Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı mı Kreş mi ?

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

mamm

Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2012
2
0
16
İzmir
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım oğluş 1 yaşında ve bakıcımı kreşmi karar veremiyorum tecrülerenizi bana yazarmısınz

Tecrübem yok ama mantığım kreş diyor. Kamera ile internet üzerinden izlenebilen kreşlerden ama.

Konu İlgili Başlığa Taşınmıştır..

ya bana kreşte artık kamera sistemini meb yasakladı dediler.hareketler kısıtlanıyor diye

valla, ben şahsen, en kötü kreşin bile, bakıcıdan daha iyi olacağını düşünüyorum.

artık, kanun gereği, evde veya işte, oturduğunuz yerden, çocuğunuzu izleyemiyorsunuz.

kameradan izlemek istiyorsanız, okulda oturacaksınız hanımlar, o şekilde izleyeceksiniz. kamerayla izlemek mümkün ama, sadece okulda. internetten evden müdehale edemiyorsunuz.

ve hatta, devlete bağlı anaokullarında, sınıflarda kamera sistemi bile yok. sadece ortak alanlarda (yemekhane, uyku odaları falan gibi) kameralar var. sınıfları, okulda otursanız bile, kameradan izleyemeyebilirsiniz yani.

ama her şeye rağmen, benim kendimce görüşüm...
evde hiç tanımadığımız birisiniz çocuğumuzla başbaşa olmasındansa.... kreş ortamında olması daha iyidir.

kesinilkle kres hem guven hem cocugun gelısım acısından tabi cok ufaksa bebek) su kıs sartlarında belkı guvenılır bulanıbılrse bakıcı olabılır

1 yaş daha çok küçük,kreşe yeni başlayan çocuklar çok fazla hastalanıyor.önümüzde kış olduğu için bence bekleyin.ayrıca kreş için 2,5-3 yaş en ideali,o zamana kadar birebir ilgi gerekiyor.iyi bir bakıcı bulabilirseniz daha iyi olur.zaten 3 yaşından sonra eğitim alması için illaki kreşe vermeniz gerekiyor.

Merhaba,

Acaba istanbul ve ankara'da kres fiyatlarina dair bir bilginiz varsa ve benimle paylasirsaniz cok sevinirim.

Tesekkurler...

inanamıyorum yazık bence... kreşlere gidenler ortamı iyi bilir. bir grupta 10-15 tane çocuk esirgeme kurumundaymış gibi sevgiye ve ilgiye aç bakan 3 yaş altı çocuğu, bir öğretmen( çoğunda meslek lisesinden mezun, hatta son zamanlarda çocukları ilkokul mezunlarına bile emanet etmeye başladılar bazı özel merdiven altı yerler).ilk gönderdiğinizde ağlar, 2.gün ağlar. 3. gün ağlar..............1 ay sonra ağllar.............sonra alışır, anne çok sevinir halbuki çocuk artık acı hissetmiyordur çünkü hissizleşmiştir. bence duyarsız insan yetiştirmenin en güzel yolu 0-2 yaş kreşlerinden geçer.bire bir ilgi şarttır bu dönemde...
hele bir de bir köşeye sinip ,korkuyla diğer çocukların oyun oynamalarını seyreden , grup ortalamasından 4-5 ay küçük çocuklar var ya içimi en çok onlar acıtır. bir çocuğun kişiliğine en güzel böyle darbe konabilir derim.
özellikle hareketli erkek çocuklarının kişiliği daha çok baskılanıyor. gereksiz yere uzatılmış okul yılları yüzünden...
o yüzden lütfen sadece çocuğu olanlar ve bakım sorunu yaşamışlar öğretmen arkadaşımıza cevap versin, öyle kreşe ver gitsin denmesin,
tabiki mecburiyetler var........bence en iyisi bütün maaşıma bile malolsa iyi bir bakıcı ve evdeki kamerayla uyumlu her an izleyebileceğim cep telefonu.............en azından ilk 2 yaş.

Back