Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakısı FACİASI!!!

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

gulsahgul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
62
1
36
Hatay
Oğlum 17 aylık 3 aydır bakıcıya bırakıyorum çok iyi bir kadın çok ilgileniyor çok da memnunduk, düne kadar... Bakıcının vi sobalı o yüzden bi kaç kez uyardım sobayı bilmiyor öğretin diye çok korkuyordum korktuğum da başıma geldi dün tek elinin içi tamamen yanmış vaziyette buldum çocuğumu ((((( Elinden tutuyormuş güye birden sendelemiş düşmeyeyim diye de sobadan tutununca olanlar olmuş...Sağlık ocağına götürmüş pansuman yaptırmış Oğlum bi kaç gündür hastaydı da bronşit olmuş ona uğraşıyorduk şimdide bu çıktı başımıza ne zormuş aileden uzakta çocuk büyütmek...Size sorum ne yapayım değiştireyimmi bu bakıcıyı oğlumda öyle çok seviyor ki 3 gün rapor aldım evdeyim iyileşene kadar bakıcam offfffff((

Geçmiş olsun Dikkatsiz davrandığı ortada canım.Bir annenin açısından ihmali kabullenmek de kolay değil seni anlıyorum.Mantıkl ı hareket etmelisin bence.Yeni bir bakıcı bulman uzun zaman alabilir.birde çocugun seviyormuş bakıcısını oda es geçilmemeli

bakıcıya çocuğunu bırakmak zor şey canım.bakıcı senin evine gelse hem çocuk evden ayrılmamış olur evin kaloriferli ise daha iyi evden çıkmaması.Allah yardım etsin.

aslında aklımda biri var ama çocuk alışırmı bu saatten sonra bilemiyorum tekrar nasıl bırakayım ki aynı kadına aklım hep orda olacak... ağzıyla kuş tutsa zor artık çok mu abartıyorum aceba diyorum ama dün gece sabahı zor ettik sünnet olduğunda bile bu kadar ağlamamıştı yavrum

evi kalöriferli ve o yaşlarda çocuğu olan bi anne bul bence etrafındaki örneklerden gözlemlerim ve bende çalışan bir anne çocuğuyum böyle anneler baktığı çocuğada kendi çocuğuna baktığı gibi bakıyor mesela ikisini oturtuyor yemek yediriyor oyuncakları döküyor hadi oynayalım diyor hem çocuklar paylaşmayı öğreniyor hemde sıkılmıyorlar fakat çocuğu vermeden kişinin çocuklarını bi gözlemleyin huyu hoşunuza giderse bırakın çünkü hem birlikte olacaklar gün boyu hemde onları eğiten anneye bırakacaksınız çocuğunuzu onun için bu önemli bir faktör... birebir yaşıyan biri olarak kişisel fikirlerim :)

çok geçmiş olsun canım senin evinde baksa daha ii olurdu aslında, değiştirme konusunda da başka alternatif de varmış madem düşünmek gerekir. bakıcın dikkatsiz davranmış , sana göre daha dikkatli olmalı bakıcı her konuda emanet çocuk bu sonuçta

cok gecmıs olsun cok uzuldum yavruya
sabırlı davrandıgınız ıcınde kutluyorum ayrıca bn sınırlerıme hakım olamazdım sanırım

Elbette ben de çok sinirlendim ama daha önce iki arkadaşımın çocuğunu büyütmüş olması oğlumun benden değilde bakıcıdan ayrılırken ağlaması haftada iki kez balık yedirmesi tırnağına kadar kesmesi vs vs bir sürü hafiifetici sebeplerler var sinirlerimin yatışması için... evet aklımda b isim var bu bayandan öncede vardı ama ben bu bayanla ilgili o kadar çok övgü duydumki komşularından arkadaşardan tanıklardan o sebeple uzak da olsa evine götürürüm kafam rahat olur en azından dedim...şu anda gerçekten kararsızım ((((

Bilemedim.
Çok artıları olan bir bakıcıyı bir anlık görünmez bir kaza sebebi ile bırakır mıydım bilemedim.
Heralde insanlık hali , benim yanımda da olabilirdi diyerek devam edemezdim , öfkem ağır basardı ama doğru olan da bu değil gibi geliyor.
Daha önce baktığı çocuklar , kendi çocuğumun ona sevgisi....bunları göz ardı etmemek lazım aslında.

hatası çok büyük ama çocuğun bakıcıyı sevmesi ve bakımının gayet iyi olması bence gerçektende hafifletilmiş sebep olmalı. zaten bence bu korku bakıcıyada yetmiştir eğer yanık fazla önemli değilse bence bakıcıyla devam etmelisin zaten birdaha sobanın 10 metre yakınına yaklaştırmaz çocuğu. çünkü böyle bir bakıcı bulmak gerçektende zor.

Çok büyük geçmiş olsun kıyamam
Bu kendi evinizde de başınıza gelebilirdi (Allah korusun) bazen anneler de ne yaparlarsa yapsınlar bi anlık dikkatsizlikle çocuk kendine zarar vereceği şeyler yapabiliyor. Eğer kadın kendisi çocuğa böyle bir işkence yapmaya falan kalksa hemen anlaşılırdı yani çocuğunuz bir daha istemiyorum o yaptı diyebilirdi 3 yaşında sonuçta bazı şeyleri söyleyebilir.
Bence çocuk bakıcısını seviyorsa ve bir daha daha dikkatli olacağına eminseniz bakıcıyı değiştirmeyin. Ama bu konuda kararsızsanız mutlaka değiştirin. Tabi başlarda çocuğun yeni bakıcıya alışması zor olur ama zamanla alışır sanıyorum.

Daha önce bakıcısının bir hatasını görmedim bi de önceden baktığı çocuklar arkadaşlarım çocukları 2 yaşındayken şiir ezberlettiğini gördüm o çocuklara ama sobanın etrafına insan en azından yaklaşmaması için bişeyler koymazmı ya da göz kulak olur emanet offfff ne kötü yaa kararsızlık...

ay kıyamam yaa..yavrum ne kötü olmuştur..
çocuğun bakıcıyı sevmesi çok önemli..bende bir çocuk gelişimi mezunuyum ve eskiden bebek bakmıştım

üstelik ilgili ve özenlide davranıyormuş zaten öyle olmasa çocuk sevemzdi..

dikkatsizlik diye düşünmeyebelirisniz bence..
ya sizin evniz sobalı olsaydı..gene yavrucak oraya uzanabalirdi..

bence bundan sonra daha dikkatli olacaktır..o korku onada yetmiştir..

düzeni hiç bozmamak en iysi mi aceba bunu biliyorum en iyi ben bilirim ama bi tarafım bir daha sakkın götürme o kadaına için raat etmeyecek diyor dğer tarafım aynı ey ben yanındaykende başına gelebillirdi diyor...

şunu da düşünün..başka bakıcı aldığınzda başka sorunlar ve kazalarda olablir Allah korusun..
çocuk bakmak gerçekten çok zor iş..hele ki emanetse
gözün gbi bakarsın ama olacağı vardır..

başkasında başka problemler yaşamayacağınıza eminseniz değiştirin

İşkenceden değilde umursamaz mı davrandı aceba diye onndan korkuyorum oğlum 1.5 yaşında daha konuşup anlatamaz ama hal ve hareketlerinden bakıcısını çok sevdiğini biliyorum.

aynen..geçen yeğenimin çocuğu gözümünün önünde düştü bir anda anlamadık alnını sehbaya vurdu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…