Bahçeli’den ‘Evet’ savunması: Perinçek ile Erdoğan arasında tercihimiz Erdoğan

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘partili cumhurbaşkanlığı’ adıyla referanduma götürülecek başkanlık sistemine neden ‘Evet’ dediklerini açıklamaya girişirken, partisinin meselelere zaman üstü baktığını savundu.

Fotoğraf: DHA

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, kendisinin referandum tutumunu şöyle savundu: “Anayasa değişikliği kapsamındaki evet kararımızda yakın tehditler belirleyici olmuştur. MHP zaman üstü bakmaktadır. Başkaları gibi sorumsuz davranamayız. Akıntının karşısında kürek çekmek yerine istikamet vermenin akıllıca olduğuna inanırız.”

Hayırlı teklif
MHP lideri, teklifin kabul edileceğini savunarak, “Demokrasi karşıtı cephe ne yaparsa yapsın, millet anayasa değişikliğine damga vuracaktır. Millet için son derece olumlu teklif umut ediyorum ki ülkenin önünü açacaktır” diye konuştu.

Bahçeli, parlamenter sistemi ortadan kaldıracak sistem değişikliğini, “İnsanlar değiştikçe anayasaların da değişmesi kaçınılmazdır” diyerek savunurken, “19 yüzyıldaki sapma ve körlüğün ağır sonuçlarını Türkiye cumhuriyeti sınırlarına çekilerek ödedik. Bir millet bu hatayı bir kere yapar” dedi.

Bahçeli, MHP’nin tutumunu eleştirenleri de hayli sert çıktı.

“11 Ekim 2016’dan bu tarafa sadece bize vuruyorlar, bize çekiştiriyorlar” diyen Bahçeli, şöyle devam etti: “CHP, HDP, FETÖ, PKK, DHKP-C, ÖDP, EMEP, TKP, eli kanlı Aydınlıkçılar, Cumhuriyetten geçinenler, ağız birliği etmişçesine MHP’ye bindiriyor. Size mi soracaktık? Ne yani sizden izin ve icazet mi alacaktık? Kimsenin peşine takıldığımız yoktur.”

Peringeçler ülkücülük anlatıyor
MHP lideri, konuşmaları arasında çelişki olmadığını savunurken, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’e de hayli sert çıkıştı: “Dün söylediklerimizle bugün söylediklerimiz arasındaki çelişkileri görmüyor muşuz. Neymiş partimizin üçte biri hayır diyormuş. Herkes MHP’deki sözde kaynamaya yorum getirmekte. Dün halkların özgürlüğü diyerek, oraç çekiçle vuranlar, Peringeçler partimize ülkücülük anlatacak. Bu ne arsızlık?”

Bahçeli Erdoğan’dan yana
Bahçeli, Perinçek’e karşı da Erdoğan’ın yanında olduğunu ilan etti: “Anayasa değişikliğine ‘Evet’ diyoruz ya sıkıntıları bunlardır. Buradan söylüyorum, Eğer Doğu Perinçek ve hayırcı yoldaşlarıyla Erdoğan arasında tercih hakkımız olacaksa sayın Erdoğan’ı tercih edeceğimizi herkesin bilmesi gerekir. Bunlar çılgına dönse de millet için, devlet için evet, türklüğün bekası için evet diyeceğiz.”
http://www.diken.com.tr/bahceliden-...urek-cekmek-yerine-istikamet-vermek-akillica/

ben konuşmayı canlı izledim başka izleyen arkadaşlar varsa görüşlerini merak ettim, nasıl olurda muhalefetten bi parti başkanı erdoğandan çok erdoğancı olur, bağırmaktan yüzü kızaracak kadar ateşli savunur, pek akıl mantık çerçevesine oturtamadım, akp den kimse "evet" i böyle ateşli savunmadı erdoğan dahil
ve laflar hep erdoğanın lafları belli cümle ve sesleniş kalıpları falan...

Konuşmayı izleyemiyorum şu an ama niye Perinçekle kıyas yapmış onu anlamadım tek hayır diyen o değil. Bir de muhalefet partisi liderinin tarafını savunurken diğer partilerin görüşlerine göre seçmesi çok üzücü bir durum oy verenleri açısından.

genel olarak hayırcılar için konuştu aslında, hayır diyenlerdense, sonuna kadar sayın erdoğan dedi

genel olarak hayırcılar için konuştu aslında, hayır diyenlerdense, sonuna kadar sayın erdoğan dedi
Dediğim gibi izleyemedim akşam izlemeyi düşünüyorum da, daha da saçma o zaman, yani kendisine oy verenlerin çoğu zamanında başkanlık karşıtlığı için vermişken şimdi bize oy verenlerdense erdoğanı tercih etmek demektir bu

tam konuşmayı izlemeni tavsiye ederim referandum topiğinde de yazdım şimdi konuşmayı izlemek vucut dili ve mimiklerini görmek açısından okumaktan çok daha şey ifade ediyor

yalnız Perinçek'in cevabı süper.Erdoğan'ı seçen de Perinçek'i seçmiş olur' dedi.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…