Bakar misiniz

Benim pcos um var normal kadınlara oranla daha fazla yumurta sayısı ile doğuyorsun. Normalde her ay 1 bazı kadınlarda 2 de olabiliyor yumurta atılırken bizde çok fazla sayıda aynı anda olgunlaşmaya çalışan yumurta olduğu için çoğu zaman olgunlasamiyor ve atılamiyor. Buda hormonal dengesizliklilere yol açıyor fazla kilo , tüylenme, insülin direnci gibi. Hal böyle olunca kolay diğer kadınlar gibi kolay gebe kalamiyorlar. Umarım yardımcı olmusumdur

28 yaşındayım 26+4 haftalık kız anası olarak gebeyim 🧿🥹🌸 Kendimi bildim bileli uğraşıyorum bu illetle .. Ergenlikte 3 kez ameliyat oldum sinsice büyüyüp içimde patlıyordu kistlerim. Tüp bebek yapmazsan anne olmayı unut , böyle giderse yumurtalıklarını almak zorunda kalırız , çok erken yaşta menopoza gireceksin , rahim ağzı kanseri riskin yüksek , al şu ilaçları kullan , doğum kontrol hapı olmadan adet göremezsin vs vs vs bir ton doktor bir ton cümle duydum her bir hastaneden 👎🏻 Çok ağladım üzüldüm ama ki ben ileri derece pcostum ameliyatlar vücut şişmesi kilo tüylenme sivilce kistleri saymıyorum bile.. Mersin’de Sezin Özyurt hocama gittim bundan 6 yıl önce. Sana napmışlar dedi 🙄 Gencecik kız bu kadar kesilip biçilir mi demişti ☹️ Senin dozunu bilmiyorum ama bitkisel şeylere yöneldim ben doktor tavsiyesiyle. Diyet yaptım bazı gıdalara alerji/hassasiyet olabiliyor. Doğum kontrol hapı kullanırken dahi geciken adetim diyet ve sporla hem kistlerim düzeldi hem de adet günlerim max 1 2 gün oynadı .. Cildim güzelleşti.. O kadar imkansız gözüyle bakıyordum ki balayında hamile kaldım 👀 Zaten olmaz hemen diyip korunmamıştım bile ☺️ Doktorum şey demişti eğer egzersizine , yemene içmene dikkat edersen , yaşam kaliteni arttırırsan pcos olmaktan asla korkma. Öyle de oldu 🌸 Ha bir de şunu söyleyeyim sakın ama sakın ertesi gün hapı içme. 8 ay adet olmadığımı bilirim. Nişanlıyken kullanmıştım ve pcosa daha çok etki ediyormuş 🥹 Geçmiş olsun 🌸

X