- 7 Kasım 2013
- 165
- 95
- Konu Sahibi papatyalarr
O tavsiyeyi ben vermiştim, keşke yaşadıklarının arkasında durabilmesi mümkün olsa ama öyle biri değil anladığım kadarıyla. Nasıl ki erkekler son derece normal karşılayıp bunu ifade edebiliyor biz kadınlar sorun etmiyorsak erkekler de etmemeli ideal olan bu ama gerçekler başka. Onu kendi dünyası hayat görüşü yaşantısı bağlamında değerlendirip gerçekçi ve işe yarar bir tavsiye verdim. Çünkü iç dünyasında daha kabullenip içselleştirmediği kötülük ve hata olarak gördüğü bir konu bu.Yoksa takmayan umursamayan bir insansa zaten umursamaz buraya konu açmazdı. Kaldı ki yaşadıklarının arkasında durmasına toplumumuz müsait değil, en azından çoğu insanın yaşadığı çevre öyle. Ortadoğu toplumunda kadını dezavantajlıdır. Don kişot olmanın manası yok.
Bir de şu var erkekler kendi iç dünyalarında her ne kadar takmasa da çevreden ve dıştan gelen baskıdan dolayı takmak zorunda hissediyorlar ve takıyorlar. Mesela yabancı bir kadınla evlenen Türk erkeği bakireliği sorun yapmıyor o kızın daha önce cinsel beraberlikleri olduğunu bilerek ve normal karşılayarak evleniyor, çünkü o toplumda bu bir tabu değil ve herkes öyle düşünüyor.
Söylediklerinizin bir kısmına katılıyorum fakat sebep ne olursa olsun böyle bir saygısızlığı kendisine yapmamalı diye düşünüyorum. Allahın ve kendinin ve üstelik 3. şahısların bildiği bir şeyi hayat arkadaşım, eşim, yoldaşım dediği bir insandan saklayıp yalanlar üzerine kurulu bir evlilik yapacağına kendisini her haliyle her koşulda benimseyebilecek bir insanla evlenmesi onu hayatta daha mutlu biri yapar.