- 4 Ağustos 2014
- 3.195
- 4.103
-
- Konu Sahibi BlancKahkul
Bence de 15 yaşındaki çocuk dışında diğerlerine yardımcı olmasına gerek yok. Ama bu benim görüşüm. Sizin sevgiliniz farklı düşünüyorsa yapabileceğiniz pek bir şey yok.Merhaba belki çoğu kişi kızacak bana ama sormak zorundayım.
Önceki hayatımda ki yilan evlenmisti benimle kaç diyordu bana. 3 günlük evliyken eşi aramıştı yapma evli diye. Hayatımın en büyük travmasiydi. Çok hatalar yaptım. Burada yazılanları dinlemedim. Ama rabbim korudu bir şekilde elhamdülillah.
Şimdi tekrar hata yapmak istemiyorum. Tanıştığım birisi var. Çok aşığım denemez bundan sonra bir erkeğe kör kütük aşık olamam biliyorum. Ondan bu konu çok önemli değil benim için.
Konu çocuğun ailesi.
Önce biraz çocuktan bahsedeyim mali müşavirlik stajı yeni bitmiş mali müşavir unvanı ni almış. Staj yaptığı mali müşavirin yanında calisiyor hala. Şartlar elverdiğinde ofis açacak ama en az 4/5 yıl sonra. Sessiz sakin birisine benziyor bı yanlışını görmedim.
Aileye geçiyorum şimdi. Babası vefat etmiş. 65 yaşında bir annesi var. Annesi babasından kalan maaşı alıyor. 6 kardeşler en büyük abisi evlenip bosanmis, emekli, bir çocuğu var ayrı yaşıyor. Bir kız kardeşi de evli, bir ay oldu evleneli. Bunlarda sorun yok. Sorun diğer kardeşleri 38 yasindaki abiisi evde yatıyor annesinin maaşı ve bu çocuğun maaşıyla geçiniyor. 27 yaşındaki kız kardeşi aynı şekilde. Birde lise 1 e giden 15 yaşında başka bir erkek kardeşi var. Buna yardımcı olsun her konuda. Öğrenci çocuk babası yok. Babalık etsin. Ama digerleri ? Babalarından kalan maaş yetmez ki. İşe girmek gibi kaygıları da yok. Hayatı boyunca bu iki kocaman insana bu çocuk mu bakacak ben buna tahammül edemem. Küçük kardeş okey ama . Annenin de maaşı var zaten.bu 2 si bilmiyorum nasıl olacak.
Yargılamadan yazın lütfen mantıklı bir yol gösterin. Hiç bu işe girmemem mi lazım. Annem hiç bulaşma diyor onlar alışmış bu düzen değişmez diyor
Herkesin hayatinin bir duzeni var. onlarinki de bu sekilde demek ki. Kaldi ki kimseyi bu saatten sonra degistiremezsiniz. Size uymuyorsa yol verin gitsin
Alan razı veren razı tabiki değişmez.
Hic bulaşma arkadaşım ,cok üzülürsün ,karşına daha iyileri cıkar anneni dinle pişman olmazsın
Bence de 15 yaşındaki çocuk dışında diğerlerine yardımcı olmasına gerek yok. Ama bu benim görüşüm. Sizin sevgiliniz farklı düşünüyorsa yapabileceğiniz pek bir şey yok.
Sevgilim değil. Yani sevgillisi olma ailemle tanışma girişimleri var. Olabilirde aslında ama bu durum benim adım atmami engelliyor. Diyemiyorum da hayatın boyunca kardeşlerine sen mi bakacaksın diye. Abin kız kardeşin evlilik düşünmüyor mu diye soruyorum şartlar uygun olursa neden olmasın sıralarını bana verdiler diyor. Yaşları var emeklilik yaşı da uzadi bayagi. İşe girseler de sigortaları yatsa diyorum, bilmem diyor. Evliliğe falan giriyor ama hiiiic bu kardeş konularına girmiyor. Aynı evde yasamiycaz sonuçta e kadının maaşı 1,500 TL civarlarında. Okuyan çocukta var. 4 kişiye nasil yetsin.Onlar alışmış bu düzene kolay kolay değişmez. Sevgiliniz ne diyor, bıktım artık kendi hayatımı kuracağım diye bir isyanı varsa belki değişebilir. Oda halinden memnunsa hiç bulaşmayın bakın önünüze.
Sevgiliniz olmasa da adamin hayatinin gidisati belli. 38 yasindaki abi af buyrun evde sermis yatiyorsa zaten siz nereye adim atacaksiniz ki. Hayatinizdaki kisi de ne yapsin,koskoca insanlara hadi is bulun hadi sunu yapin bunu yapin diyemiyordur,hos zaten dese de ne ise yarar? Annesine yardim etmek zorunda hissediyordur kendini hakli olarak. Ama bu durum evlilige engel bir durum. Bugune kadar hatalariniz olabilir,hepimizin var. bari bundan sonra yuzunuz gulsun,bastan belli olan seye hic girismeyinSevgilim değil. Yani sevgillisi olma ailemle tanışma girişimleri var. Olabilirde aslında ama bu durum benim adım atmami engelliyor. Diyemiyorum da hayatın boyunca kardeşlerine sen mi bakacaksın diye. Abin kız kardeşin evlilik düşünmüyor mu diye soruyorum şartlar uygun olursa neden olmasın sıralarını bana verdiler diyor. Yaşları var emeklilik yaşı da uzadi bayagi. İşe girseler de sigortaları yatsa diyorum, bilmem diyor. Evliliğe falan giriyor ama hiiiic bu kardeş konularına girmiyor. Aynı evde yasamiycaz sonuçta e kadının maaşı 1,500 TL civarlarında. Okuyan çocukta var. 4 kişiye nasil yetsin.
Evet adeta bir koloni yaşantısı. Onlar çalışıyorlar mi ?Aynı benim akrabalarımın durumuna benziyor.
Üç erkek kardeş evlenmediler,boşanıp gelen ablaları ve onun üç çoçuğu,bir de anneleri,hep bir arada koloni şeklinde yaşıyorlar.
Erkek kardeşler, anneleri kimseleri beğenmediği için evlenmiyordu,ablaları yetim çocuklarıyla gelince hepten unutuldu evlilik işleri.
Bize tuhaf gelen bir düzenleri var ama onlar böyle yaşamaya alışmış.
Sizinkiler de değişmez,öyle alışmışlar çünkü.
Hiç girmeyin bu aileye.
Evet çalışıyorlar Allahtan.Evet adeta bir koloni yaşantısı. Onlar çalışıyorlar mi ?
Annemde öyle diyor 8 yaşında ki çocuk mu da söz dinlesin 38 yaşındaki adam düzenleri oturmuş onların diyor
Sevgilim değil. Yani sevgillisi olma ailemle tanışma girişimleri var. Olabilirde aslında ama bu durum benim adım atmami engelliyor. Diyemiyorum da hayatın boyunca kardeşlerine sen mi bakacaksın diye. Abin kız kardeşin evlilik düşünmüyor mu diye soruyorum şartlar uygun olursa neden olmasın sıralarını bana verdiler diyor. Yaşları var emeklilik yaşı da uzadi bayagi. İşe girseler de sigortaları yatsa diyorum, bilmem diyor. Evliliğe falan giriyor ama hiiiic bu kardeş konularına girmiyor. Aynı evde yasamiycaz sonuçta e kadının maaşı 1,500 TL civarlarında. Okuyan çocukta var. 4 kişiye nasil yetsin.
Yok sadece annesi alıyor. Evleri yok. Bu benim görüştüğüm çocuk 3 sene staj yapmış zaten 1.800 lira maaş alıyormus staj esnasında öyle birikim yapip ev alma durumları yok yani.Kız kardeşin de babadan maaşı yok mu? Ya da başka gelirleri vardır kira gibi, yoksa sıkıntılı gerçekten. sizin mütakbel aday iki aile geçindirmek zorunda olacaksa yıpratıcı olur.
Diğer kız da 27 yaşında oda küçük değil ki38 yaşında adam nasıl başkasının maaşını yiyebilir ya
Zaman kötü işsiz kalmıştır38 yaşında adam nasıl başkasının maaşını yiyebilir ya
annen çok haklı canım....evlenirken mantık çok önemli...illki ama illaki sorun çıkartırlar...Merhaba belki çoğu kişi kızacak bana ama sormak zorundayım.
Önceki hayatımda ki yilan evlenmisti benimle kaç diyordu bana. 3 günlük evliyken eşi aramıştı yapma evli diye. Hayatımın en büyük travmasiydi. Çok hatalar yaptım. Burada yazılanları dinlemedim. Ama rabbim korudu bir şekilde elhamdülillah.
Şimdi tekrar hata yapmak istemiyorum. Tanıştığım birisi var. Çok aşığım denemez bundan sonra bir erkeğe kör kütük aşık olamam biliyorum. Ondan bu konu çok önemli değil benim için.
Konu çocuğun ailesi.
Önce biraz çocuktan bahsedeyim mali müşavirlik stajı yeni bitmiş mali müşavir unvanı ni almış. Staj yaptığı mali müşavirin yanında calisiyor hala. Şartlar elverdiğinde ofis açacak ama en az 4/5 yıl sonra. Sessiz sakin birisine benziyor bı yanlışını görmedim.
Aileye geçiyorum şimdi. Babası vefat etmiş. 65 yaşında bir annesi var. Annesi babasından kalan maaşı alıyor. 6 kardeşler en büyük abisi evlenip bosanmis, emekli, bir çocuğu var ayrı yaşıyor. Bir kız kardeşi de evli, bir ay oldu evleneli. Bunlarda sorun yok. Sorun diğer kardeşleri 38 yasindaki abiisi evde yatıyor annesinin maaşı ve bu çocuğun maaşıyla geçiniyor. 27 yaşındaki kız kardeşi aynı şekilde. Birde lise 1 e giden 15 yaşında başka bir erkek kardeşi var. Buna yardımcı olsun her konuda. Öğrenci çocuk babası yok. Babalık etsin. Ama digerleri ? Babalarından kalan maaş yetmez ki. İşe girmek gibi kaygıları da yok. Hayatı boyunca bu iki kocaman insana bu çocuk mu bakacak ben buna tahammül edemem. Küçük kardeş okey ama . Annenin de maaşı var zaten.bu 2 si bilmiyorum nasıl olacak.
Yargılamadan yazın lütfen mantıklı bir yol gösterin. Hiç bu işe girmemem mi lazım. Annem hiç bulaşma onlar alışmış bu düzen değişmez diyor