Bakanlık'tan HGS için 'vida' uyarısı

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
Ulaştırma , Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, son dönemde otoyollarda Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanan araç sahiplerine kesilen çok sayıda tartışmalı cezaya, düzenleyeceği basın toplantısıyla açıklık getirecek.

Yıldırım, HGS kameralarınca çekilen fotoğraflarla tartışmalara yanıt verecek. Yıldırım’ın göstereceği fotoğraflar arasında, plaka ortadan vidalandığında “0” rakamının kamerada nasıl “9” gibi göründüğüne ilişkin örneklerin de yer alacağı öğrenildi.

Yıldırım, çoğu plakanın ortasından vidalandığına dikkat çekerek vida nedeniyle rakamların farklı görüntülendiğine işaret edecek.

Çok sayıda vatandaş, haksız yere kesildiğini iddia ettiği HGS cezaları nedeniyle isyan ederken, kamuoyuna ilginç örnekler yansıdı.

Edirne Keşan’da üzerine kayıtlı aracı bulunmayan bir vatandaşa, ücret ödemeden otobandan geçtiği iddiasıyla 160 TL ceza kesildi.

Niğde’de de yine başka bir vatandaşa arabası olmadığı halde 300 TL’yi aşkın para cezası tebliğ edildi.

Karaman’da yaşayan traktör sahibi bir vatandaşa da Mersin otoyolunda HGS ihlali yaptığı gerekçesiyle 434 TL’lik ceza uygulandı. Ceza ile şoke olan vatandaş, karaman’ın dışına hiç çıkmadığını söyledi.

Kütahya’da, 2009’da vefat eden kişi adına, 2014’te Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde HGS’yi ihlal ettiği gerekçesiyle 112 lira para cezası gönderildi.

Kaynak: Habertürk

HGS konusunda online olarak bilgi alınabildiği gibi HGS cezasına itiraz etme gibi haklar da bulunur. HGS geçiş ihlali sorgulama ve itiraz etme nasıl yapılır?

HGS için online olarak kişiler kimlik bilgileri ile sisteme üye olduktan sonra abonelik ile ilgili bilgilerini kolay bir şekilde görüntüleyebilir. Böylece kişiler geçiş yapmak için konuyla ilgili bakiye sorgulaması ve ya yüklemesi yapabilir. Kişilerin geçiş yaptığı sırada gerekli geçiş ücreti direk bakiyelerinden alındığından dolayı kişilerin bakiye işlemlerini yakından takip etmesi gerekmektedir. Böylece hem abonelikte herhangi bir sorun yaşanmayacak hem de hızlı bir şekilde geçiş yapma imkanından yararlanılacaktır.

HGS GEÇİŞ İHLALİ ne tıklayarak Ceza sorgulaması yapabilirsiniz

HGS Müşteri Hizmetleri Resmi Sitesine Giriş İçin Tıklayınız

3 sene sonra faiziyle gelen HGS cezası var bize :) artık hiçbir şey şaşırtmıyor beni.. devletimiz bizden almayacak da dışarıdan borç mu alacak, aynen böyle devam..

Benim hgs'yi o zımbırtılar nedense görmüyor. Her geçişte alarmlar sirenler heyecan yaşıyoruz. Ama eve gelip baktığımızda geçiş ücretinin çekildiği görülüyor hesapta. Ne iş anlamadım.

Geçen ay gelen aşırı hız cezasına (88km/s) ben izmirde değildim o sıra desem itiraz edebilir miyim aceba? Ben aslında yoğuuummm!

benım patronada geldi 1029 tl :) adamın içi cız ettı..

Akıllı telefonlar var artık hgs uygulamasını yukleyın ver her hafta bakın geçiş ihlalı varmı dıye varsa 5 iş gunu içerisinde yatırısanız normal ücret diye bılıyorum.

Bizim taksiye sürekli trafik cezası geliyordu hız sebebiyle. Aylarca sebepsiz ceza ödeyip itiraz ettik. Cezaların birini fotoğraf çekip göndermişler, anlaşıldı ki araç kopyalanmış. Kopya araç bizimkiyle birebir aynı sadece sis farları daha kaliteliymiş Şikayet ettik ama yakalanamadı hala.

Haksız kazancın dibi resmen iki milyarlık aracı satın almak yerine kopyalamak nasıl bir akıl ürünüdür ya. Ve bu adam nasıl yakalanıp yaptırım uygulanmaz araçla suç işlese üstümüze kalacak.

Ceza yiyen arkadaşlar plaka özel bir plaka ise dikkat edin derim.

Bizde de aynısı oldu defalarca, cihaz HGS'yi görmüyor kaçak geçiş diyor, biz tam heh şimdi ayvayı yedik derken bir kontrol ediyoruz ki ücret çekilmiş.
Hız cezası aman Allahhhhh korusun, şehirlerarası yolda adım başı radar var, aşırı hızdan ceza yememek için kağnı gibi gittiğimizi bilirim, eşime takılıyorum arada, sen arabayı kullan ben yanından yürürüm diye

Hız cezası 1000 küsur lira olmuş mune. Ne diyorsun?
Alkollü araç kullanmak 200 lira iken, hız bin bilmemkaç lira.

Hız cezası 1000 küsur lira olmuş mune. Ne diyorsun?
Alkollü araç kullanmak 200 lira iken, hız bin bilmemkaç lira.
Aboooooo bu ne yaaaa alkollü araç kullanmanın cezası yüksek olmalı, hız bu kadar olmamalıydı, çünkü 160'a hız diye ceza yazarken hız sınırı 50 olan biryerde 60'la gidince de ceza yazıyorlar. Biz zaten gaza köküne kadar basmıyoruz ama 60-70'de hız değil yani
Biz arabaları satalım, yürüyerek yolculuk edelim, tempolu yürüsem ortalama 50 km hıza ulaşırım zaten

Bisiklete geçmeyi düşünüyorum ben. Hem spor olur, hem masrafsız. Bizim burası tepe birde, aşağı inerken efor sarfetmeyiz de yukarı nasıl çıkarız bilmiyorum.

Diyorum ya geçen ay 88 ile ceza yemişim, allahtan zam gelmeden önceydi yine de 360 lira gibi bişey yanılmıyorsam, beyime hediye ettim. Yol 3 şerit, hayvani geniş, trafik yok öğlen saati, hız sınırı 80 ben yapmışım 88. Adalete bak.

Ya ona benimde aklım sırrım ermiyor Sephoraa, şehirlerarası yolda bildiğin otoban meskun mahal değil, hız sınırı 70 diyor bazı yerlerde, madem öyle bu araçların niye beygiri yükseltiliyor her üretimde, hız göstergesine 200 neden konuyor, sabitlesinler madem 70'e olsun bitsin.

Ki biz gerçekten öyle son gaz gitmeyiz de, her arabanın bir hız kapasitesi vardır, bazılarında gaza bassanda hem gitmez, hem arka taraf atmaya başlar, öyle bir arabayla son gaz gideceğim dersen zaten hem kendini hemde önüne geçen herşeyi öldürürsün mazallah.
Şuursuz kullanmıyoruz ki.

Ayarları yok vallahi, alkollü araç kullanmak hatta alkollü araç kullanımlarında yapılan ölümlü kazalarda ceza kesin kasten adam öldürmek olmalı, birkaç gün önce 3 tane işçiyi resmen ve kasten öldürdü alkollü şöförüne biri 2 kuruş taksi parası vermek yerine 3 garibanın canını aldı ama hız başka, en azından belli bir seviyeye kadar olanlarda bu kadar ceza olmamalı.
200'le gidende senin gibi 88'le giden de aynı cezayı alacak

Aynen ben de böyle düşünüyorum. Eski arabamla 120'yi gördüm mü direksiyon titremeye başlardı. Onunla otobanda dahi olsam 90-100 ile giderdim. Bu meret 170-180 basıyorsun bana mısın demiyor, hissettirmiyor da o yüzden 130'a sınır koydurduk, geçince ötmeye başlıyor. Sehir içinde o kadar basacak kadar kafayı yemedik zaten, hadi başkalarınız düşünmesek de kendi canımız kıymetli mune.

Yalan söylemeyeceğim iki bira içip direksiyon başına oturduğum oldu, ama fazlası değil. Akşam dışarı çıkacaksak ya arabasız çıkarız, ya evde kim içecek kim kullanacak diye anlaşma yaparız. Hatta plansız durumlarda arabayı gittiğimiz yerde bırakıp ertesi gün gidip aldığımız çok olmuştur. Kafa bir dünyayken, yolda yürüyemez durumda refleksler kaplumbağa kıvamındayken direksiyona oturanlara anlam veremedim ömrüm boyunca. Bence türklerin boş vermişliğinden ya da aşırı kendine güveninden kaynaklanıyor.

S
Savciliga suc duyurusunda bulunabilirsiniz vatandas ya plaksini degistircek.daha. pkakada harpkeri netlestirp duzeltcek

3 sene sonra faiziyle gelen HGS cezası var bize :) artık hiçbir şey şaşırtmıyor beni.. devletimiz bizden almayacak da dışarıdan borç mu alacak, aynen böyle devam..
Cezaparda artma faiz uygulanmiyor , eger ekinize tebligat gecti.ve 30 gun.odeme.yapmadi iseniz.maliyeye yansir ordada her gecen.gun faiz uygulabir.onu yapan.birimde verhi dairesidir

Ekranda araba marka ve modeliz ayrica plakaniz cikiyor bunla ilgili itirazda bulunsaniz dahi gecen.sizseniz islem saglanamz

S

Savciliga suc duyurusunda bulunabilirsiniz vatandas ya plaksini degistircek.daha. pkakada harpkeri netlestirp duzeltcek
Plaka benzerliği değil zaten bilerek kopyalamış ve kullanıyor adam. Suç duyurusunda bulunuldu zaten. Plaka değişikliği yapmadılar sebebini bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…