How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi bakıcım yanlış beslemiş siz ne düşünüyorsunuz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

KuzeyEge

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
4.050
269
363
46
İstanbul
merhaba özellikle söylememe rağmen ve (3 çocuk büyütmesine verdiğim güvenden dolayı bazı şeyleride söyleme gereği duymuyordum) bakıcımız kahvaltı yumurtasını kayısı yapıyormuş sıvı tarafını veriyormuş peyniride minik minik ağzına verip üstüne mama içiriyormuş (hap gibi) akşam öğrendim bende ablacım yumurtayı katı yapalım peyniri ez ve içine az pekmez koy .. vs vs şeyler söyledim bundan sonra böyle yapıcak ama aklıma takıldı yaptığı sizcede yanlışmı yoksa benmi pimpiriklendim

Çocuk kaç aylık?

Yumurtanın kesinlikle iyi pişmesi gerekiyor.

Peynirleri de hap gibi içirmek de neyin nesi? Boğazına takılırsa..

İyi yapmışsın..Kendisi mi söyledi bunları?

Başkasına baktırınca malesef insanın gözü arkada kalıyor..

Canım ne kadar önceden bakmış olsada sen yinede talimatlarını ver. Ben öyle yapıyorum. Yumurtanın kesinlikle iyice pişmesi lazım. Ben genelde anlatıyorum. Böyle yap diyrum ve geldiğmdede mutlaka soruyorum. bugün ne yediniz ,ne yaptınız diye raporları alıyorum. Peyniri hap gibi dediğii belki ezip ağzına vermiştir.Bende bazen çok az ağzına ezilmiş gıdalardan veriyorum alışsın pütürcüklere diye. Ama yinede dediğim gibi bazı şeyleri alıştırana kadar söylemekte fayda var.her annenin düzeni ve alışkanlığı farklıdır.

canım sen pımpırıklenmıyosun bakıcınız yanlıs yapıyor
hepsını ıyıce ezıp pure halınde vermesı gerek
sen ona nasıl yapması gerektıgını soyle yada bence baska bır bakıcı bul

herşeyi söylüyorum aslında akşamlarıda soruyorum naptınız nelerden ne kadar yedi tepkisi noldu sevdimi sevmedimi sevmediyse biraz ara verelim ama aklıma hiç bu şekilde yedirdiği gelmemişti akşam tesadüf öğrendim gülsemmi ağlasammı bilmiyorum ve hemen nasıl yapması gerektiğini söyledim ama sonradan aklıma geldi acaba bende bi yanlışlık olabilirmi diye bakıcıyı değiştiremem çünkü hem akrabam hemde aynı apartmanda oturuyoruz tabi parayla bakıyor ama kızımada aşıklar bakım konusunda kimseye güvenemem diyordum artık daha ince ayrıntılarıyla sorucam

canım kesinlikle sen haklısın .. asla yumurta tam pişmeden bebeğe verilmez .peynirde senin dedğin gibi püre şeklinde pekmezle verilir bence uyar bakıcını ...

herşeyi söylüyorum aslında akşamlarıda soruyorum naptınız nelerden ne kadar yedi tepkisi noldu sevdimi sevmedimi sevmediyse biraz ara verelim ama aklıma hiç bu şekilde yedirdiği gelmemişti akşam tesadüf öğrendim gülsemmi ağlasammı bilmiyorum ve hemen nasıl yapması gerektiğini söyledim ama sonradan aklıma geldi acaba bende bi yanlışlık olabilirmi diye bakıcıyı değiştiremem çünkü hem akrabam hemde aynı apartmanda oturuyoruz tabi parayla bakıyor ama kızımada aşıklar bakım konusunda kimseye güvenemem diyordum artık daha ince ayrıntılarıyla sorucam

canım madem bakıcına guvenıyosun ozaman en ınce ayrıntısına kadar anlat ona hem senın ıcın rahat olur hemde bakıcınız rahat olur hemde bebegınız saglıklı ve huzurlu olura.s:nazar:

Valla arkadaşlar bakıcı bulmanın ve değiştirmenin ,helede güvenilecek birini bulmanın nekarar zor olduğunu bilmedikleri için hemen değiştiriver demişler ama . malesef keşke okadar kolay olsa ,yani yumurtayı katı değilde az pişmiş verdi diye bakıcı değiştirseydik şimdiye oooo .... Eğer güvendiğin biri ise zaten uyarılarını dikkate alacaktır. bilmediğinden yapmış olabilir fazlada büyütüp kızma bence doğru olan şeyleri anlat ve tabi neden öyle yapılmasını gerektiğini de .Benim oğluma bakan kız 18 yaşındaydı .ve hiç bebek bakmamıştı. herşeyi öğretmeye çalışıyorum.Gerçi ben güvenmediğimden yinede izin aldım ama çoğu şeyi görmemiş ve çabuk kavrıyor. önemli olan çocuklarını sevmeleri gerisi zaten öğrenilir.Sıkma canını...

Merhabalar
bemim 7 yaşında bir oğlum 5 aylıkta bir kızım var oğluma 2 aylıkken kayınvalidem bakmaya başladı ve çok güzel baktı.Bütün kontrollerinde hep yaşıtlarından çok önde oldu.Beslenme konusunda malesef doktorlar ve annelerimiz arasında çok fark var kayınvalidem hiç bir şeyi karıştırıp püre halinde vermedi yutmayı öğrensin diye ve çok şükür oğlum çok iştahlı bi çocuk oldu.Hattı eltim kayınvalidemi dinlemedi ve yeğenimiz malesef hiç bir şey yemiyor.Bana mantıklı gelen her konuda ben kayın validemi dinledim çünkü 6 tane çocuk büyütmüş.Doğrumu yanlışmı bilmiyorum ama pekmez ile süt ürünlerinin beraber verilmesinin yanlış olduğunu söyledi kayınvalidem.Sabahları aç karnına 1 çay kaşığı pekmezi verirdi.Kahvatlısında ise yumurta ve peyniri küçük küçük lokmalar halinde verirdi.

Merhabalar
.Doğrumu yanlışmı bilmiyorum ama pekmez ile süt ürünlerinin beraber verilmesinin yanlış olduğunu söyledi kayınvalidem.Sabahları aç karnına 1 çay kaşığı pekmezi verirdi.Kahvatlısında ise yumurta ve peyniri küçük küçük lokmalar halinde verirdi.

tatlım doğru söylüyor kayınvaliden. süt ve süt ürünleri demirin emilimini bozuyor(pekmezide demir içeriği için veriyoruz öncelikle). Hap gibi yutturmak yanlış olabilirdi( ayına göre elbette )küçük lokmalar halinde vermek bebek yutabiliyorsa çiğnemede sorun yaşamıyorsa en güzeli.hem ayrı ayrı tadlarını alır hemde çiğnemeyi öğrenir.

Merhabalar
bemim 7 yaşında bir oğlum 5 aylıkta bir kızım var oğluma 2 aylıkken kayınvalidem bakmaya başladı ve çok güzel baktı.Bütün kontrollerinde hep yaşıtlarından çok önde oldu.Beslenme konusunda malesef doktorlar ve annelerimiz arasında çok fark var kayınvalidem hiç bir şeyi karıştırıp püre halinde vermedi yutmayı öğrensin diye ve çok şükür oğlum çok iştahlı bi çocuk oldu.Hattı eltim kayınvalidemi dinlemedi ve yeğenimiz malesef hiç bir şey yemiyor.Bana mantıklı gelen her konuda ben kayın validemi dinledim çünkü 6 tane çocuk büyütmüş.Doğrumu yanlışmı bilmiyorum ama pekmez ile süt ürünlerinin beraber verilmesinin yanlış olduğunu söyledi kayınvalidem.Sabahları aç karnına 1 çay kaşığı pekmezi verirdi.Kahvatlısında ise yumurta ve peyniri küçük küçük lokmalar halinde verirdi.

arkadaş doğru söylüyor
3 çocuk büytmüş bir kşişymiş ayrıca akrabanızmış çok da iyi bakıcandan emin olmasanız bırakmazsızınz herhalde
lokmalar halinde vemesşd iyi bu doğru bir hareket olmuş
kahvaltı başlandığına göre 6aylık olmuş demektir püre halinde verilmemesi gerek zaten

bakıcı değiştirmek zaten çok zor bir iş çocuk alışmıştır yide bakılıyorsa yumurta az haşlanmış sorun değil şimdiki sistemi anlatırsınız ben kızımı büyütürken o şekilde verilirdi yumurta kayısı oluca az ekmek içiyle yediirilicek şimdi değimiş herşey

sizin ki bakıcı benimkine annem bakıyo hala kendi bildiği düzen
değiştirmek çok zor
onlar öyle duyup öyle yetiştirmişler
sizleri öyle yetiştirdim noldu diye yani sonuçta gönlünüz ferah olsun aklınızda bu sorular varken rahat bir yaşam zor

evet bir kaç defa tekrarlayın
iyice kaynat deyin 6 aylık bebeğe zaten ne kadar verebilir ki yumurta
hem pütürlü verdiği daha iyyidir inanın sodnrasında ben hep ezmeye alıştırdığım için artık katı bişe yemiyo mamamının içinide azıcık büyük yumurta peyniri yutmuyo

gönlünüz ferah olssun arakdaşım

selam
dişler çıktıktan sonra yiyeceklerin ezilmeden verilmesi gerektiğini düşünüyorum tabi gözümüz üzerinde olacak.
Alpervezeynep sana da çok imrendiğimi söylemek isterim benim kayınvalidem okuldan gelen çocuğa 2 saat bile bakamadı kendi eliyle bakıcı buldu.

bu saatte uykusuzluktan mıdır nedir ben anlayamadım canım ya olayı. tmm yumurtayı iyi pişirsin. sarısını ayırdığın zaman sarısının dışı yeşile dönük renk ise çok fazla pişmiş demiri ölmüş demekmiş. ama illada herşeyi püre şeklinde karıştırıp verecek diye kural yokki . bazı bebek ayrı ayrı istiyor. hatta kimiside çocuk büyüdükçe ayrı ayrı yemeyi redettiğinden dertli. peyniri eliyle ezerek ağzına verir diye düşünüyorum 6 aylık bebek zaten su içmeyi tam bilemiyor. hap gibi nasıl içsin.
ben anladığım gibi cevapladım canım ama ssen başka bişey yazıpta benim kafa basmadıysada idare ediver artık :))

Bakıcımla konuştuk baya ayrıntılarıyla hepsini can kulağıyla dinledi sağolsun mesela söyleme gereği duymadığım bal yememesi inek sütünün verilmemesi gibi ayrıntılarıda özellikle söyledim ben hala onun tecrübelerine çok güveniyorumda doğru bilinen çok yanlış var o yüzden güveniyorum deyip ipi bırakmamak gerekiyor (kızımın ilk dişi cuma günü çıktı teyzeleri onunda mutluluğunu paylaşayım istedim )

Bence de yani bunun için bakıcı değiştirilir mi. Kötü muamele mi yaptı, bağırdı mı, yemeğini yedirmedi mi, sen uyardığın halde bildiği gibi yapmaya devam mı etti, yalan mı söyledi. Hayır. Bu durumda sadece uyarmakla yetinmelisiniz bence.

Ayrıca bazı doktorlar da kahvaltıda her şeyi ayrı ayrı tane tane vermeyi öneriyorlar. Kahvaltıya geçtiğimizde de yumurta ve peynirini ayrı, ezilmiş bebe bisküvisi ve pekmezini de ayrı vereceğim.

ben de peynürü karıştırmadan veriyorum artık... kaşığın ucuyla azıcık ezip veriyorum... hap gibi derken kastınız ne anlayamadım...
ama yumurta konusunda haklısınız... iyice pişmesi gerekiyor...
ayrıca pekmezi ayrı verirseniz daha iyi olur... peynir veya türlerinin içine katılırsa ikisinin de bir faydası olmuyor...

Back