Bakan Ala: Yılbaşından bugüne kadar 18 olayı önledik
İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, yılbaşından bugüne kadar 18 terör olayını önlediklerini ve 4 şüpheli araçtan 3'ünün yakalandığını açıkladı. Ala, "Yılbaşından bugüne kadar 18 tane olayı bu şekilde önlemişiz. 4 tane böyle bir araç getirmişler, biz 3'ünü yakalamışız. Geçen gün de birini Boğaziçi'nde yakaladık ve kişi de tutuklandı" dedi. "ÖNLEDİKLERİMİZİN ÇOĞUNU SÖYLEMİYORUZ"
İçişleri Bakanı Ala, Kanal 7 canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Yılbaşından bugüne kadar 18 terör olayının önlediğini söyleyen Ala, "İçişleri Bakanlığı olarak, bütün emniyet olarak her tarafa 'Bu tür konulara ilişkin bir takım faaliyet olabilir herkes teyakkuz halinde olsun' demişiz. Yılbaşından bugüne kadar 18 tane olayı bu şekilde önlemişiz. 4 tane böyle bir araç getirmişler, biz 3'ünü yakalamışız. Geçen gün de birini Boğaziçi'nde yakaladık ve kişi de tutuklandı. Yılbaşından önce de yılbaşını kana bulamaya çalışan bir intihar bombacısı düzeneğiyle beraber yakalandı. Önlediklerimizin çoğunu da söylemiyoruz, söylememek gerekir" ifadelerini kullandı.
"MİLYONDA 1 BİLE EKSİKLİK VARSA ORTAYA ÇIKARACAĞIZ"
Terör saldırılarının gerçekleştiği dönemlerde gündeme gelen 'istihbarat zaafı' tartışmalarına ilişkin Bakan Ala, şunları söyledi: "Biz vatandaşın huzurunu sağlamak için çalışıyoruz. Bize düşen de şudur; burada yüzde bir hata bile varsa onu ortaya çıkarmak. Onun için ben mesela ben hemen denetim başlattım. Sistemde mi kişilerde mi hata var? Bunu biz bildirmişiz, yazmışız. MİT, emniyet, istihbarat. Buna benzer şu şu araçlara, kamu kurumlarına, askeri araçlara, emniyet araçlarına değişik yerlere saldırılar olabilir. Buna benzer yerlere dikkatli olun' diye. Bu spesifik bilgi değil, şurada şu olacak diye bir bilgi yok zaten olsa engellenir ama ona rağmen sistemde, nerede hata var, onların hepsini çıkarttıracağız. Onun için hemen denetim başlattık. Bize düşen budur. Yüzde 1, binden 1, milyonda 1 bile eksiklik varsa onu ortaya çıkarmak, gereğini yapmaktır biz bunu yapacağız, yapıyoruz" ANKARA, (DHA) http://www.dha.com.tr/bakan-ala-yil...layi-onledik-3-araci-yakaladik--_1151032.html
Iyi de sizin göreviniz bu ne övünüyon? Oturup düşünün hatta bu adamlar bunca bomba ile nasıl olur ülkede seyahat ederler biz yumurta delikteyken fark ederiz. Ki hepsini fark edemiyorsunuz bile, olan canlara oluyor.
Denetimler işe yarasa da sorun nerde bulunup çözülse bari.
Iyi de sizin göreviniz bu ne övünüyon? Oturup düşünün hatta bu adamlar bunca bomba ile nasıl olur ülkede seyahat ederler biz yumurta delikteyken fark ederiz. Ki hepsini fark edemiyorsunuz bile, olan canlara oluyor.
Denetimler işe yarasa da sorun nerde bulunup çözülse bari.
Bence eleştirileriniz haksız. Zira kendisi 2. Ankara saldırısının ülkemize yönelik olduğu konusunda hemen açıklama yapmıştı. Gerçekten iyi çalışıyorlar.
Bence eleştirileriniz haksız. Zira kendisi 2. Ankara saldırısının ülkemize yönelik olduğu konusunda hemen açıklama yapmıştı. Gerçekten iyi çalışıyorlar.
Ne alâ..
Peki 17 Şubat 2016 daki 28 kişinin vefat ettiği Ankaradaki patlama terör saldırısı değilmiydi?
Acaba kaç yıl önceki yılbaşından itibaren engellenmiş..
Çabuk başlanılmış gibi unutturma çabalarına..
(Bu arada 2016 nın 59. günündeyiz.. Bu olay 48. gününde olmuştu)