• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcımın tv açmasını istemiyorum

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

edaberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
456
2
66
Çanakkale
bakıcım tv izlemeyi çok seviyor ancak izlemesini istemediğimi dile getirdim sadece uyurken açabilirsin dedim ancak bazı zamanlar geldiğimde bebeğin arkası tvye dönük şekilde yine tv açık vaziyette gördüğüm oluyor
tv izlediğinde bebeğe olan ilgi alakasının da azalacağını bildiğim için izlemesini hiç istemiyorum çünkü bu seferde izlemek için sürekli bebeğin uyumasına odaklanıyor(.uyusunda tv izleyim misali.)
hiç açmaması gerektiğini uygun dille nasıl söylesem acaba.kırmadan.
genel itibariyle bakıcımdan menmunum ancak bazen bazı durumlar böyle düşündürüyor birde ek gıdaya geçtik bebeğimin yemekte zorlandığı yemekleri yedirmek istemiyor kolay yiyebileceği yemekleri daha çok vermek istiyor.ben işten gelince kendim yediriyorum artık.illaki ye diye de dayatmak istemiyorum napmalıyım acaba

Bence televizyon seyretmesine kesinlikle izin verme.Çocuk bakmaya gelmiş televizyon izlemeyemi? hanfendi.Televizyon açıkken çocukla ilgilenemez.Otoriteni koy.Benim bakıcıda sulu şeyleri yedirmek kolay geldiğinden katı bir türlü çocuk yemiyor diye alıştırmadı.2.5 yaşından sonra çocuk kreş te zar zor alışarak yemeği öğrendi.Şimdi çocuğum çok sosyal gerçi hastalıklar geçiriyor ama içim rahat.ALLAH sana sabır versin.Kreşe gidene kadar bakıcılarla sorunlar yaşanıyor.Televizyon küçük çocukta dikkat eksikliği yapabiliyor.

eğer laftan anlamıyorsa ve sen de kırmak istemiyorsan bence televizyonun ayarlarını boz ya da kablosu vs. çıkıyorsa o gelmeden sakla ya da yanında götür :) bizim tv'un bağlantı kabloları var.. ben eşime kızıp saklamıştım bir keresinde 2 gün tv izleyememişti :) belki işe yarar... ya da bakıcının kafasına dank eder..

size aynen katılıyorum bebekken pek sorun değilde biraz buyuduğunde cocuk cok afedersınız sersem gibi televızyona bakıyor...yemeği kolay yıyıyor diye reklam acılır.bunlar cok yanlış şeyler..ben kıtap acar resımlerle cocuğu oyalar ve yemeğini öyle yediridim her yemekte bır kelıme öğretırdım...sız annesınız ve acmaması gerektığini kesın ve net bır dılle anlatın...

Son düzenleme:
En iyisi bakıcı yerine sosyalleşebileceği,çocuk gelişimi konusunda eğitimli ve tecrubeli öğretmenlerin olduğu ,referansları iyi olan iyi bir kreşe verin...

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar bu sorunu kibar bi şekilde dile getirdim ancak dün eve aniden gelince bebeğimin uyumadığını tvninde yeni kapatıldığını gördüm ben zile basar basmaz kapatmış zaten açtğı kanal bile duruyo tv hafızasında.ama izlemediğni ifade ediyor.zaten kapatmasından belli.bi de sahte davranışlara giriyo.çok üzülüyorum oysa bebeğimi çok seviyor çok ilgileniyor eli ayağı düzgün temiz biri ve tanıdık vasıtasıyla bulmuştuk.napcağmı bilmiyorum.
tv kablosunu falan yok etsem.sanki bu seferde beni engelliyolar falan diye kıl kapacak bebeğime içten davranmayacak uygun yolla halletmek istiyorum o yüzden çözüm arıyorum kres için çok erken daha 7.ayında.
bi de oğlumun iki tane ilacı var genelde demir ilacını ben içiriyorum vitamini o.geçen demiri vermeyi unuttum ondan istedim verrmesini dediki ayy zoru bana kalmış yani anlamadım gitti.

Arkadaşım senin yanında göstermelik iyi bakıyor olabilir.Eve kamera koymayı teklif et bak tepkisi ne olacak.
Senin yaşadığın sorunları bende yaşadım.Bakıcımın çocuğa iyi baktığını sanıp kısıtlama getirmiyordum.
Kamera yı koydum gerçeklerle yüzyüze geldim.Sonra kendisi kamerayla çalışmayacığını söyleyeince
işine son verdim.Kamerayı kabul eden çocukla gerçekten ilgilenen tv açmayan bakıcı buldum.

iyi akşamlar bende bakıcıyım ana okulu öğretmeniyim şuan çalışıyorum ama ayrılacağım (BAKICININ TV İZLEYİP KADIN PROGRAMLARI VE DİZİLER VS İZLEMESİNE BENDE KARŞIYIM) öncelikle bunu söylemek isterim sizin konuza değinmek için mesaj gönderdim...
benim 6 yaşında oğlum var 3 yaşında eşim bilgisayar aldı eve ve geçti bilgisayar başına çocuk inanın şuan gerçektende bilgisayarda herşeyi öğreniyor yeri geliyor internetten eğitici programlar oynuyor yeri geliyor cizgi film izliyor yeri geliyor oyun oynuyor televizyona gelince yumurcak diye bir tv var orada eğitici bir sürü program var çocuğun yaşı öğrenmeye meyinliyse yani 1.5 2 yaşını geçip az az konuşmaya başladıysa bu programlar çocuğa zarar yerine yarar veriyor Caillou var onu izledikçe benim cocuğumun bile herşeyi öğrendiğini farkettim konuşmasını daha düzgün yaptı yani benim verdiğim eğitimin yanında o cizgi filmler bile cocukları eğitiyor ve bunları DOKTOR lar bile tavsiye ediyor...
Düşünün 5 yaşındaki bir çocuğa nekadar zaman kitap okuta bilirsinki nekadar oyun oynatabilirsinki çocuk sıkılır belli bir süre sonra zaman geçirecek bişiler arar sen naparsan yap tatmin olmaz ama onu oyalayacak ve eğitimine destek olacak bir çizgi film açarsanız çocuk hem eğlenir hem öğrenir bence cocuğunuza bu tür eğitici programları izletmeyi bir kez daha düşünün.....

kusura bakmayın ama bence bu biraz bencilce...ne demek izlemesin..o da bi insan sonuçta...siz bakmış olsaydınız evde çocuğunuzu hiç tv açmayacak mıydınız??

kusura bakmayın ama bence bu biraz bencilce...ne demek izlemesin..o da bi insan sonuçta...siz bakmış olsaydınız evde çocuğunuzu hiç tv açmayacak mıydınız??

farkındaysanız onun işi bebeğe bakmak
altın gününe gitmiyo o eve
bi doktor hasta bakmayıp tv izlese "aa çok bencilsiniz o da insan ama" demezdiniz heralde

farkındaysanız onun işi bebeğe bakmak
altın gününe gitmiyo o eve
bi doktor hasta bakmayıp tv izlese "aa çok bencilsiniz o da insan ama" demezdiniz heralde

çok tuhaf bi benzetme olmuş doktor benzetmesi..
ayrıca altın gününde televizyon mu izleniyo?

2-3 hafta oncesine kadar bebegime sadece kendim baktim,sabah kalkar tv acardik ilk once diril diril muzik esliginde giyinir elimizi yuzumuzu siler kahvaltimizi ederdik.Ara ara baska kanallar da acardik,hatta o cok hor gordugumuz kadin programlarini actigimiz da oldu,sirf azcik abuk sabuk bir sey izleyeyim de kafam dagilsin diye.Kizim uyudugunda butun ev isini birakip yatardim rahat koltuguma acardim televizyonumu yarim saat de olsa dinlenirdim.Kendim tv izlemeyi cok sevmeyen biriydim aslinda ama kizim dogdugundan beri bazen nerdeyse izledigimin ne oldugunun bile tam farkina varmadan izliyorum tvyi yani oylesine,butun gun ve gece 7 gun 24 saat hep dikkat hep aman bebegime bir sey olmasin aman vs vs gibi kaygilardan uzak bebisim misil misil uyurken bende azcik kafa dagitiyorum izleyerek.Haa ne kadar bu kafa dagitmalar derseniz gunde yarim saati gecmiyor nerdeyse.Simdi gelelim sizin sorununuza.Bakiciniz da arada sirada kafa dinlemek isteyebilir,yada hic bir sey olmasa bile arada bebek sesinden baska bir ses olsun isteyebilir.Bunun neresi endise verici anlamis degilim.Sizin cocugunuza tv izletse,yada tv basindan kalkamaz durumda olsa belki endiseniz hakli olabilir(gerci boyutunu bilmiyorum,belki de ciddi anlamda tv bagimlisidir).bebeginize iyi bakiyor ve kuzunuz genel anlamda mutlu ise hic abuk sabuk seyler icin icinize kurt dusurmeyin,bu zamanda oyle kotu insanlar var ki tv izliyor olmak suclarin en masumu kaliyor bebek bakimi konusunda.konusun bakicinizla,ama arada bir gun icinde bebeginiz uyurken tv izlmesine de karismayin bence.Saglicakla.

Çocuk uyurken tabi televizyon açabilir.Fakat çocuk uyanıkken televizyona yayılıp dizileri seyretmesi normal değil.Çünkü televizyon seyrederken çocuğu ihmal eder.Ben evdeyken çocuğumla ilgilenmekten televizyon açmaya fırsat bulamıyorum.Çocuk bakımı yayılıp televizyon seyredilecek kadar kolay birşey değil.Gerçekten hak etmesi gerekiyorsa alın teri dökmesi gerekir.Yan gelip yatması değil.

tabiki yan gelip yatamaz çocuğa eğitici programlar izletirken bile yanından ayrılamaz onla birlikte izler ve eğer çocuğun yaşı müsaitse ona cizgifilmdeki konular hakkında soru sorar ve cevaplar yani ozaman bile eğitimini vermek zorundadır benim karakterim bu dediğiniz gibi allah korkusu olan biri zaten kaytarmanın ilgilenmemenin ne kadar günah olduğunu bilir ve korkar bu yüzdende çocuga kendi çocuğuymuş gibi bakar

tabiki yan gelip yatamaz çocuğa eğitici programlar izletirken bile yanından ayrılamaz onla birlikte izler ve eğer çocuğun yaşı müsaitse ona cizgifilmdeki konular hakkında soru sorar ve cevaplar yani ozaman bile eğitimini vermek zorundadır benim karakterim bu dediğiniz gibi allah korkusu olan biri zaten kaytarmanın ilgilenmemenin ne kadar günah olduğunu bilir ve korkar bu yüzdende çocuga kendi çocuğuymuş gibi bakar

Çok doğru söylüyorsunuz.Tamamen size katılıyorum.Sizin gibi insanları bulmak çok zor.:46:

İşte ben bangır bangır boşuna yazmıyorum buralarda anaokulu-kreş eğitimnde çocuk bakmak istiyorum diye.Sevgili hanımlar bebeklerinize kreşlerde de bakım yapılabiliyor haklısınız kalabalık içerisine vermek istemiyorsunuz.Hı benim de bir kreşim yada anaokulum yok.Ben kendi evimde çocuk bakıyorum.İşte hiç birzaman bebek 24 ayını geçtiğinde yalnız bırakmıcaksınız.o bakıcıya tv kablosunuda çıkarsan elektriğide söksen o çıkartır cep telefonunu ordan izler yine izler.Çünkü niye içinde eğitim verme isteği yok.Çocuk bakıcıyı yönlendirmeye başladıysa o bakıcıdan korkun.Sulu yemiyor susuz seviyorsa ve bu sorun aylarca devam ediyorsa o bakıcı ilgisizdir.Biz anaokulunda çocukları takibe alırdık idrarını kaçıran,yemek yemeyen.... çocukları.Mesela ben şimdi çok harika birşey uygulamak istiyorum 2,5-6 yaş aralığında 6 tane minik ile ilgilenmek istiyorum kendi evimde bakıcam.Çocuk bebekliği atlattıktan sonra bakıcı ile başbaşada duramıyo düşünsenize tüm gün anne ile bile duramıyo diyeanneler hep gezmeğe,arkadaşlarının evlerine götürüyorlar.Ama bakıcı bunuda yapamaz çünki emanet korkusu vardırr vicdanlı her bakıcıda.Çocuk gelişimi bölümümeslek lisesi çıkışlıyım.Aktif tecrübemde var ne yapıcam hem 6 çocuk ile özel ilgilenmiş olucam,hemde her alanda gelişimlerine dahada büyük etkide bulunmuş olucam.Ama bunu kimse anlamak iistemiyorki aileler artık kreş ve bakıcılardan öylesine ürkmüşlerki,kreş kalabalık ezilir diyen evine bakıcı istyor,evinde bakıcıdan korkanda konu komşuya teslim ediyor.İyi seçimler yapın sevgili anneler olmaz korku ile garaantinizi isteyin,artık internet var,web-cam var,Ben şu hayalimi bi gerçekleştirebilsem paylaşıcam sizlerle de fotolarımı ama beni kimse anlamıyo:( herkez korkutulmuş çünkü...

bakıcım tv izlemeyi çok seviyor ancak izlemesini istemediğimi dile getirdim sadece uyurken açabilirsin dedim ancak bazı zamanlar geldiğimde bebeğin arkası tvye dönük şekilde yine tv açık vaziyette gördüğüm oluyor
tv izlediğinde bebeğe olan ilgi alakasının da azalacağını bildiğim için izlemesini hiç istemiyorum çünkü bu seferde izlemek için sürekli bebeğin uyumasına odaklanıyor(.uyusunda tv izleyim misali.)
hiç açmaması gerektiğini uygun dille nasıl söylesem acaba.kırmadan.
genel itibariyle bakıcımdan menmunum ancak bazen bazı durumlar böyle düşündürüyor birde ek gıdaya geçtik bebeğimin yemekte zorlandığı yemekleri yedirmek istemiyor kolay yiyebileceği yemekleri daha çok vermek istiyor.ben işten gelince kendim yediriyorum artık.illaki ye diye de dayatmak istemiyorum napmalıyım acaba

genel olarak iyi demişsiniz ama tv. izlememesi gerektiğini bilmiyor....çocukla azıcık fazla ilgilenip yemek yedirmeyle uğraşmıyor....nesinden memnunsunuz onu anlamadım......tv.izlemeye mi gelmiş.......

Kendi görüşünüze saygı duyuyorum ama işini seven bir bakıcı bebek sesineden sıkılmaz.Ayrıca akşamları izlesin işi bittikten sonra,siz çalışırken tv izleyebiliyormusunuz,kesinlikle doğru değil sizinde çocuğunuz varmış sakın izin vermeyin ileride zararını anlarsınız bir çocuk için tv saati enfazla 2 saattir günde,kişilik bozukluğu ve anlamsızca sabırsızlık duygusundan başka hiç bir faydası yok tvnin beni yanlış anlamayın,bakın bende bir çocuk gelişimciyim,yani eğitimli bakıcıyım gerçekten çok ters geliyor bana.Sizi kendi bebeğiniz olduğu için yarım saat kafa dinliyorsunuzdur ama o arada sarfettiğiniz performans olmuşki bebeğiniz kesik kesik uykulara dalabilmiş zaten ilgili bebek gün içinde kesik kesik uyuma ihtiyacı hisseder.