• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakan Yılmaz açıkladı! El yazısı kalkıyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, tartışmalara neden olan ve öğrencileri zorladığı savunulan ‘bitişik eğik el yazısı’na son verileceğini, onun yerine dik temel harfler kullanılacağını açıkladı.
58dd33da67b0ac284cb7d69d.jpg

Öğretmenler ve velilerin sürekli eleştirdiği ve kaldırılmasını istediği el yazısı kaldırılıyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın açıklamasına göre, 2017-2018 eğitim öğretim yılından itibaren ‘bitişik eğik el yazısı’ kaldırılacak. Bunun yerine dik temel harfler kullanılacak. El yazısı dersi ise seçmeli ders olacak.

Bir öğretmenin sorusu üzerine Bakan Yılmaz’ın açıklaması şöyle:

“Yazma eğitiminde önümüzdeki yıl (2017-2018) bitişik eğik el yazısıyla öğretim yerine dik temel harfler kullanılacak.”
http://www.hurriyet.com.tr/bakan-yilmaz-acikladi-el-yazisi-kalkiyor-mu-40412230

Çok sevindim vallahi.. Çocuklar büyük eziyetten kurtulucak

Dön baba dönelim. Bir nesil yazı yazmaktan soğudu, yazık o çocuklara.

Ben ilkokuldayken de hiç sevmezdim, güzel yazı derdik o zaman hatta mürekkeple, divit kalemlerle yazı yazdığımız bir ders vardı hala var mı bilmiyorum.

Dön baba dönelim. Bir nesil yazı yazmaktan soğudu, yazık o çocuklara.

Ben ilkokuldayken de hiç sevmezdim, güzel yazı derdik o zaman hatta mürekkeple, divit kalemlerle yazı yazdığımız bir ders vardı hala var mı bilmiyorum.

Teeee yıllar önce ilkokuldayken bizimde el yazısı dersimiz vardı,bunun bideözel defterleri olurdu.
Özene bezene yazardık severdik o yıllarda.

Bu cocuklar büyüdüğünde iş hayatında el yazısı kullanmıyor.
Cok isabetli olmuş.

Teeee yıllar önce ilkokuldayken bizimde el yazısı dersimiz vardı,bunun bideözel defterleri olurdu.
Özene bezene yazardık severdik o yıllarda.
Ben hiç sevmezdim o mürekkebi elime yüzüme bulaştırır, beceremezdim hiç yazmayı. Defteri de berbat ederdim. :olamaz:
Bir ara sınıfta moda olmuştu ilkokuldaydık bazı arkadaşlarım matematik dersinde bile güzel yazıyla yazmaya çalışırdı, ben teşebbüs bile edemezdim.:KK48:

Ben hiç sevmezdim o mürekkebi elime yüzüme bulaştırır, beceremezdim hiç yazmayı. Defteri de berbat ederdim. :olamaz:
Bir ara sınıfta moda olmuştu ilkokuldaydık bazı arkadaşlarım matematik dersinde bile güzel yazıyla yazmaya çalışırdı, ben teşebbüs bile edemezdim.:KK48:

Ben çok severdim,birde el yazım güzeldi tek sıkıntı o mürekkebin çantaya dökülmesiydi elde batardı tabi :olamaz:

Bizim çocukların günahı neydi. Oğlum 5.sinifta düz yazı yazamiyor. Kobay oldu bizimkiler.

En sıkıntılı eğitimi sizinkiler yaşıyor hala..

Türkiye'ye döndüğümüz yıl 3.sınıfa başlamıştım, sınıf öğretmenimiz Türkçe dersinde eğik-bitişik el yazısı yazdırırdı. Ödevler vs. hep el yazısı kullanırdık Türkçe dersinde. Çok severdim, zaten güzel yazı dersini de severdim :) ikisi de öğretilmeli bence çocuklara ama matematik dersinde bile bu yazıyı dayatmak çok mantıksızdı zaten.

Bizim çocuklarımızın suçu neydi:KK47:Deneme tahtası oldular (el yazısı, 4+4+4, dershanelerin kaldırılması):KK47:

Bi tek benim kız mı üzüldü bu habere şimdi. Duyunca ilk tepkisi" inşallah bizi etkilemez"oldu. Niye dedim."çünkü daha hızlı yazıyorum"dedi (3. sınıfız bu arada)
Bilemedim şimdi

Bu eğitim sistemi adam olmaz neden mi olmaz
İşin ehli insan hak eden insan değer görmüyor mükafatını alamıyor
Nedir iktidara yakın olan yalakalık yapabilen çıkarcı yada ideolojilerine yakın insanlar tarafından yapılıyor bu işler
Ve Eğitim sistemini düzeltme şansımız olursa zaten diğer konularda endişelenmek zorunda kalmıyacağız

İsmet Yılmaz eğitimin başındaki adamın eğitimle ne alakası ya adam ulaştırma bakanı iken hop meb bakanlığına getirildi
Hani dahi ise her alana hakim ise bilemeyeceğim diğer türlü bu adam kayırma değilde nedir

Bence el yazısı öğretilsin.
O da bir nevi zihin geliştirme.
Bizim zamanımızda öyleydi mürekkep vardı, bir de kalemler alırdık onun için, bir derste el yazısı öğrenirdik kalemi batırıp batırıp hehe :))
Ancak tüm derslerde el yazısı kullanma olayı saçmaydı, kabul edelim.
Günlük hayatta normal, dik harfler kullanıyoruz.
Çocuğa matematikte bile zoraki el yazısı kullandırmak gereksiz.

Bence el yazısı öğretilsin.
O da bir nevi zihin geliştirme.
Bizim zamanımızda öyleydi mürekkep vardı, bir de kalemler alırdık onun için, bir derste el yazısı öğrenirdik kalemi batırıp batırıp hehe :))
Ancak tüm derslerde el yazısı kullanma olayı saçmaydı, kabul edelim.
Günlük hayatta normal, dik harfler kullanıyoruz.
Çocuğa matematikte bile zoraki el yazısı kullandırmak gereksiz.
ya zaten el yazısı olması lazım ama birinci sınıftan değil üçüncü dördüncü sınıftan sonra
dikkat ettiyseniz hızlı ve güzel yazı el yazısıyla olur

Back