Bakıcı, Kreş, Oyun Ablası Bakıcı bulmak

Çocuğunuzun bakıcı veya kreş deneyimleri, önerirler, tavsiyeler, karşılaşılan problemler, oyun ablaları ve oyun grupları

Mavipatikk

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2018
388
225
29
Merhaba arkadaşlar 20 aylık oğlum var. Kamuda çalışıyorum ücretsiz izindeyim şimdiye kadar ben bakıyordum birkaç ay sonra iznim bitecek. Annemler 6 saatlik uzaklıkta kayınvalidemle evlerimiz yürüme mesafesinde yakın ama her zaman burda olamıyor yılın çoğunluğunu köyde geçiriyor.

Sonuç olarak çocuğuma bakacak bir bakıcı arıyorum. 4 yaşına kadar kreş düşünmüyorum bağışıklığı açısından doktorlar tarafından pek önerilmiyor zorunda kalmadıkça düşünmem. İnternette bakındım bazı siteler İşkur onaylı, üye olup bakıcılarla iletişime geçebilmek için paket satın almak gerekiyor. Bazı ücretsiz siteler de varmış galiba ama bulamadım. Ücretsiz site öneriniz var mı? Veya memnun kaldığınız ücretli siteler de olur.

Nereden nasıl bulacağım endişeliyim tecrübelilerden yardım bekliyorum. Bu arada Ankara Yenimahalle'deyim belki burası aracılığıyla birileriyle iletişime geçebilirim. Çocuktan vakit kaldıkça yazacağım cevap veremezsem kusura bakmayın.

Bence kendi sosyal medya sayfalarınızda paylaşın, iş yerine haber verin. Benim çalıştığım kurumda bir arkadaşım, farklı bir arkadaşımın ablasına baktırıyor mesela çocuğunu. Öyle öyle duyuluyor birkaç tanıdıkla sınırlı kalmayın.

A Aylakkadin Alicja Alicja doğum öncesi başka kurumda çalışıyordum sonra ucretsiz izindeyken başka kuruma atandım. Hiç işbaşı yapmadan direkt ücretsiz iznimi başlattım yani şuan başlayacağım yerde hiç bir muhabbetim tanışıklığım yok yeni olacağım. Ama eski çalıştığım yerden arkadaşlara sorabilirim belki bisey çıkar sağolun.

Bakayım teşekkürler. Siz veya bi tanıdığınız kullandınız mi o siteyi? Nasıldır acaba.
O site aracı sadece. Yani kisiler ilan veriyor karşılıklı, siz bulusup anlaşıyorsunuz. Orada sadece tanışma ve şartlar belirtiliyor. Mesela hizmet verenin tecrübesi,farkli kisilerin onu oylaması oluyor. Hizmet alanda kriterleri belirliyor mesela sigara icmesini istemiyorum gibi. Hayır ne ben ne de etrafimdan kimse kullanmadi ama güvenilir bir site. İnternetten arastirirsiniz

O site aracı sadece. Yani kisiler ilan veriyor karşılıklı, siz bulusup anlaşıyorsunuz. Orada sadece tanışma ve şartlar belirtiliyor. Mesela hizmet verenin tecrübesi,farkli kisilerin onu oylaması oluyor. Hizmet alanda kriterleri belirliyor mesela sigara icmesini istemiyorum gibi. Hayır ne ben ne de etrafimdan kimse kullanmadi ama güvenilir bir site. İnternetten arastirirsiniz
Konuyu Bdv'ye açtığım için ban yemiştim bugun açıldı ban. Haftasonu form doldurdum armut.com'da geri dönüş saglayacaklar bakalım teşekkürler

Merhaba arkadaşlar 20 aylık oğlum var. Kamuda çalışıyorum ücretsiz izindeyim şimdiye kadar ben bakıyordum birkaç ay sonra iznim bitecek. Annemler 6 saatlik uzaklıkta kayınvalidemle evlerimiz yürüme mesafesinde yakın ama her zaman burda olamıyor yılın çoğunluğunu köyde geçiriyor.

Sonuç olarak çocuğuma bakacak bir bakıcı arıyorum. 4 yaşına kadar kreş düşünmüyorum bağışıklığı açısından doktorlar tarafından pek önerilmiyor zorunda kalmadıkça düşünmem. İnternette bakındım bazı siteler İşkur onaylı, üye olup bakıcılarla iletişime geçebilmek için paket satın almak gerekiyor. Bazı ücretsiz siteler de varmış galiba ama bulamadım. Ücretsiz site öneriniz var mı? Veya memnun kaldığınız ücretli siteler de olur.

Nereden nasıl bulacağım endişeliyim tecrübelilerden yardım bekliyorum. Bu arada Ankara Yenimahalle'deyim belki burası aracılığıyla birileriyle iletişime geçebilirim. Çocuktan vakit kaldıkça yazacağım cevap veremezsem kusura bakmayın.
Bakiciya bile güvenmeyin derim TV de görüyoruz ünlü çocuklarını döven bile var şayet gerçekten bire bir tanıdık olması lazım yoksa eve gizli kamera 📹 yerleştirin çocuğunuza nasıl bakılıyor hem telden bakarsınız hemde içiniz rahat olur

Bakiciya bile güvenmeyin derim TV de görüyoruz ünlü çocuklarını döven bile var şayet gerçekten bire bir tanıdık olması lazım yoksa eve gizli kamera 📹 yerleştirin çocuğunuza nasıl bakılıyor hem telden bakarsınız hemde içiniz rahat olur
Evet haklısınız uyanik olmak lazim önceliğim çevreden birinden olması ama bulamazsak mecbur bakıcı o da zaten kamerasız birakmam zaten dediğiniz gibi. Zaten çocuğum 2 yaşında olacak en ufak bi huzursuzluk hissetse sevmese anlarım heralde ya inşallah bakalım. Konusamayan bebek olsa derdini anlatamaz daha zor küçük bebekler için tabi...

merhabalar 4 yaşına kadar kreş düşünmüyorum demişsiniz ama yinede fikrimi söylemeden edemeyeceğim:) bakıcıdansa kreşi tercih ederim ben yani 2 sene öncede öyle yaptım. çünkü mahallemde bakabilecek kişilerde bulabilirdim aslında ama bir başına bir kişiye emanet edince gün boyu aklım onda kalacaktı ama kreş bir kurum isminin karalanmasını istemez. illa bakıcı diyorsanız internetten hiç bakmayın derim

Ben balıkçıyı tehlikeli görüyorum .
Hiç tanıdığınız yok ve buradan güvenip çocuğunuzu emanet edeceksiniz, çok sakıncalı.
Iyi bir kreş her acıdan balıkçıdan iyidir, mikrop konusuna gelince, evde büyüyen çocuklar daha çok hastalanıyor, kreşlerde bağışıklık kazanıyorlar, ilk yıldan sonra hasta olmuyorlar kolay, ben Şu an tek başına çocuğumu evde yalnız biriyle bırakamam, ortalık çok kötü.

merhabalar 4 yaşına kadar kreş düşünmüyorum demişsiniz ama yinede fikrimi söylemeden edemeyeceğim:) bakıcıdansa kreşi tercih ederim ben yani 2 sene öncede öyle yaptım. çünkü mahallemde bakabilecek kişilerde bulabilirdim aslında ama bir başına bir kişiye emanet edince gün boyu aklım onda kalacaktı ama kreş bir kurum isminin karalanmasını istemez. illa bakıcı diyorsanız internetten hiç bakmayın derim
Ben balıkçıyı tehlikeli görüyorum .
Hiç tanıdığınız yok ve buradan güvenip çocuğunuzu emanet edeceksiniz, çok sakıncalı.
Iyi bir kreş her acıdan balıkçıdan iyidir, mikrop konusuna gelince, evde büyüyen çocuklar daha çok hastalanıyor, kreşlerde bağışıklık kazanıyorlar, ilk yıldan sonra hasta olmuyorlar kolay, ben Şu an tek başına çocuğumu evde yalnız biriyle bırakamam, ortalık çok kötü.
Benim de kaygılarım var evde güvenip güvenememe konusunda ama 2 yaşındaki çocuğumu da her ne kadar gelişimi sosyalligi açısından artısı olsa da her sabah uykusundan edip kreşe gönderemem malesef. 4 yaşından sonra daha uygun olur kreş diye düşünüyorum. Zaten İşe başlamadan 1 ay öncesinden bakıcıyı başlatacağım çocuğumun alışma süreci olması açısından. Sonrasında da ilk başladığım hafta ailemdem biri gelecek bakıcının yanında durmak için ilk zamanlar yumuşak bi geçiş olması açısından. Zaten sonra da eve kamera taktırırım mutlaka... Böyle olmak zorunda çünkü kayınvalidem o sıralar köyde olacak. Eşim de ben de vardiyalı çalışıyoruz hemşireyim. Yani çalışma saatlerimiz hiç belli olmuyor. Çocuğumu saatinde servise verip alacak birisinin olması bile sıkıntı yani vardiyali çalıştığımız için... 4 yaşından sonra da yardımcı abla olur kreşe getirir götürür veya servis olursa servise bindirir çocuk kresteyken özel hayatına döner sonra kreş bitince dönüşte çocuğu karşılar evde biz gelesiye kadar onunla ilgilenir falan nöbetçi olursak yatılı kalır zor işimiz anlayacağınız... kreş düzeni bu şekilde zor olacağı için 4 yaşa erteledim. 4 yaşındaki çocuk da evde bakıcıyla tüm gün sıkılır zaten o zaman kres mecburi olacak gelişimi için.

Komşularınıza söyleyin internet son çare olsun bence
Sağolun öyle yapacağım önceliğim çevreden tanıdık. Olmazsa iskur onaylı güvenilir bi bakıcı sitesinden bulacağım sonuçta bilindik siteler de adının kirlenmesini istemez titiz çalışırlar diye düşünüyorum umarım

X