Bakan Zeybekci’den dev kampanya: 1 milyon dolara ev alana vatandaşlık bedava

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.691
698
Bakan Zeybekci’den dev kampanya: 1 milyon dolara ev alana vatandaşlık bedava
09/11/2015 09:37

Türkiye’nin yıllık yüzde 5 büyüme hedefine kendi iç tasarruflarıyla ulaşamayacağını savunan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, konut satışını artırmak için yabancılara vatandaşlık verilmesi önerisini getirdi.

HaberTürk’ten Seçkin Ürey’in haberine göre, ‘yeni zengin Türkler’ yaratmak gerektiğini vurgulayan Zeybekci, “Türkiye’de alınan konut 4-5 milyar dolar, bunu 10 milyar dolara çıkaralım. Türkiye’de yaşamak hayali varsa gelsin. Vatandaşlık verelim” dedi.

Bu uygulamanın birçok ülkede olduğunu belirten bakan, 500 veya 1 milyon dolar gibi bir alt sınır belirlenebileceğini kaydetti.

Doğru ceplerinden vermiyorlar ki, bunlar vaad edilen asgari ücreti "nasıl kazasız belasız veriririz" kılıfları.

Sonra konut yapabilmek icin her yeri betonlastiralim.

Kucukcekmecede yillar once belediye tarafindan yol yapilmasi dusunulen ama heyelan bolgesi diye yol bile yapilmayan agaclik alandaki agaclar kesiliyor. Yerine sifir bahceli 1200 dairelik bir site yapmak icin.

Kucukcekmece 1. Derece deprem bolgesi suan kentsel dönüşüm adiyla 10 12 katli binalar yapiliyor aklim almıyor. Allah bizi korusun

Yeter ki para kazanalim diye dusunmeyelim artik yeter! Oksijeni parayla satin alamayacagimizi anladiklarinda cok gec olacak

araplar. yasaklardan kaçan arap zenginler

Yok yav onlar bile o paraya başka bir çıkarı yoksa gelmez. Abd bile 1 milyon dolara vatandaşlık veriyorken onlar bile türkiyeyi tercih etmez. Daha ucuza veren bir sürü ab ülkesi de varken hiç vermez.

Vatandaş vatandaşlığından çok memnunya vatandaşlık satıyorlar

Ya Amerika daha ucuzmus . 500bin dolarlik yatirim yapanlara Green Card veriyor. Burda 1 milyon dolara ev alacagima gider Amerikada 500bin dolara yatirim yaparim. İs yeri acarim. Oh keyf

Yok yav onlar bile o paraya başka bir çıkarı yoksa gelmez. Abd bile 1 milyon dolara vatandaşlık veriyorken onlar bile türkiyeyi tercih etmez. Daha ucuza veren bir sürü ab ülkesi de varken hiç vermez.
Kanada var mesela, 700 bin Kanada Dolar'ıydı yanılmıyorsam, Kanada Bankası'na yatırıyorsun, ya 3 yıl ya 5 yıl net hatırlamıyorum, bankadaki paraya dokunmuyorsun, vatandaş oluyorsun.
Hemen ABD diyorsunuz denmesin diye yazayım dedim cazip teklifler sunan ülkeler var.

Yalnız Bakan Zeybekçi insanların inkar ettiğini kendi ağzıyla kabul etmiş, biz deyince olmuyor, Sayın Zeybekçi söyleyince inanılır umarım, tasarrufumuzun yetersiz olduğunu ve ekonomi politikamızın revize edilmesi gerektiğini, büyüme de yerimizde saydığımızı söylemiştik, tek lokomotifinde inşaat sektörü olduğunu.

Araplar gelecek, inşaat olacak ki büyüyelim. O sektörde bitince ne olacak? Umarım sunni yöntemler yerine Kalıcı ve süreklilik arz eden Çözümler üretilir.

Amerika "bile" dedim mune. Çok uygun fiyatlara vatandaşlık veren ülkeler var. Letonya mesela 80 bin euro. Evi arabayı sat bas git kıvamında değil mi? Seksen bine letonya dururken bşr milyona türkiyeye kim gelsin?

İnşaat balonu patladı patlayacak zaten. Ev fiyatları uçuk ama hareket sıfır noktasına yakın.

Yok yok o kısmı senin için demedim zaten Sephoraa.
Letonya 80 bin Euro mu vallahi doğru diyorsun, gayette cazip
Bildiğim kadarıyla Polonya'da çok çok ucuz, gidenlerden biliyorum, vatandaşlık veriyor mu? Şartları nedir bilmiyorum ama öğrenciler için en uygun ülke diye hatırlıyorum, hem eğitim kalitesi hemde ucuzluk bakımından.

Biliyorum benim için demediğini cicim. Yanlış anlayan mutlaka olacaktır, ön açıklama olsun.

Dominika da 100 bin dolarmış sanırım. Sadece bu miktarlarda yatırım istiyorlar. Polonyayı bilmiyorum, dur bi onu da araştırayım.

Hmmm yani 100 bin $'lık yatırım yapmak yeterli demek, ki zaten bazı ülkeler buna Amerika'da dahildi galiba, benim şu kadar param var, ülkenizde iş adamı olmak istiyorum, şirket açıp istihdam sağlayacağım dediğinde oturma izni veriyorlar, sonrasında da ver elini vatandaşlık

Benim ihtiyar kemiklerime sıcak iklim lazım, Amerika'yı hiiiç sevmem ama Miami'nin sıcak iklimi beni benden alıyor

Valla mune benim gözüm avustralyada ama orası da vatandaşlık satmıyor. Gerçi bana gel deseler alaskaya bile giderim o ayrı mesele

Valla mune benim gözüm avustralyada ama orası da vatandaşlık satmıyor. Gerçi bana gel deseler alaskaya bile giderim o ayrı mesele
Evet, Avusturalya da tanıdığım var, almıyormuş vatandaş önce bir Amerika yap, sonra rotayı Avusturalya'ya kırarsın

Evet, Avusturalya da tanıdığım var, almıyormuş vatandaş önce bir Amerika yap, sonra rotayı Avusturalya'ya kırarsın

Amerika hiç düşünmüyorum ama olursa el mahkum gidiciiz. Hedef avrupa, olursa avustralya ya da yeni zelanda. O kadar uzağa gideceksem avustralyaya gideyim be mune..

Amerika hiç düşünmüyorum ama olursa el mahkum gidiciiz. Hedef avrupa, olursa avustralya ya da yeni zelanda. O kadar uzağa gideceksem avustralyaya gideyim be mune..
Yalnız kendine iyi ülkeler seçmişsin, Yeni Zelanda yanılmıyorsam kişi başı milli gelir bakımından uçmuş bir ülke.
Avustrulya da güzel ama orada yaşayan tanıdığım son birkaç yıldır gelen göçmenler yüzünden hırsızlıkların arttığını söylüyordu, evleri 2 kere soyuldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…