• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakan'dan itiraf: O konuda hata yaptık

DatluCadu

5 dakkaya hazırım
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
22.576
772
413
45
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Gezi eylemleri, 3. köprü ve HES'lerle ilgili eleştirileri yanıtladı; son 10 yılda Türkiye'de yapılan ormanlaştırma projelerini anlattı. Bakan'ın HES'lerle ilgili bir de itirafı vardı...

‘HES'LERDE HATA YAPTIK'
HES'lerle ilgili de çokça eleştiri var, doğa tahribatına ilişkin çıkan fotoğraflar, neden HES'lerde bu kadar ısrarcısınız?
Burada bizim hatamız oldu. HES'ler tüm dünyada teşvik ediliyor. İlk göreve geldiğimde arkadaşları topladım ve dedim ki, ‘Potansiyelimiz ne kadar?' Potansiyeli bile yanlış hesaplamışlardı. Devlet Su İşleri'nin (DSİ) geçmiş yönetimi 1.600 ihale yapmış. Aşağı yukarı 82 kat trilyonluk ihale demek bu. Ödeneğimiz 2 katrilyon. 41 yıl yani. Öncelikli projeleri ele aldık bu yüzden. Bu yolla 3,2 katrilyonluk tasarruf yaptım. Başbakanımıza gittik sonra ve ‘hidroelektrik santraller için para lazım' dedim. Bana ‘para gerekiyorsa seni niye oturttuk' dedi. Düşündüm, haklı. İlk defa su kullanma anlaşması yönetmeliği adıyla yönetmelik çıkardım. 18 defa okudum. Ve HES'leri biz ilan ettik. 1.500 hidroelektrik santrali ihale ettik. Karşı çıkanlar iki grup. Birisi gerçekten ‘çevre tahrip oluyor mu' endişesi duyanlar. Diğer grup da dışarıdan enerjiye çok yatırım yapanlar.

Back