Bahçeli'nin koalisyon için 3 şartı açıklandı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.659
MHP, koalisyon temasları sürecinde yol haritasını belirledi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim gecesi yaptığı konuşmada, iki ayrı koalisyon ihtimalini ortaya koymuş ve kendilerinin ana muhalefet partisi olabileceklerini söylemişti.

3 ŞARTI VAR

Parti yöneticilerinin yaptığı değerlendirmelerde, koalisyon aritmetiklerine kapının tamamen kapalı olmadığı ortaya çıktı. Bu konuda MHP'nin 3 şartı var: Başkanlık sisteminden vazgeçilecek, Üniter değişiklik olmayacak, Çözüm Süreci bitecek.

MHP'NİN KIRMIZI ÇİZGİLERİ

MHP, hükümet kurma görevinin Başbakan Ahmet Davutoğlu'na verilmesinin ardından, görüşme talebi gelmesi durumunda randevu verecek. Davutoğlu ile Bahçeli'nin görüşmesinde ise partinin kırmızı çizgileri hatırlatılacak.

"BAŞKANLIK SİSTEMİNDEN VAZGEÇİLSİN"

MHP, kırmızı çizgileri olarak şunları ifade edecek:

"Başkanlık sistemi ısrarından vazgeçilsin, parlamenter sistemle devam edilsin. Yeni anayasa çalışmaları devam edecekse, Türk kimliği ve üniter yapı ile ilgili herhangi bir değişiklik önerisi getirilmesin.

"ÇÖZÜM SÜRECİ'NDEN VAZGEÇİLSİN"

'Çözüm Süreci' olarak bilinen süreçten, terörün siyasi uzantılarına alan kazandırmaktan başka bir işe yaramadığı ve ülkenin bekası için vazgeçilsin. Siyasette şeffaf ve temiz bir yönetim oluşturulması için adı şaibeye karışan kimse, yeni formüller içinde yer almasın. Yolsuzluk iddialarının üzerine gidilsin."

http://www.haberler.com/devlet-bahceli-nin-koalisyon-sartlari-7399739-haberi/

kılıçdaroğlu akıllı davranırsa olmaz
akp ne demek yav, zaten sandıktan çıkanı yorumlarken de
halkın akpyi istemediğini belirtti crypticcim
ya biliyorumda,akp bırakırmı hükümeti,nerde o günlerr,bırakmaz gibi,bıraksada su maaliye bakanı değişse sence

ya biliyorumda,akp bırakırmı hükümeti,nerde o günlerr,bırakmaz gibi,bıraksada su maaliye bakanı değişse sence

chp
mhp
hdp

çizgisini koruyup yanaşmadıkça akpnin elinden gelen bir şey yok
chpye devretmek zorunda kalacak akp bayrağı

duygusal davranmamaları lazım. mantıklı ve istikrarlı adımlar atılması lazım

sonra bu enkazın altından yavaş yavaş kalkmamız lazım

benim aklımda ikinci bir teori var malum 3 parti de birbirine çok zıt. uzun süreli anlaşamazlarsa (ki yüksek olasılıklı ihtimal) arada başka bir parti reklamını iyi yaparsa bence beklenmedik, yeni bir parti de gelebilir. ben parti başkanı olsam fırsattan istifade ederdim

mhp akp ilede diğerleriylede anlaşmaz devlet bahçeliyi ailecek takdir ederiz ama ona kalsaydı akp 50 sene iktidar kendiside muhalefet olurdu

akpyle koalisyon kurarsa chp bidaha oy falan vermem
hımmm,demek o nedenle chp ilk mhp ve hdp dedi,tabanının tepkisini almak istemiyor,
ya ben daha farklı bakıyorum,13 senedir tek parti ya artık çift olsada bizler için büyük bir başarı,hiç gitmeyeceğini düşünen çok arkadaşlarım vardı

hdpyle olmak yeterince büyük taviz
içime sinmiyor zaten
bir de akpyle koalisyon kursun yine hükümetin başına geçsinler he :O
kılıçdaroğlu tabureye çıkıp ittirse kendini aşağı daha az zararlı çıkar yeminle

anladım canım:)ee ne olacak o zaman bizim bahçelide nuh der peygamber demez,yandık desene

bahçeli değiliydi zaten erken seçim diye diye bunları başa getiren.. şimdi de dik kafalı hdp olumlu bakıyor koalisyona o da mhple zıt ama akp ile kurmayacaz diyor.. chp akp ile kurarsa olmaz yolsuzluğa göz yummuş olur ve oy kaybeder

anladım canım:)ee ne olacak o zaman bizim bahçelide nuh der peygamber demez,yandık desene
kesinlikle ortak olmaz mhp .. ve hdp ..açıkladılar zatenn..

Halaçoğlu, Dünya tersine döner, HDP ile bir araya gelinmez” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili seçilen Yusuf Halaçoğlu, sosyal paylaşım sitesiFacebook üzerinden yapılan bazı yorumlara da tepki göstererek, şu ifadeleri kullandı:

“Bu sayfada yorum yapıp, MHP'nin HDP ile birlik olup, koalisyon yapacağını söyleyen kendini bilmezler Dünya tersine döner, HDP ile bir araya gelinmez. Genel Başkanımız gerekli açıklamayı yaptıHer toplum layık olduğu şekilde yönetilir.”

%60 ın layık olduğu akpli bi koalisyon um o zaman ? erken seçimde ne olacak sonuclar üç beş oynayacak diğer sollar chp vericek diğer sağlar mhp vericek biraz oylar artıcak hdp baraj aşarsa yine aynı olacak aşamazsa akp tek başına iktidar olacak.. akp nin tek başına iktidar olmasını istiyorsak buyuralım hdp baraj dışı bırakılsın vatan kurtulmuş olur bölünmemiş olur çok iyi süper bi ülke olur pehhhh

duyduğum akp seçim istemiyormuş,koalisyonu kurmaya bakacak,deniz baykalı çağırmış aklındaki chp sanırım

valla bilmiyorum akp li bi koalisyon da çok tepki alacak şahsen ben oyumu chp ye akp ile koalisyon yapsın diye vermedim akp yolsuzlukları kapatmanın derdine düştü ...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…