Bakır spiral ve polikistik kist hamile kalamamak

mrd4rkwomen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2024
14
6
29
Selamlar kızlar ,
Öncelikle formlarda yazılan şeyleri araştırıp, tek tek okuduğum için bende sıkıntılarımdan bahsetme ihtiyacı duydum .
6 senelik evliyim ve eşimle çocuk istemedik ..Açıkcası ne mental sağlığımız ,nede maddi durumumuz müsait değildi . Kendim fazlasıyla kötü bir çocukluk geçirdiğim için doğru ebeveyn olabileceğime emin olmam gerekiyordu . Bir hamilelik yaşadım ve hamileliğimi evlenmeden 2 ay önce ,2 haftalık kadarken kürtajla sonlandırdım .Ardından Bakır spiral taktırdım ve BİNGO , 6 sene sonra tam emin olunca kendimden spirali çıkarttım ve doktor bana çok kızdı.Bakır spiralin bakır salgıladığı için çıksa dahi beni minumum 6 ay, maksimum 1 sene kadar koruyacağını söyledi . Polikistik kistim var fakat hormon değerlerim kötü değil , düzensiz adet olurum , orta okuldayken doğum kontrol hapları kullanmış biri olarak tercihimi lisede alternatif tıp üzerinde kullandım. Soğan kürü ve çivan perçemi , aslan pençesi otunun kistlerime oldukça faydası oldu . Fakat doktorun da dediği gibi 6 aydır hamile kalmıyorum iki kere test yaptırdım detaylı kan , hormon, vitamin ,smear , çatal ultrason hiç bir sıkıntı gözükmüyor . Sizlere bakır spiral taktırmayın diye yazmak istedim. Herkesin bünyesi farklı tabii , kararı da ama artık tedavisiz olmayacakmış gibi geliyor bana .Kaldı 6 ay sonrasında muhtemelen daha başka araştırmalar ve uygulamalara koyulacağım .
Bunu okuyan Anne olma adayı umarım senin içinde kendi tecrübelerim bir ışık olur . Sizde benimle kendi tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz . Tüm bu süreci güncelleyerek yine size anlatacağım . Şimdilik iyi geceler ..

Neden hormonlu spiral tercih etmediniz ki? Halbuki pcoslulara, adet duzensizligi olanlara hormonlu öneriliyor.

zaten spiral türkiyede hiç doğum yapmamış kadınlara takılmıyor. çünkü rahimde hasar bırakma ihtimali çok yüksek. inşallah en yakın zamanda dilediğiniz haberi alırsınız Allah sağlık, huzur versin

Aslında benim tercihim değildi o kısımda biraz tecrübesiz davranıp spirali sağlık ocağın da taktırdım . Tüm testlerim yapıldıktan sonra ve kadın bana takıldıktan sonra bakır spiral olduğunu söyledi ve açıkcası internette bakır spiral ile alakalı olumsuz bir şey yok bende çok önemsemedim .

Çok şükür rahimde hasarım yok fakat benim için başka korunma yöntemleri iğne , doğum kontrol hapı ve deri implant'ı regly düzensizliğimi aşırı derecede etkiledi . Bunun yanı sıra bir sürü yan etki yaşadığımdan, tercihim spiralden yana oldu ama bakır spiralden yana değildi .Doktora gitmeden önce bilmiyordum bile böyle bir olasılığın internette yazmadığı ve bana söylenmediği bir senaryo yaşıyorum başkası da yaşasın istemedim .Herşey Allah'tan Amin canım , rabbim hepimize sağlık ve huzur versin .

Olumsuzluk icin demedim, en normali zaten bakir spiral, ancak hormonlu spiral salgiladigi hormonlar sayesinde adet duzensizligi, agrili menstrual dongu, pcos gibi rahatsizliklari tedavi de edebiliyor.

Aile hekimleri aslinda bilgilendirme yapıyor bu konuda, sorular soruluyor, form dolduruluyor, niye sizi bilgilendirmediler acaba, neyse umarim gebelik isteginiz tez vakitte saglikla gerceklesir

Bilgilendirmeyi sonrasında sağladı bana ,internetten baktığım zaman da herhangi olumsuz bir yorum , yazıyla karşılaşmadım taaki ocak 15 spiralimi çıkarmak için gittiğim iyi bir kadın doğum uzmanı bana kızana kadar , olumsuzluk için yazmadığınızı biliyorum. Benim şansızlığım olmuş bu noktada öncesinde bilgilendirilmemek sanırım yoğun bir güne denk geldim .Çok teşekkür ederim , Allah isteyen herkese kucağına sağlıkla almayı nasip etsin .

Ay su an bende de bakirli spiral var doktor olumsuz ne dedi, kendisinden hic memnun degilim zaten cikartmaya bahane ariyorum bende

Doktor çıkarttıktan hemen sonra kaç çocuğum olduğunu sordu bende hiç çocuğum yok zaten onun için çıkarmak istediğimi söyledim .Önce ters ters baktı ardından bana bunu sana nasıl taktılar,hiç akılları yok mu hormonlu taksalardı , sen mi istedin diye söylendi ardından inşallah çocuğun olur , zaten çıkartsamda rahimde bakır salgıladığı için korumaya devam edeceğini bu sürenin minumum 6 , maksimum 1 sene devam edeceğini ve sonrasında rahimdeki bakır azalırsa anca hamile kalabileceğimi söyledi ve bunu gayet ses tonu yüksek ve suratı bozuk bir şekilde sanki ben bakır spirali taktırmak istemişim gibi söyledi .Hoş internette de bununla alakalı pek bir bilgi yok ,hiç bir sorun olmayacağından bahsediliyor bana takan kadında sağlık ocağındaki taktıktan hemen sonra bakır spiral taktım dedi ve ağır kaldırmayacağım konusunda uyarılarda bulundu daha öncesinde bakır spiral takılacağını bile bilmiyordum .

minumum 6 ay

Selam kızlar 4 gün önce neredeyse 3 haftalık hamile olduğumu öğrendim. Henüz doktora gitmediğim için kan testi değerlerime göre bunu söylüyorum. Ve 6 ayı doldurduğum da hamile kaldım. Artık buna psikolojimi dersiniz yoksa doktorun varmış bir bildiğimi dersiniz bilemeyeceğim. Önce iki tane gebelik testi yaptım ve bir buçuk çizgi çıktı, içimde oluşan o duyguyu size tarif edemem. Allah'ım isteyen, bakabilecek herkese yaşatsın. Ardından kan tahlili verdim ilk değerim düşüktü ve korktum 46.8 çıktı. 4 gün sonra yani bugün tekrar kan verdim 321.8 çıktı. Şu anda erken olmasına rağmen çok mutluyum. Rabbim anne olmayı bekleyen herkese nasip etsin.

Neden hormonlu spiral tercih etmediniz ki? Halbuki pcoslulara, adet duzensizligi olanlara hormonlu öneriliyor.
hormonlu spiral pişmanlıktır. kimse o batağa sürüklenmesin.
bakır konusunda çıkar çıkmaz hamile kalınabilir deniyor. ben yaklaşık 1 sene kullandım, 7 aylık bir hormonlu faciası sonrası. bakırı çıkardığımda hemen hamile kalamadım ama spiral ile mi ilgili, yaşla mı ilgili bilemiyorum tabii.

Hormonlusu zaten menstrual dongusu problemli olanlara, pcoslulara, rahimle ilgili hastaliklari olanlara oneriliyor. Saglikli dongusu olan kadinlara hormonlu hic tavsiye edilmiyor, siz neden hormonlu taktirmistiniz ki?

Bu arada hormonsuz spiralde benim icin pişmanlık omrumun en rahatsiz 8 ayini gecirdim, memlekete doner donmez cikarttiracagim.

Yukarıda belirttiğim üzere bana spiral'le korunmak istiyorsam eğer kesinlikle hormonlu spiral kullanmam gerektiğini belirtti Pcos hastası olduğumdan kaynaklı muhtemelen ve bakır spiral için dediği gibi de oldu yine kendisine bebeğimi kontrol ettirmek adına randevu aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…