Bebek Beslenmesi bakıcım yanlış beslemiş siz ne düşünüyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
dişleri çıkmaya başlayan çocuklara yemekleri püre yapılıp ve karıştırılarak yedirilmesine çok karşıyım..
kendimizin midesinin kaldırmayacağı şeyleri çocuklara da vermeyin.bu arada beni de babaannem baktı ve hiçbiz zaman püre falan yapıp vermedi.çocuk yutmayı bilmeli.sizi eleştirmiyorum ama şimdiki anneler çok ince eleyip sık dokuyor sağlıklı nesil yetiştirdiklerini zannediyorlar ama hasalıklara karşı daha az dirençli çocuklar yetiştiriyorlar farkında değiller...bu kadar hassas olmayalım hanımlar.tabiki sağlıklı şeyler yedirmek lazım iyi pişmiş ya da az pişmiş dikkat etmek lazım ama yok onunla şu bununla o...ooo herşeyi yapmaya çalışırsanız hep bişiler eksik kalacaktır..

Arkadasimizin dediklerine katiliyorum, cok dogru bilgiler bunlar. Sonucta bakici cocugunuza saglikli olmayan seyler vermemis. Peynir, sut ve yumurta vermis. Ne kadar guzel. Hem karisim turu seyler bence bebegin 8 ayina kadar 0lmali. Bence bakici bu sekilde devam etmeli. Hem cocugunuzun istahida ilerde guzel olur. Cocugunuza verdikleri saglikli olduktan sonra nasil veripm vermedigi bence onemli degil. '

Sevgiler şakkıdı

ben de şimdi okudum bu yazdıklarınızı hep böyle sinirlimisinizdir
iki çocuk büyüttüm ve biraz tecrübe edindim bnu paylaşmak istedim konuyu açtıktan on beş gün sonra benim yorumum üzerine cevap vermişsiniz o yüzden okudunuzmu diye yazdım neyi garip geldi

arkadaşım,tecrübesi 3 değil 10 çocuklada sabit olsa,sen her zaman temkinli ol,

çocuk çok katı şeylerden mutlaka rahatsız olur,yada boğazına takılabilir.

ben bakıcıyla büyütülen çocukların ebeveynlerine sürekli dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum,

emanet ettiğiniz can,hemde kendi canınız...

Konu cocugu beslemesi, bakicim cocugumu ac birakmis demiyor arkadasimiz. Ne guzel ya tek tek ufak parcaciklar halinde peyniri veriyor ustune mamasini bardakla iciriyor ve yumurtasinida yediriyor cocugun. Burda yanlis veya eksik olan ne. Bakici o kadar manyakmiki koca koca parcalarla peynir yada ekmek versin. Cocukta guzelce yiyor gorunuse gore. Iyi bir anne cocugunun bakici tarafindan iyi bakilip bakilmadigini anlar arkadaslar. Bu kadar korkutmayin kadincazi. Hayret ya!!!

ağzına sağlık bacım.en ii yorumuda sen yapmışın valla

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis yanii aynen katılıyorum bu yeni nesil annelrin pimpirkliği ......

canım herşeyi sor çocuk hakkında günlük rapor versin.yanlış yaptığını fark edersende kesinlikle uyar.benimde bakıcım artık hergün tek tek anlatıyo şöle yaptık şöle yedik içitik diye.hergün benimde tavsiyelerim oluyo.sonuçta ne kadar iyi vaya tecrübeli olursa olsun annesinden daha iyi bakamaz ve tanıyamaz çocuğu.allahım evlatlarımızı korusun....

ben bu konuyu 3 ay önce açmıştım o süre içinde çok şey değişti son mesajları yeni gördüm
o zaman bebeğim ilk ek besine geçecekti ve ben yanında değildim 6 ay anne sütünden sonra oldu bu zaten ben pimpirikli bi anneyim bunuda kabul ediyorum halada öyleeskiler çokkkk şeyi yanlış yapmışlar bence gerçektende öle arkadaşlar baştan bazı doğrular yapılırsa çocuğun ileriki çağlarında bir çok problemle karşı karşıya kalmayacağını iyi biliyorum
ben bebeğime hala bir şey yedirmeden önce araştırıyorum
bebeğim artık tüm sebzeleri tüm etleri pütürlü bi şekilde yiyor Allahım a şükürlerler olsun yeme anlamında hiç bir gıdayı ayırmıyor bunu benim baştan işi elimde tutmam ve yönlendirmemden kaynaklandı bunu biliyorum
mesaj yazan tüm arkadaşlara teşekkür ederim
yeşilmeleğe katılıyorum Allah tüm evlatlarımızı korusun

anneler bu kadar incelemek sizin psikolojini bozacak çocuk yiyebiliyorsa her şeyi yesin yumurta kayısıda verilebilir ben eğitimciyim kendiniz fazla kasmayın rahat olun büyür giderler sağlığı yerinde olsun yeter

alpervezeynep arkadaşımın yazdığı kayınvalidesinin uyguladığı beslenme şekline katılıyorum.süt ürünlerine pekmez katıldığı zaman süt ürünündeki kalsiyum yok oluyor arkadaşlar.bebekte olsa herşey püre verilmemeli bencede sonra parça halinde yiyemiyor bebekler.endoğrusu minik parçalar halinde vermek.bazen iyiki çalışmıyorum diyorum.çocuğunu başkasına emanet etmek gerçekten çok zor olsa gerek.Allah sizleri hayırlı vicdanlı bakıcılarla karşılaştırsın inşallah.

canım bakıcın yanlış birşey yapmamış peynirle pekmezi karıştırmayı kim uydurdu allah aşkına.tamamen uyduruk birşey.pekmez her zaman c vitamini olan besinlerle ya da sade verilmelidir.herşeyi püre gibi verince çocuklar katı şeylere alışamıyor.eger yumurtanız güvenilir bir markaysa kayısı kıvamında pişmesi daha saglıklı.ama tedbiri elden bırakmamak için katı yapmak lazım ama dikkat edin yumurtanın sarısının etrafında yeşilimsi bir renk oluşmasın.fazla da pişirmeyin yani.o da yumurtanın içindeki demirin baglanmasına yol açıyor besin degeri ölüyor yani...

ben bebeğim ek gıdalara geçtiğimizde onu ona karıştırıp karman çorman vermedim bebeğime. sonuçta o da bir birey ve neyin tadı nasıldır bilmesi gerekiyordu. minik minik ezerek ama hep tek tek ayrı ayrı vetrdim iyikide öyle vermişim. bizim bi tanıdığın oğlu 4 yaşını geçti ama hala yumurtanın tadını bilmez her lapa gibi karışık yer.

yumurtayı tamamen pişmeden vermesi, evet hata..
fakat peyniri azıcık ezerek ağzına minik lokmalar şeklinde vermesi neden yanlış? karışım şeklinde verileceğini bilmiyordur muhtemelen orta yaşlı biri ise...annem de hep garipsemişti bulamaç kahvaltıyı :) ve ben de teker teker ezerek vermiştim bir müddet sonra..zaten karışımı bebeğim de sevmemişti..
ayrıca, bebeğin pütürlüye alışması için kahvaltıyı teker teker vermek ideal bi yöntem bence..
sürekli katıp karıştırıp, püre şeklinde besleyen anneler, 4-5 yaşına gelmiş çocuklarının hala pütürlü yiyemediğinden şikayetçi oluyor ..
bir de sizin bildiğiniz bir şey de hata, peynir ile pekmez vermenizin besin değeri açısından bir manası yok..çünkü peynirdeki kalsiyum, pekmezde bulunan demiri bağlar ve vücut demiri alamaz...yalnızca tatlanmış olur o kadar..
bebeğinize sağlıklı günler..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…