• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı maaşından izinleri düşüyormusunuz.

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

fatima38

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Mart 2008
2.864
871
698
47
Merhaba arkadaşlar, bakıcımla 300 tl ye anlaştım. 4 ekimde oğlumu bıraktım 4 kasımda da parasını verdim. 7 kasımda bakıcımızın babası kalp krizi geçirdi ve oğluma bir hafta babaannemiz baktı, ardından da bayram tatili girdi, oğluma 15 gün bakmamış oldu. Tekrar bıraktığımda 22 kasımdı 22 aralıkta parasını veririm diye hesapladım ama bugün benden para istedi. 4 aralıkta vermedin vermem gereken yer vardı dedi bende 15 gün bakmadın onu düştüm 22 sinde vericem dedim, sizin maaşlarınızdan bayram tatilini düşüyorlar mı dedi. vermezsen de sen bilirsin dedi ama bana imalı geldi ve sabahtan beri canım sıkılıyor bu duruma.
bakıcısı olanlar bana fikir verin lütfen ne yapmalıyım.

Fatmacım bence kadın haklı. Sonuçta keyfi bir izin değil. Kaldı ki SSk gibi bir güvenceleri de yok bakıcıların. Dediği gibi bizden benzer izinlerin parası kesilmiyor. Ayrıca bakımından memnunsan onu da memnun etmen gerekir ki çocuğuna bakarken onun da içi rahat olsun. Başkasının çocuğuna bakmak zor iştir. Yaptıkları iş gerçekten zor. Kabul etmek gerekir. Ayrıca senden alacağına güvenip borca girmiş.

ben senin yerinde olsam hemen işine son verirdim. böyle imalı konuşan birine cocugumu 1 saat bile bırakmam.

ayrıca sen haklısın davanda. hani uzun süredir bakan birisi olsa anlıcam o zaman 15 gün laf edilmez. ayrıca o zaman o tatildede gelmesi gerekir cünkü bizim burda cocuk bakıcıları tatillerdede calışıyorlar eger anneler isterlerse....

bence hemen kov. yeni birtane bak sen. bu detaylarıda iyice konuş yeni kişiyle. canını emanet ettigin birisine önce sen güvenmelisin. eminim o işe başlamadan önce bu hesapları yapmıştır.

havvacım sen dogru söylüyorsun ama bu bakıcı kadınlar hic masum değiller. ben inanmıyoru oyle borca girdik laflarına. zaten 3 hafta cocuga bakmamıs oh ne ala. o zaman işe başlamasaymış. bu ay başlasaymış. cok uzun süredir bakan bakıcılarda bu insiyatif olur ama yeni başlayan birisi icin ben iyi niyetli olamiyorum.

Fatmacım bence kadın haklı. Sonuçta keyfi bir izin değil. Kaldı ki SSk gibi bir güvenceleri de yok bakıcıların. Dediği gibi bizden benzer izinlerin parası kesilmiyor. Ayrıca bakımından memnunsan onu da memnun etmen gerekir ki çocuğuna bakarken onun da içi rahat olsun. Başkasının çocuğuna bakmak zor iştir. Yaptıkları iş gerçekten zor. Kabul etmek gerekir. Ayrıca senden alacağına güvenip borca girmiş.

Valla bende karar veremedim havvacım kadından memnundum güzel bakıyor içim rahat evi evime çok yakın ama ne bileyim bakmadığı günlerde vermekte bana garip geldi, daha önce bakıcımız olmadı böyle sorunlarımızda olmadı bilemedim bende.

ben senin yerinde olsam hemen işine son verirdim. böyle imalı konuşan birine cocugumu 1 saat bile bırakmam.

ayrıca sen haklısın davanda. hani uzun süredir bakan birisi olsa anlıcam o zaman 15 gün laf edilmez. ayrıca o zaman o tatildede gelmesi gerekir cünkü bizim burda cocuk bakıcıları tatillerdede calışıyorlar eger anneler isterlerse....

bence hemen kov. yeni birtane bak sen. bu detaylarıda iyice konuş yeni kişiyle. canını emanet ettigin birisine önce sen güvenmelisin. eminim o işe başlamadan önce bu hesapları yapmıştır.

Özlemcim iması benimde hoşuma gitmedi ama bu şartlarda bakıcı bulmam çok zor, kimseye güvenip bırakamam çocuğumu. Bu bayan samimi arkadaşımın annesinin tanıdığı yabancı değil.

Ayrıca 8:30 da bırakıp 15:30 da alıyorum oğlumu.

babasının kalp krizinede inanmıyorum. referanslarını aradınmı varmıydı iyi referansları fatma.

Babası gerçekten kalp krizi geçirdi yalan söylemiyor çok yakın oturuyoruz babasıda yakınımda. Referansları sayesinde buldum bakıcımı Özlemcim.

Güvenmesi zor Zeynepçim ama buna en iyi Fatma karar verir. Bakımından memnunsa dedim zaten

Bakımından memnunum oğlumu hiç ağlatmıyor en azından sabah bırakırken ağlamıyor

ya sonucta aylık olarak anlaşmıssınız.babasına baktıgı haftayı vermeyebilirsin ama bayram tatilinde kesmek olmaz ..kadın haklı..

ozaman cok cok memnunsan ve güveniyorsan fatma vereceksin demekki bu parayı. yapacak bisey yok. ama benim duydugum cevremdeki tecrübelerden bu kadın bu parayı alsa bile gider gibime geliyor. dikkatli ol bari.

ayrıca tatillerdede eger anneler isterse bakıcılar devam ediyorlar. belki tüm gün değil yarım gün falan gelmesi gerekebilir. gerçi 2011 de dogru düzgün tatil yok ama.... ne bilim sen vericeksin en dogru kararı....

ya sonucta aylık olarak anlaşmıssınız.babasına baktıgı haftayı vermeyebilirsin ama bayram tatilinde kesmek olmaz ..kadın haklı..

Teşekkür ederim, Ben de bunu soruyorum, herkes nasıl veriyor, neleri düşüyor. Yoksa haksız demiyorum bakıcımıza.

ayrıca hemen kov falan ayıp ama..kadın sonucta ihtiyacı için çalışıyo ve sizden ekmek yiyo kukla deiller ki..ipler elinde olan insanlar nede çabuk gözden çıkarıyo..yakıstıramadım valla bunları..

benim annemde bebek bakıyor. 9 günde tatil olsa 19 günde tatil olsa kesmiyor. bi yere akşam gezmesine gideceklerinde bile bırakıyor. alışverişe gidiyorlar bırakıyor. bazen haftasonu şehir dışına çıkıyorlar bırakıyor.. aralarında 3 ün 5 in lafını etmiyorlar.
çoğu kez şahit oldum. bebeğin bezi ıslak medili bitti annem kendisi aldı. çamaşırını yıkar. hiç kirli çamaşır yollamaz. banyosunu yaptırır. baktığı bi çocuk olarak deilde torunu olarak görüyor. dediğim gibi bebeğin annesi annemden memnun ve hiç kesinti yapmıyor. bence sizde memnunsanız kesinti yapmayın. zaten 300 lira öyle çok bi para değil. benim ikizlerim var ben 800 liraya evime gelecek gönlümce bir bakıcı bulamadığım için işi bırakıp kendim bakıyorum...

ozaman cok cok memnunsan ve güveniyorsan fatma vereceksin demekki bu parayı. yapacak bisey yok. ama benim duydugum cevremdeki tecrübelerden bu kadın bu parayı alsa bile gider gibime geliyor. dikkatli ol bari.

ayrıca tatillerdede eger anneler isterse bakıcılar devam ediyorlar. belki tüm gün değil yarım gün falan gelmesi gerekebilir. gerçi 2011 de dogru düzgün tatil yok ama.... ne bilim sen vericeksin en dogru kararı....

İmasından bende heran bırakabilirim kendine dikkat et gibi anladım. Ama çocuğum için bazı şeyleri sineye çekmem gerekecek, parayı vericem tatillerdede çocuğumu paşa paşa kendim bakıcam, 9 günde olsa 10 günde olsa. Sabah biz konuşurken ağladı hala gözlerimin önünde yavrum benim:14:

Özlemcim iması benimde hoşuma gitmedi ama bu şartlarda bakıcı bulmam çok zor, kimseye güvenip bırakamam çocuğumu. Bu bayan samimi arkadaşımın annesinin tanıdığı yabancı değil.

Ayrıca 8:30 da bırakıp 15:30 da alıyorum oğlumu.

iması bencede hoş değil canım ama bu devirdede güvenip çocuğunu emanet edebileceğin insan bulmak zor tabi, havvanın dediği gibi başkasının çocuğuna bakmak zordur bide sosyal güvenceleride yok, karşılıklı iki tarafında memnun olması gerekiyor bencede.....

valla karşımdaki insan annem bile olsa "vermessen sen bilirsin" diye cümle kurarsa ben onu o anda kovarım evimden. kimse kusura bakmasın. televizyonlarda bakıcıları seyrediyoruz neler yapıyorlar. bunlar bizim basımıza gelmeyecek diye bisey yok. ben canımı emanet ediyorum o yüzden huylandığım anda biter benim için. yakıştıramicak bisey yok herkesin tarzı var işte farklı farklı.....

ayrıca hemen kov falan ayıp ama..kadın sonucta ihtiyacı için çalışıyo ve sizden ekmek yiyo kukla deiller ki..ipler elinde olan insanlar nede çabuk gözden çıkarıyo..yakıstıramadım valla bunları..

Yanlış anlama canım arkadaşımda benim gibi bebeği olan biri, bu konularda hassasız biraz, tabiki ihtiyacı olduğu için çalışıyor hepimiz gibi, kimseye haksızlık etmek istemem, banada yapılmasına göz yumamam.

benim annemde bebek bakıyor. 9 günde tatil olsa 19 günde tatil olsa kesmiyor. bi yere akşam gezmesine gideceklerinde bile bırakıyor. alışverişe gidiyorlar bırakıyor. bazen haftasonu şehir dışına çıkıyorlar bırakıyor.. aralarında 3 ün 5 in lafını etmiyorlar.
çoğu kez şahit oldum. bebeğin bezi ıslak medili bitti annem kendisi aldı. çamaşırını yıkar. hiç kirli çamaşır yollamaz. banyosunu yaptırır. baktığı bi çocuk olarak deilde torunu olarak görüyor. dediğim gibi bebeğin annesi annemden memnun ve hiç kesinti yapmıyor. bence sizde memnunsanız kesinti yapmayın. zaten 300 lira öyle çok bi para değil. benim ikizlerim var ben 800 liraya evime gelecek gönlümce bir bakıcı bulamadığım için işi bırakıp kendim bakıyorum...

Ben oglumu 8:30 15:30 dışında bırakmıyorum bakıcıma, ihtiyaçlarını ben alırım, kirlilerini yıkadığını görmedim, ama kendine yaptıklarından ve evinde olanlardan oğluma yediriyor içiriyor o ayrı.
Ayrıca 300 tl bulunduğumuz yer için gayet iyi bir para, burada bu şartlarda verilen en iyi para canım,
bugün ki olay dışında sıkıntı yaşamadım kendisiyle, bunu da halledeyim inş. bundan sonrada olmasın.

cnm kişiden kişiye değişiyo..ama normali verilir..

saol cnm teşekkür ederim, benim duyduğum kesildiği yönündeydi, başka tecrübemde yok, dolayısıyle böyle oldu.

Fatoş hanım allah herkese senin annen gibi bakıcılar nasip etsin. keske hepsi seninki gibi olsa.... dedigim gibi tatiller kesilmez paraları ödeniyor. ama anne isterse bakıcılar bayramdada gelebiliyor. herkes bulsa keske istedigi zaman bırakacakları güvenecekleri her konuda konusacakları bakıcıları....

Back