Bahçeli’den koalisyon mesajları: HDP’yi yok sayıyoruz, Erdoğan istifa etmeli

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715

• Seçim sonrası koalisyonun hangi partiler arasında kurulacağı tartışılırken, Hürriyet ve Milliyet gazetelerinin Ankara bürolarını ziyaret eden MHP lideri Devlet Bahçeli, net mesajlar verdi.

‘Önceliğiniz çözüm süreci ise bize gelmeyin’

Fotoğraf: DHA

Hürriyet’ten Umut Erdem’e konuşan Bahçeli, ilk akla gelen ihtimalin AKP-HDP koalisyonu olduğunu ifade ederk Dolmabahçe deklarasyonu olarak da bilinen çözüm sürecine dair 10 maddenin bu koalisyonun çatısını oluşturabileceğini söyledi. Bahçeli, “Önceliğiniz çözüm süreci ise bize gelmeyin”diye konuştu.

MHP lideri, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a bir kez daha istifa çağrısı yaparken, demokratik bir açılım yapılacaksa bunun cumhurbaşkanı seçiminin yenilenmesinden başlayacağını savundu.

Erdoğan’a ‘Ak Saray’ da olarak bilinen cumhurbaşkanlığı sarayını terk etmesi çağrısı yapan Bahçeli, Çankaya Köşkü’nün 1071 olan rakımını hatırlatarak, “Seçim sonuçlarını başta Erdoğan doğru yorumlamalı. Beştepe’den çıkıp Çankaya’da 1071 rakımına gelip anayasal çerçevede kendisine şöyle bir yuva yapması lazım” diye konuştu.

HDP’yi yok farz ediyoruz
      Milliyet’ten Önder Yılmaz’a da değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, HDP’yi yok farz ettiklerini söylerken, HDP’yle aynı amaç doğrultusunda bir araya gelmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

Bahçeli, şöyle devam etti: “Buyursunlar Meclis’e gelsinler. Ne olacaksa görelim. Bunları getiren AKP’dir. O zaman ne yapacaklarsa birlikte yapsınlar. MHP’yi HDP ile aynı kabın içerisine koyan bir hükümet arayışı, farklı amaçlar taşıyan bir yoldur. Bu tuzağa MHP düşmez.”

AKP-CHP-HDP koalisyonu kurulabilir
      Seçim gecesi yaptığı konuşmada verdiği erken seçim mesajını ve kendilerinin ana muhalefet olarak konumlandığı üç partili koalisyon fikrini bir kez daha yineleyen Bahçeli, “Türkiye’de güveni temin edebilecek şartlarımızı kabul edebilirlerse bir adım atma imkanı doğabilir. Etmedikleri takdirde, Türkiye’yi kaosa sürüklemek yerine erken seçime gidilir” derken, sözlerini “AKP-CHP-HDP koalisyonunda bizim görevimiz ilkeli ana muhalefet görevini yapmaktır” diyerek bitirdi.

www.diken.com.tr/167459/

sabah ayrı konuşuyorsun şimdi ayrı seni sabah dinledim kendi ağzındann akp ile chp ortak olacaksa hdp ye gerek yok . bahçelii bi uyan artık ve cidden ülkede söz sahibi oll..

Bahçeli, seni özünde gerçekten seviyorum, dürüst biri olduğunu düşünüyorum ama yok saymakla yok olmuyor kimse, gözleri kapamadan ortadaki somut gerçeklere odaklanmak gerekiyor.

Ilk gece ki konuşman seçmenine olumlu bir etki bırakır, Öylede kalsın Sanırım endişen, koalisyonda olduğun yıllarda birtakım faturaların size de kesilmesi yüzünden bir sonraki seçimde barajı bile geçmediğin için ama sürekli ağız değiştirmek yıpratır.

Bence koalisyonda olmamalısın ama söylemlerin bir öyle bir böyle olunca seçmeninin kafasını karıştırıyorsun.

Son düzenleme:
Hic samimi degil.. HDPyi yok sayiyor, ama kendinin olmadigi bir koalisyonda anmadan da gecemiyor.. Sen bu kadar oyu AKP ile HDP koalisyon yapip Apoyu hapisten cikarsin, doguda Kurdistan kurulsun diye mi istedin? Ikisi biraraya gelip cozum surecinde anlastiklari maddeleri rahatca yerine getirsin derken bu ne rahatlik? Oldu olacak "bu olusumu disardan da desteklerim" de, secim gecesinden beri dilinden dusuremedin zaten.

Ikinci olasilikta gene HDPsiz edememissin.. AKP-CHP-HDP koalisyonu he mi? AKP ve CHP koalisyon kursa ikisinin milletvekili toplami 390, gereken 276.. Ama yook, sen olmasan bile HDP ille de iktidarda olsun.. Bu sendeki HDP aski nerden geliyor?

Çok fena bunama var bu adamda sabah böyle diyor az önce de en kötü ihtimalle HDP ile de koalisyon olur diyor. Yahu şu partinin başında durmasın artık bu adamla birlikte partiyi bitirecekler. Neyse bitsin zaten yıllardır bir işe yaramadı bu MHP hiçbişey yapamadı bitsin daha iyi.
Ama farkında değil ki bu saçmalıkları ile AKpnin ekmeğine yağ sürüyor. Adam her dk farklı açıklama yapıyor.
Sen değil miydin daha seçim günü kesinlikle koalisyon istemiyorum hemen erken seçim olsun diyen.
Sonra yok AKP ile olur ama şartım var yok CHP ile olur ama şartım var şimdi de kendini milliyetçi sanan adam kalkmış HDP ile de olur diyor.
Bu sabah bunları demiş akşam olmadan değişti işte kendi bilse ne dediğini. Yazık ya adam yıllardır parti bişey olamadı diye kafayı yedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…