- 27 Mart 2008
- 1.710
- 106
- 163
Fatoş hanım allah herkese senin annen gibi bakıcılar nasip etsin. keske hepsi seninki gibi olsa.... dedigim gibi tatiller kesilmez paraları ödeniyor. ama anne isterse bakıcılar bayramdada gelebiliyor. herkes bulsa keske istedigi zaman bırakacakları güvenecekleri her konuda konusacakları bakıcıları....
iması bencede hoş değil canım ama bu devirdede güvenip çocuğunu emanet edebileceğin insan bulmak zor tabi, havvanın dediği gibi başkasının çocuğuna bakmak zordur bide sosyal güvenceleride yok, karşılıklı iki tarafında memnun olması gerekiyor bencede.....
valla karşımdaki insan annem bile olsa "vermessen sen bilirsin" diye cümle kurarsa ben onu o anda kovarım evimden. kimse kusura bakmasın. televizyonlarda bakıcıları seyrediyoruz neler yapıyorlar. bunlar bizim basımıza gelmeyecek diye bisey yok. ben canımı emanet ediyorum o yüzden huylandığım anda biter benim için. yakıştıramicak bisey yok herkesin tarzı var işte farklı farklı.....
valla karşımdaki insan annem bile olsa "vermessen sen bilirsin" diye cümle kurarsa ben onu o anda kovarım evimden. kimse kusura bakmasın. televizyonlarda bakıcıları seyrediyoruz neler yapıyorlar. bunlar bizim basımıza gelmeyecek diye bisey yok. ben canımı emanet ediyorum o yüzden huylandığım anda biter benim için. yakıştıramicak bisey yok herkesin tarzı var işte farklı farklı.....
Fatoş hanım allah herkese senin annen gibi bakıcılar nasip etsin. keske hepsi seninki gibi olsa.... dedigim gibi tatiller kesilmez paraları ödeniyor. ama anne isterse bakıcılar bayramdada gelebiliyor. herkes bulsa keske istedigi zaman bırakacakları güvenecekleri her konuda konusacakları bakıcıları....
Fatimacım sen verdin sanırım kararını artık. tartıscak bisey yok. eminim en doğru kararı vericeksin. hepimiz para icin calısıyoruz bakıcılar gibi. kimse zevkten bırakmıyor bebeğini.
kendi izin aldığı haftayı verme ama bayram haftasını ver bence. böylece orta yolda buluşmuş olursunuz..
hem zaten 15 günün parasını vermemiş olsan bile ayın 4 ünde 15 günlük parayı vermen gerekirdi..22 sine sarkıtmak olmaz ki..az ya da çok sonuçta o da aylık almak ister..zamanında almak ister bizim gibi..
kadın çalışıo bi şekilde para için parasını vermezsen çalışmasının ne anlamı kalacak keyf içinmi bakacak..tabiki güvenmen lazım ama bedavaya kim çalışır yada parasını istedi die kim kimi kovar bu zamanda..birazda otaraftan bakın..
konuyu dagıtmadan söyleyim..mecburi izinler varsa verilir ama sende götürüp çocuga o günde baktırabilirsin o senin bilecegin iş..
Fatima peki her sabah aglıyormu bu cocuk bu kadını görünce. biraz cocugunuda iyi gözlemle bence. kadını sevmiyorsa zaten hic düşünme bile bence.... arkadaşının annesinin arkadaşı olması hicbisey ifade etmez. cocugunun tepkilerine iyi bak.
Fatima peki her sabah aglıyormu bu cocuk bu kadını görünce. biraz cocugunuda iyi gözlemle bence. kadını sevmiyorsa zaten hic düşünme bile bence.... arkadaşının annesinin arkadaşı olması hicbisey ifade etmez. cocugunun tepkilerine iyi bak.
ben senin yerinde olsam hemen işine son verirdim. böyle imalı konuşan birine cocugumu 1 saat bile bırakmam.
ayrıca sen haklısın davanda. hani uzun süredir bakan birisi olsa anlıcam o zaman 15 gün laf edilmez. ayrıca o zaman o tatildede gelmesi gerekir cünkü bizim burda cocuk bakıcıları tatillerdede calışıyorlar eger anneler isterlerse....
bence hemen kov. yeni birtane bak sen. bu detaylarıda iyice konuş yeni kişiyle. canını emanet ettigin birisine önce sen güvenmelisin. eminim o işe başlamadan önce bu hesapları yapmıştır.
fatimacım biliyorsun bende kayserideyim. benimde kızıma bakıcı bakıyor...bende onun evine bırakıyorum. 400 ytl ye bakıyor... ben ay içinde bakmadığı günlerinde parasını veriyorum. 4 aydır bakıyor ve bakmadığı çok zaman oldu. bende çalışıyorum ve izinli olduğum zamanların parasını alıyorum. resmi günlerde çalışmıyorum ama parasını alıyorum ama hafta sonları çalıştığımda da mesai almıyorum. Ben bakıcıma da kendi şartlarımda iş imkanı sağlamaya çalışıyorum. ve bu mantıkla hareket ediyorum.
ve benim için önemli olan kızımın neşesi onu bakıcısını sevmesi... sabahları ağlamadan gitmesi... bakıcıyla para konusunda zıtlaşmak çocuğa zarar verir diye düşünüyorum sonuçta canımızı emanet ediyoruz...3 ün 5in lafını etmeye gerek yok diye düşünüyorum...
gün gelecek hafta sonları ya da akşamları da bırakman gerekecek. o durumda da fazla mesai mi vereceksin???
ben bazen cmrtesi ya da akşamları bırakmak zorunda kaldım sonuçta burda kimsem yok. ve o da onların parasını istemedi...ama ben tatillerin parasını kesmediğim için isteyemedi..
yaa ne kadar boş beleş düşünmedn konusan insanlar var burda allah aşkına ilk sayfada yazan bayan kendini ne zannediyor acaba ne demek bu bakıcı kadınlar hiç masum degil yaa nası genelleme yaparsın sen ne münasebet ne demek kov gitsin yok babasıda kalp krizi geçirmedi inanmıyorum falan allah aşkına ne zannediyor iinsanlar kendilerini nedir bu art niyet allah aşkına cok sinirlendim yemin ederim ya olamaz böyle bi şey şoktayım
konu sahibi arkadaşım kusura bakma inan cok gerildim bayanın yazdıklarını okuyunca sana gelincede zaruri bi durum bu kadın keyfi izin almamışki yazık napsın babası kalp krizi geçirmiş bu durumda senin insiyatifine baglı kesebilirsin istersen ama bayram tatilini kesmemen lazım canım kadın hem haklı sen bayramda gitmeyince seninki kesiliyormu aynen öle oda sana güvenmiş borç yapmış hem evladını emanet ediyosun sonuçta verecegin miktar seni zorlamıyosa kesmeseydin bayram tatilini onunda hevesi kırılmamış olurda tabi sen daha iyi bilirsinn
bende o bayanın yorumlarından cok rahatsız oldum
nasıl bir agresiflik nasl bir fesat anlayış içerisindedir bilemedim
herneyse;
canım zaten 300 tl az bile benim cevremde duyduklarım en azı evhanımının baktıgı 450 oda az diye dert yanıyor
bakanlar ayrıca bakıcıları hediyelere jestlere boguyor ki sırf cocuguna iyi bakılsın gözü arkada kalmasın diye
bana birisi saglık durumundan dolayı işe gelmedigim günün parasını kesmeye çalışsaydı onun iyi niyetinden şüphe ederdim
kadın iyi niyetle sen bilirsin vicdanına kalmış demek istedi belki
bence sen ne olursa ol 300 tlyi net ver ve gönlünüde hoş tutmaya çalış sonucta cocuguna bakıcak
bunun kuralları vs yokki insanın vicdanına kalmış cocuga nasıl davrandıgı..
ona gelecegini emanet ediyorsun
ben de kızıma 250 Tl ye baktırıyorum, benimki cüzi bir miktar ama bakıcımız bunu iş olarak yapmıyor, bizim ısrarlı ricamız üzerine kızımıza bakmayı kabul etti.
senin bKICINın ücreti de cüzi,çocuğunu emanet ediyorsun sonuçta, ben olsam bu lafın üzerine verirdim. ama çocuğumu da bu kadına bırakmazdım. çünkü para için çocuk bakmak yani bunu işmiş gibi görmek ben nedense ürpertiyor, bakıcılıkta önde olan şey para deil,sevgi ve şefkat olmalı, 2. sırada para olmalı.
seninki 1 hafta olsaydı kısmanı ayıplardım işin açığı, ama araya bayram tatili d girince neredeyse 20 güne yakın çocuğa bakmamış oluyor. bu durumda parayı kısman normal. kadının borcu vs.. si olBİLİR ihtiyacı olabilir, ama bunu da bu şekilde istemesi kesinlikle yanlış. isteme şekli çok yanlış, senin de paranı kesiyorlar mı deyip ukalalaşması hç hoş değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?