Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı ve kreş seçiminde dikkat edilmesi gerekenler

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Neseli_34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2011
103
0
0
İstanbul
Arkadaşlar insanların her zaman dış görüntüsünü referans alarak, benliğini anlamamız çok ama çok zordur. İlk işe aldığınız ve alacağınız kişileri değerlendirmede, kısa ve akılda kalıcı yöntemlerle seçiminizi yapmakta yardımcı olmaya çalışacağım.

Genel ahlak yapısına katkı;

- İşe alacağınız kişinin tabiki referanlarına bakacaksınız, fakat iş geçmişi yoksa sonuçta hassas bir görev olduğundan, iki kere karşınızdakini tartmada yarar bulunmaktadır.
- Bu işi yapanlar genelde tahsili düşük olsa bile genel kültürünü değerlendirin.
- Çok önemlidir ki; belaltı bir kaç şaka yapın. Tepkisi şaşkınlık değilse, iş ahlakı düşük olan bir kişi olabilme ihtimali söz konusudur.
- Bakıcılıktan öte, manevi olarak çocuğunuza ne gibi yararı ve zararı olacağına karar vermeye çalışın.

Şiddet eğilimlerini tespit etme;

- Çocukları varsa, şakayla karışık, nasıl davrandığını azından laf alma sanatıyla anlamaya çalışın.
- Çocuğu yoksa, eve gizli kamera bağlattırmakta yarar var.
- Genel testtir; İlk işe başladığı hafta çocuğunuz 3 yaşından büyükse altına kaçırmasını sağlayın ve siz evdeyken temizlemesini rica edip tepkisini değerlendirin.
- Çocuğunuzun hareketlerini an ve an değerlendirin. Birden tokat atacakmış gibi elinizi kaldırın. Şayet daha önce hiç şiddet görmemişse tepkisiz kalması gerekmektedir.

Alıntı değildir.
Psikolog
N.B.

benim kızım 2.5 yasında , 1 yıl oldu aynı bakıcımız devam ediyor, ilk 6 ay annem yanlarındaydı devamlı,sonra yalnız kalmaya basladılar,ama ta ilk gunden benım kızım bakıcıyı ıstemedi her sbah hala kadına git diyor, kızım hala tam konusamıyor,gercı benım kızım zor yemek yıyen bır cocuktu her zaman,hep zorla yemek yedirdiği için istemiyor diye düşünürdüm, ama son zamanlrda bende irrite olmaya başladım bakıcıdan, ne yapıcam bilemiyorum..

gizli kamera yada ses cihazıylaa takıp etsn biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…