Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcımla devam etmelimiyim sizce?

• Konu Sahibi Konu Sahibi pari
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

pari

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2009
306
1
116
Bursa
burada da yazmıştım,çok iyi bir bakıcı bulmuş ancak eski baktığı kız kreşi bırakınca ona döndüğü için kalakalmıştım...2 hafta görüşmedik ardından telefonlaştık çok özledim elifi de senide diye koşa koşa geldi eşiyle,kızın çok bakımsız kaldığını annesinde doğrudürüst ilgilenmediğini aslında yanlış yaptığını bildiğini söyledi bi şekilde durumu düzeltmeye çalışacağını söyledi..elife her sarılışında da ağladı...ertesi gün kendisini bakıcılık için teşvik eden,şimdiye kadar 6 çocuk bakmış,(ikisi kendi oğulları)kız meslek lisesi mezunu ancak 57 yaşında bir bayanı getirdi.konuştuk,hoşumuza gitti,bi deneme süresi içinde beraber olalım anlaşırsak devam ederiz dedik.ayrıca 1 yada en geç 1,5 sene sonra o bırakır ben başlarım yine dedi.kadın kızımla iyi anlaştı,evin her işiyle ilgili,titiz,güvenilir...çok konuşmasının dışında bir sorun yok gibiydi.çokmu abartıyorum kızlar bilmiyorum ama bugün asansöre bindik 3e basacağına 4 e bastı.eşime farklı bir isim bana kızmın ismiyle sesleniyo...sonra kızmı uyuttuktan sonra yatağına yatırırken nasıl denk geldiyse öyle yatırıveriyo,düzelteyim sırtı düzgün yatsın demiyo..kadıncağız çok iyi niyetli,kızmı çok seviyo,belli oluyo bunlar küçük şeyler biliyorum da,çokmu mükemmelliytçiyim ya nasıl bırakıcam ben bebeğimi?bugün hepsiyle ilgili ikaz ettim.daha en az 2 ay yanlarındayım bakalım....

Son düzenleme:

mrb canım kızın kaç yaşında kadının yaşa 57 demişsiniz bence fazla çocuğa ayak uydurabilirmi peşinde koşturabilirmi o yaşta insanlar biraz tahammülsüz oluyor iyi gözlemleyim 2 ay süresince

Bence böyle ufak şeylere takılmayın,yaşı da problem etmeyin.Artık insanlar 57 yaşında çocuk doğuruyorlaryerimseniben
Zamanla alışır düzeninize,ilk günden fazla müdahil olmadan uzaktan izleyin,yeri geldikçe küçük hatırlatmalarda bulunun.
Kolay gelsin..

57 yaşında olması çocuğunuz için şevkat kaynağı olduğu kadar eğitiminde bir takım aksaklıklar yaşamasına neden olabilir...
Genç bakıcılar tahammülsüz oluyor bana kalırsa ve çocukla anlaşamaz ise eğitim olarak da pek yardımcı olamaz ..Çok yakın bir arkadaşımızın çocuğu senelerdir bakıcılarla büyüyor..İlk bakıcısı 2 yaşına kadar ilgilendi çocuğuyla biraz yaşlıydı.Bu çocuğun konuşma tarzını ve eğitimini biraz etkiledi fakat çocukla anlaşıyor iyi bakıyordu..Daha sonrakiler genç yaşta bakıcılardı..Başlarda hepsinden memnundu..Temizlik yemek,çocuğun eğitimi falan gayet iyi gidiyordu..Sonradan işi saldılar çocukla olan dialogları genç kız arkadaş ilişkisine döndü..YANİ ÇOCUK BÜYÜDÜKÇE BAKICISININ ERKEK ARKADAŞLARINDAN HABERDAR OLMAYA VE ONUN GİBi DAVRANMAYA BAŞLADI.
Konuşmalarında bakıcısını taklit ediyordu hatta kız onun yanında süslenip erkek arkadaşının yanına gidiyor bu konudan çocuğu haberdar ediyordu..Geyik bile oluyordu aralarında diyebilirim..
Çocuklar büyüklerini örnek alır ve özenirler.Büyüklerin bu konudan en azından çocuğu belli bir yaşa kadar sakınmaları gerektiğini düşünüyorum..Çocuk çocukluğunu bilmeli yaşamalı öğrenmeli.
.Tabi bunlar bakıcının yatılı kalması ve çok fazla vakit geçirdiklerinden dolayıda olabilir..

Şu anki bakıcınızı tatlı bir dille her açıdan ne yapması konusunda uyarırsanız bence daha yerinde olur..

Son düzenleme:

kızım 11 aylık,bakıcımız çok hareketli,benden bile hareketli diyebilirim...ayrılan ve 1-2 seneye kadar tekrar bizimle olacak olan(kısmetse)bakıcımız da oldukça hareketli ancak 42 yaşındaydı...çok konuşkan her ikisi de,çok şefkatliler.ismi dert etmiyorum hadi,annem de karıştırır falan,uyardım zaten ama küçük şeylere de takılmadan edemiyorum...bir de benim yanımda epeyce koşturuyor hiç oturmuyor neredeyse ve ben böyleyim kızım oturamam diyor ama biz gidince de koştururmu kızımın arkasından dersiniz?diğer baktığı çocuklarda bakımla ilgili bir sorun yaşamamış,ne annelerle ne bebeklerle...ev işi konusunda sorun yaşamış bazen,çok hamarat zaten ama hep daha fazla şey istemişler kadından...ben bulaşıktan ve kızımın temizliği yemeğinden başka bişey istemiyorum zaten kadın geliyor...

çok teşekkür ederim yüreğime su serptiniz...ilk bebek ve burda hiç kimsem yok,bi bıraktımmı tam bırakıcam yani,o yüzden çok korkuyorum...yanlarına arada gelip yardımcı olan bi büyük falan olsa...komşularım var gerçi,çok iyiler onlara tembihliycem arada baskın yapın diye,hepsininde 2 şer bebeği var zaten kızım da azcık oynamış sıkılmamış olur...apartman bizim kreş gibi zaten!

kızınız küçükmüş ama bakıcının hareketli olduğunu söylüyorsunuz bu iyi 1-2 seneyede öbür bakıcı gelecekmiş güvendiğininiz biriyse devamedin tabi iyi insanlarla karşılaşmak zor budevirde allah yardımcınız olsun:ecrin_bebek:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…