• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcımız uygun mu?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

julianne

Guru
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2008
3.062
3
316
İstanbul
Merhaba arkadaşlar. Bebeğim 4 aylıkken yani bir buçuk ay sonra işe başlayacağım. Kızıma annem bakacaktı hatta buna güvenerek çocuk sahibi olmaya karar vermiştik ama annem hamileliğim sırasında hastalandı. Kayınvalidem de şehirdışında oturuyor. Küçük bebeğime bakacak aileden kimse yok yani.

Eşim öğretmen 5 yıldır tanıdığı evine gidip çocuğuna ders verdiği bir velisi bana hayırlı olsuna geldiğinde bebeğe kendisinin bakabileceğini söyledi. 13-14 yaşlarında bir kız bir erkek 2 çocuğu var. İkisi de çiçek gibi, çok efendi ve terbiyeliler. Eşim evine gittiğinden çok temiz olduğunu biliyoruz. Onun haricinde bebeğimi görür görmez kucağına aldı bir yelek ver de giydireyim dedi, tırnaklarını kestin mi diye sordu. Gazı olmasın ayağına çorap giy diyerek ilgilendi. Bunlar da hoşuma gitti. Yalnız bebeği tutarken oturtur gibi yaptı ben düzelttim. Bunlar hep detay ama çok bilgi veriyor. Bir de çok cüzi bir miktara bakacak bebeğime. Yalnız Karadeniz şivesi var ama o da şu aşamada problem değil beim için. Önemli olan bebeğimi sevmesi, şefkat göstermesi. Sizce bu bakıcı doğru insan mı. Annelik sezilerime göre bence uygun ama yine de içimde bir ukte var neden bilmiyorum. Sanırım bilemez edemez diye ama 2 çocuk büyütmüş sonuçta o da bilir değil mi.

canım hiç canını sıkma neden bakamasın ki içine dert olursa gidersin yerinde yurdun da görürsün bakıcınızı ...
evi temiz mi, tertipli mi, çocukları bebeğe zarar verir mi, 3 çocuğa bakıp temizlikleriyle ilgilenebilecek yeteneğe pratikliğe sahip mi ? ....

içene dert etme olmazsa getir bana ben bakarım canım a.s.

Canım sağol cevabın için ama benim sadece 2 aylık bir kızım var. 2 çocuğu olan ve evi temiz olan bakıcı adayımız :)) Evine de gittik gayet temiz yazdığım gibi ama insanın içinde yine de soru işareti kalıyor işte

canım öncelikle eğer bildiğin ve gerçekten bunu hissettiysen bebeğine iyi bakabileceğini bence bildiğin güven hissi veren bir kişiye emanet etmen daha iyi çünkü bilmediğin ilk dafa tanıyacağın bir kişi senin açından daha rahatsızlık verir sen ilk zamanlar gözlemle gerçekten hislerinde ve ona duyduğun güvende bir şey olmassa bence neden olmasınki hayırlısı canım

Çalışmak zorunda değilsen bence bebeğine kendin bak..Yani biraz daha iyi bir yaşantım olsun diye çalışıyorsan, gerçekten aslında tek maaşla geçinebilirseniz kesinlikle bakıcıya falan verme..

Moralini bozmak istemem, bu konuda tecrübem de yok ama ben 3-5 aylık bir bebeği yabancı bir insana asla teslim edemem..

Ama mutlaka ve mutlaka çalışmak zorundaysan yapacak birşey yok..
Ama şunu söyliyim arada mutlaka izin alıp ,eve habersiz gidip bebeği kontrol et, öğle aralarında falan uğrayabilirsen iyi olur..

Ben biraz hassasım bakıcı konularında, nedense kimseye güvenmiyorum..

Çalışmak zorunda değilsen bence bebeğine kendin bak..Yani biraz daha iyi bir yaşantım olsun diye çalışıyorsan, gerçekten aslında tek maaşla geçinebilirseniz kesinlikle bakıcıya falan verme..

Moralini bozmak istemem, bu konuda tecrübem de yok ama ben 3-5 aylık bir bebeği yabancı bir insana asla teslim edemem..

Ama mutlaka ve mutlaka çalışmak zorundaysan yapacak birşey yok..
Ama şunu söyliyim arada mutlaka izin alıp ,eve habersiz gidip bebeği kontrol et, öğle aralarında falan uğrayabilirsen iyi olur..

Ben biraz hassasım bakıcı konularında, nedense kimseye güvenmiyorum..

Canım kim hassas olmaz ki ama yapacak başka bir şeyim ve çarem yok. Ne yazık ki işten çıkamam hem borç ödüyoruz hem de seninle hemen hemen aynı sektördeyiz çıkarsam bir daha iş bulamam ömür boyu evde otururum oysa ben kızıma model anne olmak istiyorum. Yarın büyüyünce kendi ayakları üzerinde durabilen annesiyle gurur duymasını istiyorum. Yanlış anlaşılmasın çalışmayan arkadaşlar model değil demek istemiyorum ama ben böyle olmak istiyorum. Zaten çalışmak istemesem bile en az 2 sene mümkün değil. Geçinemeyiz tek maaşla.

Eşimin okulu evin yanında onun haricinde annem bakamaz ama arada bir eve baskın yapabilir. Ben de arada izin alıp kontrol edebilirim. Yani gerçekten diyoryum ya eğer bu kadar küçükken bakıcıya bırakacağımı bilseydim bebek sahibi olmayı ertelerdim. Ama çok da fazla kafamı takıp moralimi bozmak istemiyorum. Bir laf vardır dünyaya gelen büyüyor diye. Kendi kendimi öyle teselli ediyorum çünkü aksi takdirde düşündükçe gece uykularım kaçıyor ruh sağlığım bozuluyor. senağlama

canım bakıcı adaynız bizimkine çok benziyor
bizim bakıcımızın da 3 çocuğu var ikisi üniv. de şehir dışındalar
biri 7. sınıfta, çok efendi terbiyeli bir çocuk
bizim kız da onu görünce deli oluyor, sevdiği belli çocuğun yani
kadının evi her zaman temiz, düzenli, mutfağına bkıyorum, pırıl pırıl
bir de burası küçük yer, ona baktırtacağımı duyan herkes, aa çok iyidir o, ver ver dediler
seninki gibi çok düşünüyor kızımı, aldığım zaman gidince emzir, gece ince giydirme falan diyor
walla bırakıyoruz canım allaha emanet, eşinin velisi olması da iyi
senin tedirginliğin bebeğinden ayrılcak olmandan kaynaklanıyor
içini ferah tut canım, annen arada merak ettim kızı duruyor mu diye uğrar bakar, sorun olmaz inşallah

seni çok iyi anlıyorum.bende yakında işe başlayacağım ve şuanda bakıcı denemeleri yapıyorum. önceki bakıcım çok temiz dürüst bir kadında. çocokları çok terbiyelilerdi. bunlar bana yetmişti. bebeğime iyi bakıyordu ama hiç iş disiplini yoktu. ilk kez bana gelmişti ve gözü sürekli dışarda,hava karadı falan diyordu. zaten başından beride evde içimiçimi yiyor,şeytan vesvese veriyor diye susuyordum.ama onu gönderdim.şimdi yeni biri var. onunda evini vs gözlemledim.oda iyi ama bu sefer içim nedense çok rahat.hiçbirşey kafama takılmıyor. ya ben alıştım yada doğru kişi bu.
bakıcı kolay bulunmuyor .ama vaktin varken hemen başlasın.evinemi bırakacaksın bilmiyorum ama bir süre sizde baksın bebeğine.senin gözetiminde. inan o zaman neyin doğru olduğunu daha iyi hissedeceksin.

Evet ben de kalacak. Yorumlarınız için sağolun çünkü benimle aynı durumda olan sizlerim tecrübeleri biraz olsun içimi rahatlattı. Benim bakıcı adayım 45 yaşlarında ve eşim eski öğretmenleri olduğundan hep bir mahcubiyeti var bize karşı.

İşe başlamadan 10 gün önce çağırmayı düşünüyorum bu süre yeterli olur mu acaba? Umarım doğru kişidir. Aslında bebeğim 1 yaşında olsa belki doğru olduğuna inanırım ama henüz 3 buçuk-4 aylık olacağı için tereddüt ediyorum.

Bebeğini ilk bırakan değilim ve olayı da çok dramatize etmek istemiyorum. Hep soğukkanlılığımı korumaya çalışıyorum ama sanırım o gün geldiğinde beim için her şey çok zor olacak.

Bence daha 1.5 ay var ise çalışmanız bakıcı adayınız sizin eve gelerek sizinle birlikte çocuğa alışmalı. benim 2 kızım var ve ilk kızım doğduğunda 2 ay bakıcı ve annem birlikte kaldılar böylelikle o bize biz ona alıştık şimdi 4.5 sene oldu ve birlikteyiz. öncelikle birlikte çocuğa bakmanız ve onu izlemeniz gerçekten önemli.

Evet ben de kalacak. Yorumlarınız için sağolun çünkü benimle aynı durumda olan sizlerim tecrübeleri biraz olsun içimi rahatlattı. Benim bakıcı adayım 45 yaşlarında ve eşim eski öğretmenleri olduğundan hep bir mahcubiyeti var bize karşı.

İşe başlamadan 10 gün önce çağırmayı düşünüyorum bu süre yeterli olur mu acaba? Umarım doğru kişidir. Aslında bebeğim 1 yaşında olsa belki doğru olduğuna inanırım ama henüz 3 buçuk-4 aylık olacağı için tereddüt ediyorum.

Bebeğini ilk bırakan değilim ve olayı da çok dramatize etmek istemiyorum. Hep soğukkanlılığımı korumaya çalışıyorum ama sanırım o gün geldiğinde beim için her şey çok zor olacak.

julicim hepimizin derdi aynı galiba,dramatize etmek istemiyorum demişsin ya,çok güldüm çünkü ben bakıcıya bıraktığım ilk gün yolda "çok dirayetliyim,herşey yolunda" diye diye gittiğim işyerimde ilk "kızın nasıl" sorusunda hüngür hüngür ağladım.üstelik ben sadece haftada 5 saat bakıcıya bırakıyorum,salı 2 saat,cuma 3 saat bakıyor,altını açmasına bile gerek kalmadan dönüyorum,sonra hep evdeyim ama yine de içim hep kızımla kalıyor,acaba düşürürler mi,acaba çocukları bişey yapar mı,acaba şu acaba bu...keşke mecbur olmasak da kraliçeler gibi kızlarımızın başında olabilsek birkaç yıl daha ama :1no2:

kım olursa olsun ne olursa olsun senın zaten aklın kalcak yavrunu bırakıcan
esınde evıne gırıp cıkıyormus
bana mantıkı geldi

bu arada bişey sorucam arkadaşlar,benim iş durumum ani geliştiği için profesyonel bakıcı arayacak vaktim olmadı,iki yetişkin çocuğu olan,temiz,görgülü,hani daha iyisi can sağlığı dedirtecek üst kat komşum ben bakarım dedi ama fiyat söylemedi,şimdi ona bırakıyorum,eve gelmiyor,ben evine çıkarıyorum haftada toplam 5 saati bulmuyor baktığı süre ama hakkını vermek istiyorum,canımı emanet ediyorum sonuçta,siz ne kadar sürelere ne kadar ödüyorsunuz öğrenebilir miyim?

Kızlar pazartesi işe başlıyorum. Dayanamadık, kıyamadık ne kadar iyi olursa olsun bakıcıya veremedik. Annem hasta çok iyi değil sağlığı ameliyat olma durumu var ama ameliyat masasına yatana kadar be n bakarım dedi. Biz de annemi bize getirip götürücez. İçim hiç olmazsa daha rahat...

Piraye benim haftada 4 gün bakacak bakıcım 400 alacaktı. Tanıdığımız olduğu için. Ben senin komşun olsam haftada 5 saate para bile almam ya :)

Kızlar pazartesi işe başlıyorum. Dayanamadık, kıyamadık ne kadar iyi olursa olsun bakıcıya veremedik. Annem hasta çok iyi değil sağlığı ameliyat olma durumu var ama ameliyat masasına yatana kadar be n bakarım dedi. Biz de annemi bize getirip götürücez. İçim hiç olmazsa daha rahat...

Piraye benim haftada 4 gün bakacak bakıcım 400 alacaktı. Tanıdığımız olduğu için. Ben senin komşun olsam haftada 5 saate para bile almam ya :)

julicim bir yabancıya emanet etmek gerçekten zor,anladığım kadarıyla annen de birkaç ay bakabilecek,bakıcıya ne kadar geç bırakırsanız o kadar iyi,hayırlısı olsun

ben haftada 5 saat için 100 vericem komşuma,haklısın çok fazla biliyorum ama seneye ders saatim arttığında dengeleriz diye düşündüm,yoksa burda da bakıcı ücretleri haftada 5 gün 250 filan

Back