Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcımın tv açmasını istemiyorum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları
cvplar için teşekkürler
ancak bazı arkadaşların ne varki tv izlemesinde izlesin izletsin yorumları pek hayli şaşırttı.bebeklere özellikle ilk 2 yılında tv izletilmemesi gerektiği uzman görüşüdür.test edilmiş onaylanmıştır.gelişimlerini olumsuz etkilediği.
ben öğretmenim öğrencilerime ders anlatırken desemki ay ben bi öğretmenler odasına gidip programıma bakıp geleyim ne olur acaba illaki doktor örneği şart değil.
bakıcımın yaptığı da bir iştir tv izlemeye değil bebekle ilgilenmeye geliyor zaten en fazla 3-4 saatliğine bakıyor o sürenin tamamında bebekle ilgilenebilir bu zor değil öncelikle bu bir iş sonuçta.
neyse bakıcım Allah korkusu olan iy niyetli biri aslında böyle yanlış davranışlara girmesi kötü niyetinden değil alşkanlığından ve sorun olmayacağını düşünmesinden aslında.
ancak ben tekrar tv izlemenin çocuğu olumsuz etkilediği konusunda telkinlerde bulundum hiç kırmadan bi de işe gittiğimde yarımsaatte bir arayıp sürekli sordum tv açık değil de mi falan da diyince kadın bi silkelendi artık hiç açmıyor
sevmediği yiyeceklere gelince bebeğim onları yerken ağlıyor bağırıyor öyle yiyo kadın da apartmandakilerin bebeği onun ağlattığını düşüneceklerini düşündüğü için yedirmekten tırsıyor.ağamayacağı şeyller yedirmek istiyor.
neyse bu aralar iyiyiz

bende çocuklara 2 yaşındanönce tv izlettirlmesine hatta onun yanında bile tv açılmasına karşıyım.
eşimle bile bu konuda tartışırız.
ben çalışıyorum ve oğlum kreşte. bakıcıya güvenemediğim için mecburen verdim.
izin dönemlerimde inanın bebekle ve evle uğraşmaktan tv açmak aklıma bile gelmedi.
uyuduğu zaman bile açmıyordum.
bu tv izleme alışkanlığı ile ilgili. bazıları benim eşim gibi tv izlemeyi çok sever.
ben ancak gece seyrediyorum oğlum yatınca.
7 aylık bir bebek için izlemese bile yanında açılması çok zararlı.
bakıcım artık açmıyor demişsin umarım öyledir.
bizler çalışırken sıkıldım gidip biraz tv izleyim diyemiyoruz. bu da bir iş sonuçta.
izleyecekse uyurken açsın. tabi bebeğin işinden fırsat bulabilirse.
ayrıca katı gıdaları yerken ağlıyor apartmandakiler bakıcı bebeği ağlatıyor diye yedirmiyorum demesi yalnış.
oyunla, şarkıyla gerekirse binbir numarayla bi şekilde yedirmeye alıştırması lazım.
ilerde katı besinleri yerken zorluk çekersin.
umarım herşey gönlünce olur.

Forum bornova yakınında kimyacılar sitesi var (baumax ın bulunduğu site oluyor),kimyacılar sitesinde ikamet ediyorum.Evliyim 2 yıllık,Henüz bebeğimiz yok,çocuk gelişimi bölümü meslek lisesi çıkışlıyım,kendim evimde bakmak istiyorum şimdilik(çünkü uzun süre önce evimde çocuk bakmaya karar vermiştim baktım ki olmuyor bende anaokulu açmyaa karar verdim şuan iyi bir yer arayışında başvurduğum yerler o nedenle şimdilik diyorum)tam bir eğitim,sevgi ve eğlencenin yaratılacağı ortamda gayet nezih,temiz şartalar altında bakılıcak bebeğiniz, eğer isterseniz tabii.Eviminde konumu ve şartları uygun aslında bakabilmek için ama kurallara uygun olsun dedim ve o nedenle okul açma kararı aldım yoksa kesinlikle tanıyacağım imkanlar çocuklara yine değişmiyecek çünkü yne birebir kendim ilgileneceğim öğrencilerimle.Siz hangi semtte oturmaktasınız?

bende konunu gördüm oraya yazdım.
istersen topiği meşgul etmemek için kendi topiğine gel.

şahsen gerçekten çocuğuma merhametle yaklaşcak bi bakıcı gerçekten bulabilsem....onu sevse benim gibi ilgilense ne varki seyretsin yani siz evde çocuğunuzla kalsanız 24 saat kitap mı okuycaksınız .....yada duvarlara mı bakcaksını.....ben de yaklaşık 2 sene olmak üzre ücretsiz izne ayrıldım valla kızımda bende tv izliyoruz....24 saat kitap okuyamamki...onlarda bakıcılarda insan yani ...yeterki gerçekten çocuğunuza merhametle sevgiyle baksın ....önemli olan bu bence....

Devlete bağlı bir anaokulunda Okul öncesi öğretmeni olarak görev yapıyorum, bazı şeylere cevap yazmak istedim ;
1. Evde 6 çocuğa bir arada bakmak için ruhsat ve kreş için istenen her ne ise hazırlamanız gerekiyor bu iş çocuk oyuncağı değil.
2. kreş,anaokulu açabilmek için lisans mezunu olmak gerekir.
Ayrıca anaokullarında bakılır gibi bir tabir kullanılmış arkadaşlarım özellikle devlete bağlı anaokulları bakım evi değil ilköğretim ya da ortaöğretim kurumları gibi eğitim kurumudur yani eğitim verilir ve bu okullara 36-72 ay arasındaki çocuklar gidebilir.Unutmadan bu okullarda 4 yıllık ünv. mezun olmuş,atanmış öğretmenler bulunur belirtmek istedim lütfen kimse yanlış anlamasın.Konu sahibi arkadaşım endişelerinizde haklısınız tv konusunda ben de sizin gibi düşünüyorum.Allah herkesi vicdan sahibi insanlarla karşılaştırsın insan en kıymetlisini bırakıyor o yüzden endişelerinizde haklısınız.Sevgiler...

bu çocugun annesi çocuğunun tv izlemesini istemiyor bakıcınında çeşitli sebeblerle tv izlemesini istemiyorsa bu kişi bu kurala uymak zorundadır. bu iş disiplini ile ilgili birşeydir. siz işe gittiğiniz zaman aa benim canım tv izlemek istiyor diyebiliyor musunuz? ben 1 yıl çocuğuma kendim baktım ve tv izlemesinin uygun olmadığına inandığımdan tv izlemedim üstelik tek başıma idim.
bence uygun bir şekilde karşınıza alıp durumdan rahatsızlığınızı dile getirin, hatta hep kolaya kaçıyorsa bence yavaştan başka bir bakıcı bile arayabilirsiniz. çünkü ilerleyen dönemlerde çocuk büyüdüğünde ve hareketlendiğinde işi daha zor olacak ve o zaman hep tv'ye başvuracak onu oyalamak için. bence ileriyi düşünerek hareket etmenizde fayda var.

kusura bakmayın ama bu söylenilenler oldukça bencilce.! verdiğiniz 3 kuruşla kendinizi efendi mi sanıyorsunuz.! bu nasıl bir zihniyet şok oldum resmen.. örnekleriniz bile o kadar alakasız ki.... haklılığınızı göstermek için çok saçma yerlere çekmişsiniz konuyu... tv. izlendiği zaman bebeği ihmal etmek diye birşey mi varmış da haberim yok.. yemek mi vermiyor?! suyunu mu içirmiyor?! altını mı değiştirmiyor?! ne var tv. izlemesinde.. made öyle oturun evinizde kendiniz bakın... doktor hastasına elbette ki tv. izleyeyim öyle bakayım demeyecek.. onun çalışma ortamı buna musait değil ki?!!!!!! ama bakıcının ortamı neden musait olmuyor?! ev ortamında zaten daha ne yapsın Allah aşkına... böyle şey mi olur..! insanları işe aldığınız zaman onları bu derece kısıtlamaya hakkınız yok! sizin gibiler yüzünden çeşitli iş verenlere karşı bakış açıp hayli karamsar...... annenizi çağırın o halde.... eminim ona izleme demezsiniz..!!

bence sen bakıcına yaptırım uygulamalısın buna uymuyorsa işine son vermelisin. söz konusu senin çocuğun,ayrıca bunu ısrarla yapmaya çalışıyorsa ben olsam aklım sürekli evde kalır ve çok huzursuz olurum günboyu.kamera taktırmayı düşündünmü bilmiyorum ama en azından rahat davranamaz. o bile onu tedirgin eder ister istemez.