onlara baklava goturmustum. içine pantolon ve bluz alıp koymustu kayınvalıdem.bende bos goturulmemesı taraftarıyım. bı arkadasta yukarıda demıs komsunun tabagı bıle bos verılmez kı buna ne kalmıs

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…