• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakıcıyla uyku nasıl olacak?

Bozo16

Guru
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2008
414
7
296
arkadaşlar selam

2 ay sonra işe başlayacağım. oğluma bakıcı bakacak. sıkıntım şu; bizim oğlan emerek uyumaya alışkın. gündüz uykularını da çok seviyor maaşallah. sabah 7 de kalkıp 8 de yatıyor. sonra 10.30 gibi kalkıp 12-1 gibi tekrar uyuyor 1 saat uyuyup uyanıyor. sonra 16 gibi tekrar yatıp 18 e doğru uyanıyor zaten ondan sonra babası işten geldiği için 21 e oyalıyor ve emerek uyuyor. ama işte dediğim gibi sorunum bu emerek uyuyor gece için zaten yanında olacağım ama gündüzleri ne olacak?

Bugüne kadar hiç sallamadım anneme de sallamamasını tembihliyorum.Arada işim olduğu zaman iyice emzirip anneme bırakıyorum hem benden ayrı kalmaya alışsın diye fakat uykusu geldiği zaman gözleri kızarıyor kulaklarını çekiştiriyor ağlıyor annemde kucağında sakinleştirmeye çalışıyor, ninni söylüyor,yatırıp kapıyı çekiyor vs izin verdiğim her yolu deniyor ama maalesef kesinlikle uyumuyor. illaki ben geleceğim ve emzireceğim .arıyor hemen uçuyorum yanlarına emiyor ve anında uyuyor. aç olduğu içinde değil güzelce emerse 3-4 saat durabiliyor.eğer dışarıda çok kalırsam diye sütte sağıp bırakıyorum bazen kaşıkla veriyor.

işe dönmek zorunda olmasam da keşke en az 1 yaşına kadar ben baksam da emzirsem diyorum bazen ama mümkün değil maalesef.

oğlumu gün içinde göremeyecek olmamın üzüntüsünün yanında en çok aklıma takılan konu bu.

sizler bebişlerinizi gün içinde nasıl uyutuyorsunuz? yada bakan kişiler nasıl uyutuyor.
değişik fikirlere çok ihtiyacım var.

benim bebegimde ayni emmedenuyuma imkani yoktu babasi otomatik muzikli bir salincak aldi muzikte var karnini doyurup altini aliyorum sonra salincagi kuruyorum uyuya kaliyor sallama dugmesinide kapiyorum uzun sure uyuyor sana aldigim modelin web adresini yolliyim incele burda 2arkadasimda benzerlerini aldilar rahat ettiler benim gibi
http://www.amazon.co.uk/Fisher-Price-Smart-Stages-3-1/dp/B000E5T246/ref=pd_sxp_f_i

arkadaşlar selam

2 ay sonra işe başlayacağım. oğluma bakıcı bakacak. sıkıntım şu; bizim oğlan emerek uyumaya alışkın. gündüz uykularını da çok seviyor maaşallah. sabah 7 de kalkıp 8 de yatıyor. sonra 10.30 gibi kalkıp 12-1 gibi tekrar uyuyor 1 saat uyuyup uyanıyor. sonra 16 gibi tekrar yatıp 18 e doğru uyanıyor zaten ondan sonra babası işten geldiği için 21 e oyalıyor ve emerek uyuyor. ama işte dediğim gibi sorunum bu emerek uyuyor gece için zaten yanında olacağım ama gündüzleri ne olacak?

Bugüne kadar hiç sallamadım anneme de sallamamasını tembihliyorum.Arada işim olduğu zaman iyice emzirip anneme bırakıyorum hem benden ayrı kalmaya alışsın diye fakat uykusu geldiği zaman gözleri kızarıyor kulaklarını çekiştiriyor ağlıyor annemde kucağında sakinleştirmeye çalışıyor, ninni söylüyor,yatırıp kapıyı çekiyor vs izin verdiğim her yolu deniyor ama maalesef kesinlikle uyumuyor. illaki ben geleceğim ve emzireceğim .arıyor hemen uçuyorum yanlarına emiyor ve anında uyuyor. aç olduğu içinde değil güzelce emerse 3-4 saat durabiliyor.eğer dışarıda çok kalırsam diye sütte sağıp bırakıyorum bazen kaşıkla veriyor.

işe dönmek zorunda olmasam da keşke en az 1 yaşına kadar ben baksam da emzirsem diyorum bazen ama mümkün değil maalesef.

oğlumu gün içinde göremeyecek olmamın üzüntüsünün yanında en çok aklıma takılan konu bu.

sizler bebişlerinizi gün içinde nasıl uyutuyorsunuz? yada bakan kişiler nasıl uyutuyor.

canım bebeğinin uyku saatleri ve uyuma şekli benimkinin kopyası biz şu aralar emzirmeden uyutma çalışmaları içerisindeyiz çünkü gece çok sık kalkıyor emmek için 2 gündür eşim uyutuyor onu dizine yastık koyup üzerinde sallıyor, çünkü beşiğinde tek başına uyuyamıyor şu beşiğe bırakıp bir müddet ağlamasını bekleyerek kendi kendine uyumayı öğretme metodunu deneyebilirsin ben denemeye korkuyorum çünkü çok ağlıyorlar bu yöntemde ya da sallayacaklar başka yolu yok

biliyorum bunu arkadaşım aldı doğumundan beri kızında kullanıyor
ama benimki 7 aylık olacak işe başlayınca.bunu o zaman kullanamayız sanırım belli bir kg ya kadar salıncak olarak kullanılabiliyor 9 kg diye biliyorum. hem bu zamana kadar sallanmadan geldi şimdiden sonra sallanmadan uyuyamayan bir çocuk haline gelmesini de istemiyorum.. ya o zaman gece de sallanma isterse. şimdi sallanmayı bilmediği için gece rahatım o açıdan

ben şimdilik gece emzirmeye razıyım
gündüzü çözmem lazım acilen

geceyi de halletsek aslında ne güzel olurdu
ama dediğin gibi inanılmaz ağlıyor katılıyor resmen korkuyorum birşey olacak diye
sonra hemen meme tabi
ya sütüm kesilse ne halt edeceğiz bakalım

Aynen canım bizimki de memede uyuyor hep fisher price in değişik ama benzer bir modelini ben de kullanmıştım ancak kızım 9 kiloyu geçtiği için şu an kullanamıyorum ama çok faydasını kullanmıştım benim dışında babası veya annaenesi de uyutabiliyordu orada sallayarak şimdi yine sadece ben uyutuyorum memede uyuyor sallanmaya da alışmadı korkmana gerek yok

aynen canım ya ben sırf bu yüzden işimi bıraktım
benimkide ememden duramıyor illaki bütün ve gece emecek süt gelmesede emerek keyif yapmak istiyor...hele geceleri uyumadan önce saatlerce beni emiyor ve öyle uyuyor
çok denedim yatağına yatırıp kendi kendine uyumasını denemek için ama ne mümkün ağlamaktan katılıyor...
bi çözüm bulursanız bende yararlanırım

canım 5 aydan sonra seninki nasıl olur bilmem ama uyku düzeni değişiyor internetten de araştır istersen gündüz uykuları azalıyor ayakta uyumaya bende alıştırmadım şimdi salıncak bakıyorum onda oyalansın hemde uyuması rahat olsun diye 3 yaşına kadar kullanılanları varmış onlardan almayı düşünüyorum açıkçası

arkadaşlar bende kızımı bir türlü uyutamıyorum uykusu var biliyorum ama bir türlü uyumuyor.eskiden emerek uyurdu şimdi oda yok.ne emiyor nede uyuyor.akşamları eşimle çarşafa koyup sallıyoruz onu bi şekilde zorlada olsa yapıyoruz.ama gündüzleri uyutmak ölüm ne yapcam bilmiyorum kafayı yemek üzereyim tek başına beşiğine koyuyum dedim resmen çocuk ağlamaktan çıldırdı.biran önce çözüm bulmam lazım lütfen yardımcı olun.

canım 5 aydan sonra seninki nasıl olur bilmem ama uyku düzeni değişiyor internetten de araştır istersen gündüz uykuları azalıyor ayakta uyumaya bende alıştırmadım şimdi salıncak bakıyorum onda oyalansın hemde uyuması rahat olsun diye 3 yaşına kadar kullanılanları varmış onlardan almayı düşünüyorum açıkçası

Canım bahsettiğin salıncak hangi marka acaba?

benim oğluşumde emerek uyuyordu halada geceleride öyle,bende 4.5 aylıkken bakıcıya vermiştim oda kucağında sallayarak uyutuyor nasıl yapıyor anlamıyorum ben sallayınca uyumuyor ama kadının kucağında uyuyor izin dönemindede normal salıncak aldım gündüzleri onda sallıyorum bilgisayardanda çocuk şarkıları açıyorum hemen uyuyor sonrada yatağına alıyorum..

aslında o salıncaklar bayağı işe yarıyo yeğenimde hep onda uyurdu sonrada beşiğine alırlardı...
bi şekilde mecbursun bi şeye alıştıracaksın çünkü daha bebeğin çok küçük ve memede uyumaya alışmış bi kere neye alışırlarsa öle gidiyo...
bzim beşiğimiz sepet tarzında sallanıyo bende sallayarak uyutuyorum öle alıştı şimdide kendi kendine uyumuyo memedede uyuduğu oluyo....
bende biraz daha büyüyünce o salıncaklardan almayı düşünüyorum

Canım bahsettiğin salıncak hangi marka acaba?

canım bildiğimiz markaları araştırdım onlarınki 9-13 kg kadar taşıyor ben almışken uzun vade olsun istiyorum bugün kadir has çocuk merkezi var orda 1 tane buldum YONCA diye bir markanın 125 ytl idi ama daha ucuzlarıda var yarın da gidebilirsem şu fatihte bisikletçiler çarşısı varmış eşimle oraya bi bakalım diyoruz bulursam haber veririm

http://www.nukoland.com/magaza/prod...d=302&osCsid=4192f34aaae52f704dc405d05c92f027

http://www.ayhancocuk.com/product_info.php?products_id=310
bu sitelerden bi bak istersen benim arkadaşım almıştı bunlardan daha güzel ve ucuzdu bulamazsam bunlardan alacağım artık

Canım çok teşekkürler ilginea.s. benim bebişinde salıncağı vardı çok memnunduk ama 9 kiloya kadar taşıyordu maalesef inşallah güzel ve sağlam bir salıncak buluruz:))

Canım çok teşekkürler ilginea.s. benim bebişinde salıncağı vardı çok memnunduk ama 9 kiloya kadar taşıyordu maalesef inşallah güzel ve sağlam bir salıncak buluruz:))

canım senin bebeğin şu an kaç aylık o 9 kg olanlara ben baktım aslında fazlada yer kaplamıyorlar bu benim dediklerim çok yer kaplıyor sen hangi markanınkini almıştın

arkadaşlar selam

Arkadaşım ben de geçen Pazartesi iş başı yaptım..anneme bırakıyorum...sütümü sağıyorum..ve ek olarak da ağlarsa mama veriyor annem..
benim oğlum emerken uyurdu..ama uyandığı zaman da kimseyi rahatsız etme biri onunla ilgilenene kadar elleriyle oynar, bazen elini emerdi...
karnı doyunca kendiliğinden uyuyor..bir sorun yaşamıyorum şimdilik

canım senin bebeğin şu an kaç aylık o 9 kg olanlara ben baktım aslında fazlada yer kaplamıyorlar bu benim dediklerim çok yer kaplıyor sen hangi markanınkini almıştın

Canım kızım tam 7,5 aylık kilosu da 9,5 idi son kontrolde artık kullanam o yüzden eltime verdim salıncağı aslında benim aldığım salıncakta yer kaplıyor ama çok memnun kalmıştım fisher price çok fonksiyonlu akvaryum salıncak diye geçiyorhttp://www.kac-lira.com/Fisher+Price+%C7ok+Fonksiyonlu+Akvaryum+Sal%FDncak.htm

dün öğlen bizimkini eşim uyuttu
uykum var diye ağlanmaya başlayınca yatırdı koltuğa sırt üstü bezinden kavrayarak ileri geri sarstı hafifçe 1 dk kadar uyudu gitti valla
şaşırdım daha önce bende denemiştim ama olmamıştı
içim rahatladı gibi biraz en azından ilk defa da oldu bensiz uyuduğunu gördüm

Back