• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçelievler'de Acil İş Arayan Arkadaşım

Asmin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2008
7.771
211
163
eevet arkadaslar bu sefer kendim icin bir baslik acmiyorum..
bir arkadasim icin.. aslina bakarsaniz ben de bugun tanistim ve cok cok zor duurmda oldugunu ogrendim..
kendi cumleleri ile aktaryim:

hanede 4 can biri bebek.ve o bebek mesela şimdi çok hasta ağzı damağı yara bere içinde.ilaçlarını aldık ama yemek yiyemiyor,uyuyamıyor.sadece inileyerek tüm gün yatıyor yavrum.geçecek bir şey allahtan ama başka şeyler de var.bu dört kişiye bir çalışan bakıyor.maaşının yüzde 80 ile kirayı ödeyip kalan 20 ile faturaları ödüyor.yeme içmeyi sormayın.altı aya yakın bir iki dost 3-5 alışveriş yapıyor azık yiyoruz.borç falan demeyin çünkü kimsemiz yok.banka kredisi demeyin vermiyorlar zaten bana.çok hızlı para bulabileğim illegal yollar bile geçiyor aklımdan artık.sebeplerim var haklıyım demiyorum sadece canıma tak etti.ek iş aradım günlerce bulamadım.ki ben de pek sağlıklı sayılmam zaten.sabahtan akşama çalışıp akşam bir iş daha yapmaya bünyem ne kadar dayanır bilemiyorum.

çocuk ablamın çocuğu 1,5 yaşında ve kocasından ayrıldı eve geri döndü 1 yıla yakın zaman önce.kocası birden bire sorumluluğunu yitirip çalışmamaya başladı ve hala aynı.herşey bizim kendi üstümüzde artık.olduyla öldüye çare yok.

istanbulda yaşıyoruz.ve belediyeden yardım talebinde bulundum.vermediler.evde eşyamız varmış.sanırım önce onları satıp ev çırılçıplak kalınca yardım veriyorlar pek anlamadık orasını.zamanında çalışarak alnımızın teriyle kazanıp aldığım eşyalarımızı neden zenginlik olarak gördüklerini anlamıyoruz.ve gittiğim bir iki yerde de sarkıntılık edenler oldu tövbe ettim üstüne.

bu kadar dayandın şimdi ne oldu demeyin diye ekleyeyim dedim.faturalara ödeyecek yada yiyecek alacak kimseler de zaten zor durumda olan insanlardı ben de artık yetemiyorum.ve icra geldi bugün bir de eve.türk silahlı kuvvetlerini güçlendirme vakfına ait bir vakıf evinde kiracıyız.kefil arakadaşımı aramışlar ulaşamıyoruz 6 aylık kira zamı birikti icraya verdik diye.o da baya bir dil dökmüş ben ulaşırım bilgisi yoktur demiş.eve tebligat yollamışlar işte bulamayınca kendi kendine işlemiş zam orda.390 lira ödemem gerekiyormuş.vakfı arayarak yalvardım zamı geri çekmeleri olmuyorsa bile haciz koymasınlar diye.bu ayın 20sine kadar müddet verdiler.390 kişi toplanıp bir ytl verse bize.

umarım bu yazım okunur ve bize gerçekten inanırsınız.başka bir çarem kalmadı artık.

daha sonra kendisi ile iletisime gectim ve yardim edebilcegimizi soyledim.. en nihayetinde ise ablasi kendisi ve annesi icin aslinda is aradigini kendisinin sekreterlik yaptigini ancak bos kalan zamanlarinda ek is yapabilcegini ablasi ve annesinden hangisi daha evvel is bulursa geride kalanin bebege bakacagini soyledi..

belki siz simdi inanmadiniz ve guvenmediniz.. olabilir ilk defa okunan seylere insanin inanmasi guc olabilir. ben samimi buldum acikcasi.. onlara is bulup hic olmazsa biraz olsun yardimci olmak istiyorum..
kendi yazisinda belirttigi maddi boyuta hic takilmayin onu biz kendi aramizda hallederiz nasil olsa arkadaslarla.
ama asil onemli olan onlara ek gelir saglayacak guvenilir is bulmak.
annesinin bakicilik ablasinin da kasiyerlerik tezgahtarlik veya sekreterlik yapabilcegini soyledi..

istanbul bahcelievlerde ikamet ediyorlar.

o taraflarda oturanlar ne bileyim gorurler belki elaman arayan duyarlar ya da, biz onlara alternatif biseyler sunalim.

su dunyada yalniz olmdiklarini yardimci lan birileri oldugunu bilsinler.
elimize dilimize yapismaz ya...
:enbuyukkk::enbuyukkk::enbuyukkk: :1hug:

o kadar zor bir devirdeyizki...ekonomi düzgün diyenler okusun...keşke elimden bişiler gelse...eğer en az lise mezunu ise akşam 6 dan gece 11 e kadar call center da çalışılabilinir..onlara bir başvursun ablası..
allah herkesin yardımcısı olsun çok zor bir devirden geçiyoruz..

o kadar zor bir devirdeyizki...ekonomi düzgün diyenler okusun...keşke elimden bişiler gelse...eğer en az lise mezunu ise akşam 6 dan gece 11 e kadar call center da çalışılabilinir..onlara bir başvursun ablası..
allah herkesin yardımcısı olsun çok zor bir devirden geçiyoruz..

cok cok sagol canim fikrin icin... a.s.a.s.

o kiza da bu linki vericem biraz ilerlesin baslik bu hali ile umutsuzluga kapilmasini istemiyorum..
en azindan yaninda birilerinin oldugunu gormesini istiyorum..
bu satirlari okudugumda canim cokacidi benim.
gururunu kaybednin yardim cigligi diye bir baslik atmis bir de..
hakkaten cok zor yahu..
yarin bir gun ne olacagini kim nerden bilebilir. en azindan gururunu yenip bir insan bu yardimi istiyor bizim de bisiler yapabilmemiz lazim...:1hug:

Ben bir kaç noktayı merak ettim.

1- Siz her hangi bir sitede mi okudunuz onun bu çağrısını?
2- Kendisiyle iletişiminiz ne şekilde oldu? Telefonla, yüz yüze, internette?

Ben bir kaç noktayı merak ettim.

1- Siz her hangi bir sitede mi okudunuz onun bu çağrısını?
2- Kendisiyle iletişiminiz ne şekilde oldu? Telefonla, yüz yüze, internette?

bizim okulun forumunda okudum bu cagrisini.. hemen ordan da iletisime gectim.

dedigim gibi kimseden para beklentisi icersinde degilim inanan olur olmaz o insanlarin tecihi ben sadece bahcelievlerde oturup da eleman arayanlarin haber vermelerini rica ediyorum bu tarz guvenilir ilanlari gorenlerin bir haber vermesi ve kendisine haber ucurmam yeterli.

en azindan bunu yapabilmek istiyorum.

Hadi bakalım, biz de çabalayalım o zaman :-)

Bu konunun başlığını "Bahçelievler'de acil iş arayan arkadaşım" şeklinde değiştirsek daha bilgilendirici olmaz mı? Konuyu da güncel tutmaya çalışalım. Aile bireylerine uygun bir iş çıkar inşallah.

Bir de benim de ilgilendiğim bir konu vardı, linki şu :
http://www.kadinlarkulubu.com/yardim-melekleri/258691-fakirlere-destek-unitesi.html

Bir bakar mısın, Bahçelievler Belediyesi Aile Destek Birimi diye bir departman kurmuş, belki siz onlar için belediyeyle iletişime geçebilirsiniz. Aylık, küçük de olsa bir yardım da bulunabilirler belki...

istanbulda yaşıyoruz.ve belediyeden yardım talebinde bulundum.vermediler.evde eşyamız varmış.sanırım önce onları satıp ev çırılçıplak kalınca yardım veriyorlar pek anlamadık orasını.zamanında çalışarak alnımızın teriyle kazanıp aldığım eşyalarımızı neden zenginlik olarak gördüklerini anlamıyoruz.ve gittiğim bir iki yerde de sarkıntılık edenler oldu tövbe ettim üstüne.

bu tarz bisi demisti kendisi caim..
sanirim kendisi bu talepte bulunmus zaten..
tabi yine de yarin bir telefon acip detayli bilgi alicam.
ama asil olrak aile bireylerine is bulsak daha guzel olcak bence.
neticede calisip hakkaten gecimlerini saglamak istiyorlar.

sagol arkadasim ilgilendigin icin..
basligin ismini degistiremedim ben ilgili mod duzenlerse cok memnun olcam..

dedigim gbi benim tek istegim o civarda yasayanlarin is teklifi yapacaklrin veya elaman arayanlarin bu ilani akillarina getirip haber vermeleri.

bu bir minnettarlık ve yürekten teşekkür mesajıdır.

iki gündür kızımız ayaklandı ve birşeyler yemeye başladı.ağzındaki yaralar oldukça azaldı ve sıvı da olsa yiyor artık ya daha iyi yani.ve bugün itibariyle siz yazar dostlardan ve bir iki yakın arkdaşımdan aldığım yardımla icra takibindeki ödememizi yaptık.yardımcı olan herkese ortak bir mesaj atma ihtiyacı hissettim.tekrardan çok ama çoook teşekkür ederiz.ve o gün yaptığım teklifimiz hala geçerlidir.bizi ziyarette bulunup bir çayımızı,kahvemizi içerseniz minnettarlığımızı ancak böyle ödeyebiliriz.

hepinizi,bana insanlığın yokolmadığını gösterdiğiniz için çok seviyorum.

bu insanlara keske yardim edebilsek.. bir is bulabilsek arkadaslar..

Ne iyi bir insansın sen! Bu teşekkür ettiklerinin arasında sen de varsın. İş ve kariyer başlığı olsun, diğer siteler olsun ben de bakıyorum, inşallah hayırlı bir iş bulabiliriz.

insallah arkadasim dogru duzgun ilgilenen cikmadi diye sildirmeyi dusunuyordum ben konuyu..

Kalsın konu, hiç dokundurma. Okuyanlar elbet vardır, bakarsın bir ilan gördüklerinde akıllarına bu konu gelir. Okunmuyor, ilgilenilmiyor diye düşünme. :1hug:

Ne kadar kötü bir durum gerçektende ben sadece dua etmekle yardımcı olabiliyorum malesef istanbulda tanıdığım kimse yok inşallah bir an önce sıkıntılarından kurtulurlar

canim dua bile yeter zaten.. birilerinin hic bir menfaati olmadan sirf onlarin iyiligi icin Allaha dua etmesi kadar guzel bisi var mi..
allah razi olsun canim.

Back