- 30 Mayıs 2024
- 14
- 6
- 29
-
- Konu Sahibi mrd4rkwomen
Neden hormonlu spiral tercih etmediniz ki? Halbuki pcoslulara, adet duzensizligi olanlara hormonlu öneriliyben sağl
Çok şükür rahimde hasarım yok fakat benim için başka korunma yöntemleri iğne , doğum kontrol hapı ve deri implant'ı regly düzensizliğimi aşırı derecede etkiledi . Bunun yanı sıra bir sürü yan etki yaşadığımdan, tercihim spiralden yana oldu ama bakır spiralden yana değildi .Doktora gitmeden önce bilmiyordum bile böyle bir olasılığın internette yazmadığı ve bana söylenmediği bir senaryo yaşıyorum başkası da yaşasın istemedim .Herşey Allah'tan Amin canım , rabbim hepimize sağlık ve huzur versin .zaten spiral türkiyede hiç doğum yapmamış kadınlara takılmıyor. çünkü rahimde hasar bırakma ihtimali çok yüksek. inşallah en yakın zamanda dilediğiniz haberi alırsınızAllah sağlık, huzur versin
Olumsuzluk icin demedim, en normali zaten bakir spiral, ancak hormonlu spiral salgiladigi hormonlar sayesinde adet duzensizligi, agrili menstrual dongu, pcos gibi rahatsizliklari tedavi de edebiliyor.Aslında benim tercihim değildi o kısımda biraz tecrübesiz davranıp spirali sağlık ocağın da taktırdım . Tüm testlerim yapıldıktan sonra ve kadın bana takıldıktan sonra bakır spiral olduğunu söyledi ve açıkcası internette bakır spiral ile alakalı olumsuz bir şey yok bende çok önemsemedim .
Bilgilendirmeyi sonrasında sağladı bana ,internetten baktığım zaman da herhangi olumsuz bir yorum , yazıyla karşılaşmadım taaki ocak 15 spiralimi çıkarmak için gittiğim iyi bir kadın doğum uzmanı bana kızana kadar , olumsuzluk için yazmadığınızı biliyorum.Olumsuzluk icin demedim, en normali zaten bakir spiral, ancak hormonlu spiral salgiladigi hormonlar sayesinde adet duzensizligi, agrili menstrual dongu, pcos gibi rahatsizliklari tedavi de edebiliyor.
Aile hekimleri aslinda bilgilendirme yapıyor bu konuda, sorular soruluyor, form dolduruluyor, niye sizi bilgilendirmediler acaba, neyse umarim gebelik isteginiz tez vakitte saglikla gerceklesir
Ay su an bende de bakirli spiral var doktor olumsuz ne dedi, kendisinden hic memnun degilim zaten cikartmaya bahane ariyorum bendeBilgilendirmeyi sonrasında sağladı bana ,internetten baktığım zaman da herhangi olumsuz bir yorum , yazıyla karşılaşmadım taaki ocak 15 spiralimi çıkarmak için gittiğim iyi bir kadın doğum uzmanı bana kızana kadar , olumsuzluk için yazmadığınızı biliyorum.Benim şansızlığım olmuş bu noktada öncesinde bilgilendirilmemek sanırım yoğun bir güne denk geldim .Çok teşekkür ederim , Allah isteyen herkese kucağına sağlıkla almayı nasip etsin .
minumum 6 ayDoktor çıkarttıktan hemen sonra kaç çocuğum olduğunu sordu bende hiç çocuğum yok zaten onun için çıkarmak istediğimi söyledim .Önce ters ters baktı ardından bana bunu sana nasıl taktılar,hiç akılları yok mu hormonlu taksalardı , sen mi istedin diye söylendi ardından inşallah çocuğun olur , zaten çıkartsamda rahimde bakır salgıladığı için korumaya devam edeceğini bu sürenin minumum 6 , maksimum 1 sene devam edeceğini ve sonrasında rahimdeki bakır azalırsa anca hamile kalabileceğimi söyledi ve bunu gayet ses tonu yüksek ve suratı bozuk bir şekilde sanki ben bakır spirali taktırmak istemişim gibi söyledi .Hoş internette de bununla alakalı pek bir bilgi yok ,hiç bir sorun olmayacağından bahsediliyor bana takan kadında sağlık ocağındaki taktıktan hemen sonra bakır spiral taktım dedi ve ağır kaldırmayacağım konusunda uyarılarda bulundu daha öncesinde bakır spiral takılacağını bile bilmiyordum .
hormonlu spiral pişmanlıktır. kimse o batağa sürüklenmesin.Neden hormonlu spiral tercih etmediniz ki? Halbuki pcoslulara, adet duzensizligi olanlara hormonlu öneriliyor.
Hormonlusu zaten menstrual dongusu problemli olanlara, pcoslulara, rahimle ilgili hastaliklari olanlara oneriliyor. Saglikli dongusu olan kadinlara hormonlu hic tavsiye edilmiyor, siz neden hormonlu taktirmistiniz ki?hormonlu spiral pişmanlıktır. kimse o batağa sürüklenmesin.
bakır konusunda çıkar çıkmaz hamile kalınabilir deniyor. ben yaklaşık 1 sene kullandım, 7 aylık bir hormonlu faciası sonrası. bakırı çıkardığımda hemen hamile kalamadım ama spiral ile mi ilgili, yaşla mı ilgili bilemiyorum tabii.