• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bakış açımız

Ultraviyole

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2010
601
6
46
Diğer
Zaman zaman bana verdiği rahatsızlıklardan yakındığım dünyamda, küçük sıkıntıları görmediğimde daha mutlu olduğumu farkettim.

Çoğunlukla fark ederim. Ama uygulaması zor olurdu.

Bu defa üst üste mi geldiler nedir, yada sıkıldım düşünmekten belkide

Rahat bıraktım kendimi sanki denizin ılık tuzlu suyunda,

Bir de baktım ki batmıyorum, dibe gitmiyorum,

Kendimi kasmaktan vazgeçip anın tadını çıkarttım

Dert ettiklerimi unuttum, dertlendiklerimi de...

Her günüm aynı olmuyor biliyorum,

Eşref saatlerim de oluyor Eşref olmayan saatlerim de.

Her anı eşref saatine dönüştürebilmek için

Unutuyorum bazen dertlerimi

Çok da iyi geliyor, denemenizi tavsiye ederim.

Hiçbirşey yokmuş gibi, yeni doğmuşsunuz gibi,

Tüm sıkkınlıklarımın tuzla buz olduğunu düşünüyorum

Serin bir suyun içindeyim. Ve vücudumda ağrım yok.

Hayat daha ne kadar güzel olabilir ki,

Yemeğimi yapacak ve yiyecek ellerim var.

Yolda yürüyeceğim ayaklarım

Güneşin ışıklarını göreceğim bakışlarım

Derin bir iç çekip "NEYE DERT ETMİŞİM Kİ BOŞ YERE BAZI ŞEYLERİ" diyorum

Kendi kendime.

Hayyam'ın bir dörtlüğü takılıyor fikrime

Dert içinde sevinci bul da yaşa;
Haksız düzende haklı ol da yaşa;
Sonu nasıl olsa yokluk dünyanın,
Varından yoğundan kurtul da yaşa.

Kelimeler bütündür parçalanamaz!

Bir ignliiz üvnsertsinede ypalaın arşaıtramya gröe, kleimleirn
Hrfalreiinn hnagi srıdaa yzalıdkılraı ömneli dğeliimş. Öenlmi oaln brinci
ve snonucnu hrfain yrenide omlsaımyış. Ardakai hfraliren srısaı krıaışk
oslada ouknyuorumş. Çnükü kleimlrei hraf hraf dğeil bri btüün oalark
oykuorumuşz.

Bakın nasıl da düzgün okudunuz, ilginç değil mi?

İnternette gördüğüm bu yazıyı bir çok kişiye okuttum. Bazıları kelimelerin yerlerinin değiştiğinin hiç farkına bile varmadılar. Bazıları ise daha birinci kelimede takıldı kaldılar ve neden okuttuğumun bile farkına varmadılar.
Aslında bu bizim bakış açımızın da bir göstergesi...
Bazılarımız hayata bütün olarak bakarız. Bazılarımızda ayrıntılara takılır kalırız.

dert etmemeye calisacagim..
demek bende butunuyle bakiyormusum hayata oysa ayrintilar cok onemlidir benim icin

"İnsanlar çoğu kez makul değildir, mantıksız ve bencildirler; siz yine de onları bağışlayın.
İyilik yaparsanız, insanlar sizi bencillikle, gizli amaçlara sahip olmakla suçlayabilirler; siz
yine de merhametli olun.
Başarılıysanız, hem sahte hem de gerçek arkadaşlar edinebilirsiniz; siz yine de başarılı
olun.
İnşa etmeye yıllarınızı verdiğiniz bir şeyi birisi bir gecede yıkabilir; siz yine de inşa edin.
Huzur ve mutluluk bulursanız onlar kıskançlık duyabilirler; siz yine de mutlu olun.
Bugün yaptığınız iyilik, çoğu zaman yarın unutulacaktır; siz yine de siz iyilik yapın.
Siz yine de dünya için elinizden geleni yapın.
Çünkü son hesaplamada bu sizinle Tanrı arasında bir şey; hiç bir zaman sizinle diğerleri
arasında değil.
"

Genç bir çift, yeni bir mahalledeki yeni evlerine taşınmışlar. Sabah kahvaltı yaparlarken, komşu da çamaşırları asıyormuş. Kadın kocasına "Bak, çamaşırları yeterince temiz değil, çamaşır yıkamayı bilmiyor, belki de doğru sabunu kullanmıyor." demiş. Kocası ona bakmış, hiçbir şey söylememiş, kahvaltısına devam etmiş.

Kadın, komşusunun çamaşır astığını gördüğü her sabah aynı yorumu yapmaya devam etmiş.

Bir ay kadar sonra, bir sabah, komşusunun çamaşırlarının tertemiz olduğunu gören kadın çok şaşırmış "Bak" demiş kocasına "Çamaşır yıkamayı öğrendi sonunda, merak ediyorum, kim öğretti acaba ?'"

"Ben bu sabah biraz erken kalkıp penceremizi sildim" diye cevap vermiş kocası.

Hayatta da böyle değil midir ?

Başkalarını izlerken gördüklerimiz, baktığımız pencerenin ne kadar temiz olduğuna bağlıdır. Birini eleştirmeden ve hemen yargılamaya başlamadan önce zihin durumumuza bakmak ve "iyi" olanı görmeye hazır olup olmadığımızı farketmek güzel bir fikir olabilir...

Back