arkadaşlar merhaba ben prematüre annesiyim oğlum 5 aylık düzeltilmişi 3 aylık.anne sütü ve mama alıyor benim sorunum şu:göğüslerime süt indiğini hissetmiyorum, oğlum memeyi aldığında ilk 1-2 dk boğazından geçtiğini yani yuttuğunu duyuyorum fakat sonra emiyo ama ses duymuyorum sütüm azmı geliyor acaba?yetersizmi anlamıyorum
anlamak için arkasından mama veriyorum bazen alıyor bazen almıyor mamayı ne yapmalıyım???????????? ayrıca bezinden anlaşılırmı doyduğu? ilk doğduğu zamanlar daha çok ıslatıyordu bez çok ağır oluyordu şimdi öle dğil yine ıslanıyor fakat eskisi değil tecrübelerinizi paylaşırsanız sevirim.herkese hayırlı gecelerrr:uhm::ecrin_bebek:
bir kaç gün günlük kilo alımını takip et. günde 15 gramdan az alıyorsa yetmiyordur. günde 15 gramda alt sınır canım. benim bebeğimde düzeltilmiş 2 aylık günde 30-40 gr kadar alıyor
bildiğim kadarı ile günlük 20-30 gr alması gerekiyor.Sütünün durumunu ğrenmek için sağmanı kaç cc geldğini saplamanı tavsiye ederim.dr sana 2 saat bir beslenme önermiştir. haftalık kilo ölçümüne göre 1,6 çarp okadar alabiklir. yani 4 kg* 1,6 buda yaklaşık 65 cc yapar.
sütün azsa susam çöre otu ,bildiğimiz biskuvi yemeni bol bol su içmeni tavsiye ederim.