'Bakımlı Kadın' Nasıl Olunur ?

Aysar_

İçim Garip, Sıfır Huşu
Kayıtlı Üye
30 Ağustos 2014
1.195
5.176
Bakımlı Kadın Nasıl Olunur ?

Hazırlayan: Müşra Demir

Aslında öncelikle güzel kadından kastımızın “bakımlı” olmak olduğunu belirtmemiz gerek.

Peki, bakımlı görünümlerini çevrelerine saçtıkları ışıltıyla kendilerine has bir güzelliğe çeviren kadınlar bunu nasıl başarıyorlar?

Tabii ki hepimizin yapmaya üşendiği temel yöntemleri var.
Öyleyse bu listeyi okuduktan sonra üşenmek yok!

İşte göz alıcı bir kadın olmak için uygulamanız gereken 25 adım. ''Bakımlı Kadın nasıl olunur?''sorusunun detaylı cevapları.

sadece-güzel-kadınların-bildiği-güzellik-sırları--768x794.jpg

*İpek yastık kılıfları kullanmaya çalışın, saten yastık kılıfları saçlarınızı zedeler.
*Parlak bir cilt için Antioksidan etkili smoothie ile başlamaya çalışın.
*Her yeni güne istenmeyen tüyleri almak ve günlük bakım kürlerini de uygulamayı içeren küçük bir duş ile başlamayı unutmayın.
*Fransız kadınları gibi, vücudunuzu nemlendirmek için limon ya da lavanta esansı içeren kremler kullanın.
*Her gün mutlaka en az 50 koruma faktörlü krem kullanmayı unutmayın.

SADECE-GÜZEL-KADINLARIN-BİLDİĞİ-25-GÜZELLİK-SIRRI-1-768x770.png

*Diş iplerini unutmak yok.
*Hatta beyazlatıcı diş macunları önceliğiniz olsun.
*Her sabah kaşlarınızı düzeltmeye üşenmeyin.
*Kaşlarınızdaki boşlukları kalem ile doldurun.
*Lazer ve iğneli epilasyon kalıcı ya da yarı kalıcı tüy alma işlemlerine yatırım yapmaktan çekinmeyin.
*Lekelerinizi kapatın ve kontürü unutmayın.
*Yüzünüze kremleri uygularken, yukarıdan aşağıya doğru masajla yedirin.
*Gündüz ve gece için ayrı kremler kullanın.
*Fondötenle “makyajsız” görünüm yaratmayı öğrenin.

SADECE-GÜZEL-KADINLARIN-BİLDİĞİ-25-GÜZELLİK-SIRRI-1-768x1037.jpg

*Maskara sürmeden önce kirpiklerinizi kıvırın.
*Tam bir makyaj yapacak süreniz yoksa, günü sadece canlı bir pembe ya da kırmızı lipstick ile kurtarın.
*Dudak kalemi kullanın.
*Günde en az 8 bardak su tüketin, isterseniz limon ve salatalık dilimleri katın.
*Saçlarınızı şekillendirmek için 10 dakika erken uyanın.
*Kuru şampuan ve saç spreyini en doğru şekilde uygulamayı öğrenin.En hayat kurtarıcı iki ürün ne de olsa.

SADECE-GÜZEL-KADINLARIN-BİLDİĞİ-25-GÜZELLİK-SIRRI-3-768x1040.jpg

*Ellerinizin her zaman manikürlü ve nemlendirilmiş olmasına dikkat edin.
*İmzanız haline dönüşecek bir parfüm edinin.
*Çantanıza atacağınız küçük bir güzellik çantanız olsun. İçine mini parfüm, mini ayna, lipstick ve benzeri ihtiyacınız olacak ürünleri koyun. Ne zaman, nerede lazım olacağı belli olmaz.
*Ne kadar yorgun olduğunuz önemli değil, yüzünüzü her gece yıkayın, temizleyin.
*Günün yorgunluğunu cildinize iyi gelecek banyo köpükleri, dinlendirici bir müzik ve mumlarla atın.

Kaynak: Marie Claire Türkiye

Bence tavsiyeler eksik ve modasi gecmis. Kirpik kiviricisi falan bunlar 10 sene oncesinin yontemleri, simdiki kaliteli rimeller zaten kirpigi kivirarak suruluyo. Epilasyondan bahsetmek yerine her sabah istenmeyen tuglerden kurtulmaktan bahsediyo. Cildi nemlendirmekten, her sabah vucut losyonu surerek isildayan bir ciltle gune baslamaktan hic bahsetmemis. Hepsinden onemlisi spora ve guzellik haplarina deginilmemis bile. Eeee nerde ayda 1 kere vucuttaki olu derilerden kurtulma seansi? Bu yaziyi yazan kisiye gore bence sabah bi ruj bi de goz kalemi suren kadin bakimli oluyor o zaman.

Bence bakimli olmak icin oncelikle beslenme ve spor cok onemli. Daha canli saclar, daha canli cilt, formda kalmak bunlar sadece beslenme ve sporla oluyo. Ben guzellik hapi diye bilinen Biotin hapindan gunde 1 tane almayi herkese tavsiye ederim, bu hap sac dokulmesini durduruyo cilde ve saclara isilti veriyo, gercekten kadini bir kademe guzellestiriyo.

Sabah butun vucudu nemlendirerek de gune baslamaktan yanayim. Cildi parlamayan mat olan bi kadin ne kadar ugrasirsa ugrassin bana bakimli gelmiyo. Rus kadinlarinin da sirri bu, ruslar sabah vucut losyonuyla ciltlerini parlatmadan asla gune baslamazlar. Nedense bizim Turk kadinlari bakim deyince gunde 10 dakikalik bi islem sac taramak ve makyaj olarak algiliyo bakimi. Hayir efendim tam anlamiyla bakimli bir kadin olmak icin gunde 1 saat banyoda gecireceksiniz. Yok oyle saci tara kurut bir ruj bi de goz kalemi al sana bakimli kadin. Saclar duzlestirilmeli ya da kivircik yapilmali, vucut losyonuyla cilt parlatilmali. Kabul edelim kisisel bakim ve guzelligimize Rus kadinlari kadar zaman ayirmiyoruz, zaten ben bu tuyolari da 4 sene beraber yasadigim Rus arkadaslarimdan ogrendim.

Ayrica bakimli kadin olmak sadece bugune yonelik birsey degil adeta bir yasam tarzidir ve uzun vadeli yapilmalidir. Yaslanmayi geciktirici bir yasam tarzi benimsenmelidir. Sadece gencken guzel olmak amaclanmamali 50 yasinda bile Monica Belluci gibi isildayan bir kadin olmak amaclanmalidir.

X