Bahçe Bakımı ve Çiçekler bahcesinde sebze yetistiren veya sera yapan varmi

meleksanem

her secis bir vazgecistir
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
111
0
mrb arkadaslar bahcenizde sebze yetistiriyormusunuz ben cok istiyorum ama hicbi bilgiye sahip degilim
eger birseyler ogrenebilirsem bahceme biseyler ekip dikmek istiyorum mesela marul domates biber ispanak maydonoz nane feslegen en cok istediklerim
ama saniyorum ilkbaharda ekilmeli:uhm:
bu konuda bilgisi olanlar paylasirsa cok sevinirim

mrb arkadaslar bahcenizde sebze yetistiriyormusunuz ben cok istiyorum ama hicbi bilgiye sahip degilim
eger birseyler ogrenebilirsem bahceme biseyler ekip dikmek istiyorum mesela marul domates biber ispanak maydonoz nane feslegen en cok istediklerim
ama saniyorum ilkbaharda ekilmeli:uhm:
bu konuda bilgisi olanlar paylasirsa cok sevinirim

Benim bahçem var ve sebze yetiştiriyorum,
bu mevsimede ıspanak ve marul tohumu alıp ekebilirsiniz

oylemi peki once topragi kazip havalandirmam mi lazim hani pekismis topragi kazmam lazim degilmi sonra tohumlari serpip ustunu ortmem ve sulamam lazim
cok detali soruyorum ama hic yapmadim ve acayip bi ask var icimde:)
ayrica cok tskkr ederim ilgin icin madamX

Önce toprağı belleyip havalandır tabiki,sonra gübre serp..daha sonrada tohumlarını ek,iki günde bir de sulama yap,yağmur varsa kuruluğa göre sularsın..kolay gelsin:))

tamam arkadasim ilk firsatta ispanak marul tohumu almaliyim tabi gerekli aletleride:) ayh simdiden heyecan basti umarim basarili olurum yaparken seni hatirliycam
fotr sapkali bi madam yardimci olmustu diycem:)

benim bahçem var
bende mısır, çekirdek, domates, marul,maydonoz, nane,biber,

öncelikle topragın bellenmesi lazım
( sıvri uçlu kürekle alt üst edilmesi topragın)
sonra kerdi oluşturulması lazım
su verdigin zaman sadece bitkiye gitsin diye
yoksa topragı suya doyuramassın
( kerdiyi şey olarak düşün
su arkları olurya içi oyuk kenarları yüksek )
bu oyuklara
domates biber ekersin
tüksekliklerin kenarlarınayada baş kısımlarına da mısır şekirdek ekebilirsin

nane maydonoz marul ıspanak gibi bitkileride kare
kerdiler yaparsın

tohumdan ekersen egr bir bitkiyi
çıkana kadar her gün sulaman lazım
yani tohum kurumıcak

sitil alırsan ki
domates biber o şekil satılır tutana kadar 2-3 günde sulucaksın
sonra hafta 1 yeterli

ektikten sonra domatesi biberi faulyeyi 10 günde çapalanaman lazım
bu işlemle havalanan bitki dibi kuvvetli olur
yabı otlarıda ayıklaman lazım

uzun mu yazdımne:KK70:
anlamadıgın merak ettigin şey olursa sor

cok tesekkur ederim citol hic bisye bilmezken baya bilgiye sahip oldum burda:)
domates biberleri kerdi yapmayi dusunmustumde marulu ispanagi direk serpecektim:) artik kerdi yapicam
demekki bu bahce olayi yaz kis hep yapilabiliyor simdi marul ispanak yazin domates biber cok guzel ya ayrica bu isi yapan herkeside taktir ediyorum cok kolay degil gibi gorunuyor ama eminim cok zevkli

amam cnm turp pek sevmeyiz aa maydonoz roka yapabilirima.s

Evet roka ve maydanoz bendede var,kışında devam ettireceğim,
ayrıca ıspanak yeni ektim,brokolimde var şu an yaprak halindeler.Biberlerim hala veriyor çok lezzetli,cery domateslerimde var.
Bugün 3 tane karpuzumu aldım bahçeden,çok kırmızı değildi ama lezzetliydi.
Patlıcanlarımda veriyor hala,üç kere aldım yemek yaptım :)

Evet roka ve maydanoz bendede var,kışında devam ettireceğim,
ayrıca ıspanak yeni ektim,brokolimde var şu an yaprak halindeler.Biberlerim hala veriyor çok lezzetli,cery domateslerimde var.
Bugün 3 tane karpuzumu aldım bahçeden,çok kırmızı değildi ama lezzetliydi.
Patlıcanlarımda veriyor hala,üç kere aldım yemek yaptım :)

delikafaduldenvaaauuv neler neler yetistiriyorsunuz masallah karpuz brokoli cok sasirdim eminim cok sagliklisinizdir:nazar:

kaydirigubbakcemile3ay daha ne olsun bi et bide sut kalmis :)) ama yok siz onlarida yetistiriyorusnuzdur:))
artik misafir oldugunuz yerde yemekde begenmessiniz siz yumurta taze degil sebzeler organik degil yo yoo ben almiyim:dilcikar:

kaydirigubbakcemile3ay daha ne olsun bi et bide sut kalmis :)) ama yok siz onlarida yetistiriyorusnuzdur:))
artik misafir oldugunuz yerde yemekde begenmessiniz siz yumurta taze degil sebzeler organik degil yo yoo ben almiyim:dilcikar:

Eti sütüde düşünmüyor değilim,her şeyin cılkını çıkardılar..
yok GDO lu ürünler,yok ithal et..genlerimizle oynadılar oynayacakları kadar..kimseye güvenim kalmadı artık,bakarım başımın çaresine :hulya:
bahçeli bir evim var şehirin ortasında,şanslılardanım ben sende başla bence ürünlerini yetiştirmeye..

X