Bahçeli sert girdi. HDP'yi kapatin

Bahçeli'nin bir siyasi parti lideri olarak siyasi partiler kanununu bilmemesine şaşırdım mı?tabi ki hayır.

Kanunun 100.maddesine göre ;
Anayasada yazılı nedenlerle cumhuriyet başsavcılığı
tarafından bir siyasî partinin kapatılması davasının açılması;
a) re’sen,
b) bakanlar kurulu kararı üzerine adalet bakanının istemiyle,
c) bir siyasî partinin istemi üzerine,
olur.
Ancak, bir siyasi partinin cumhuriyet başsavcılığından dava açılmasını isteyebilmesi için, bu partinin son
milletvekili genel seçimlerine katılmış olması, Türkiye Büyük Millet meclisinde grubu bulunması, ilk büyük kongresini
yapmış olması, partinin merkez karar ve yönetim kurulunun üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyu ile dava açılmasının
istenmesi yolunda karar alınmış bulunması ve istemin parti adına parti genel başkanı tarafından cumhuriyet başsavcılığına
yazılı olarak yapılmış olması gerekir.

Bahçeli'nin bir siyasi parti lideri olarak siyasi partiler kanununu bilmemesine şaşırdım mı?tabi ki hayır.

Kanunun 100.maddesine göre ;
Anayasada yazılı nedenlerle cumhuriyet başsavcılığı
tarafından bir siyasî partinin kapatılması davasının açılması;
a) re’sen,
b) bakanlar kurulu kararı üzerine adalet bakanının istemiyle,
c) bir siyasî partinin istemi üzerine,
olur.
Ancak, bir siyasi partinin cumhuriyet başsavcılığından dava açılmasını isteyebilmesi için, bu partinin son
milletvekili genel seçimlerine katılmış olması, Türkiye Büyük Millet meclisinde grubu bulunması, ilk büyük kongresini
yapmış olması, partinin merkez karar ve yönetim kurulunun üye tamsayısının salt çoğunluğunun oyu ile dava açılmasının
istenmesi yolunda karar alınmış bulunması ve istemin parti adına parti genel başkanı tarafından cumhuriyet başsavcılığına
yazılı olarak yapılmış olması gerekir.
Mhp hdp sevmiyor pkk yı seviyor

sözler laflar hikaye. .:KK12:
13 yıldır neden çözülmedi pkk sorunu..:110:
çözüm süreci ve hdp akp üçgeni harika..:KK35:

Ne günlere kaldık. Mecliste teröristler var ama bazıları mhp den dem vuruyor. Neymiş milliyetçiymiş. İyi ki de öyle. Bir o kaldı çünkü TÜRK e değer veren. Bu şerefsizler olduğu sürece ben de milliyetçiyim. Bununla da gurur duyuyorum.

ZEYDAN: PKK, BARIŞ VE HALK HAREKETİDİR

PKK’nın halk hareketi olduğunu belirten Zeydan, "PKK, Türkiye’yi ve Ortadoğu’yu güller bahçesine çevirmek için ortaya çıkmış barış ve halk hareketidir. Eğer PKK Türkiye’yi güller bahçesine çevirmek istemeseydi, PKK’nın öyle bir gücü var ki, sizi tükürüğüyle boğar. Ateşle oynuyorsunuz, bu anlaşılmaz tekçi, zihniyetçi iktidar hırsından vazgeçin Türkiye’de Sayın Abdullah Öcal’ın ve Kürt halk hareketinin sayesinde üç yıldır duran bir kardeş kanı var, kardeş kanının tekrardan dökülmesini isteyen AKP zihniyetine ve Erdoğan’nın tekçi zihniyetine Kürt halkı elbette karşı çıkacaktır" dedi.

Hdp ve pkk nin ayrı sey olduğunu sanan polyannalar var.:KK37:

Ne günlere kaldık. Mecliste teröristler var ama bazıları mhp den dem vuruyor. Neymiş milliyetçiymiş. İyi ki de öyle. Bir o kaldı çünkü TÜRK e değer veren. Bu şerefsizler olduğu sürece ben de milliyetçiyim. Bununla da gurur duyuyorum.
Türk dediğin sarı ırka mensup bir ırktır aynaya bak ne kadar sarı ırktansın belki ataların rum ermeni bulgar yunan belkide kürttür
Ve türkiyede yaşayan türkler safkan değiller
Güzel bir ironi

Türk dediğin sarı ırka mensup bir ırktır aynaya bak ne kadar sarı ırktansın belki ataların rum ermeni bulgar yunan belkide kürttür
Ve türkiyede yaşayan türkler safkan değiller
Güzel bir ironi

bunu bir fransıza söylesen sana hakaret davası açardı.

sen insanları safkan kırma olarak mı değerlendiriyorsun? ırkçılık midemi bulandırıyor.

Türküm TürkEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE

ne mutlu Türküm diyene

asıl ırkçı ayrımcı insanları kategorilere bölen bölmeye çalışan
Amaç o değil ki... :) bi ırka ait insanın farklı bi ırka ait olduğunu belirtmesi epey ilginç geliyor sadece... "İsteyen" de istediği olmaya devam edebilir ayrıca... :)

Yalnız şuan forumda yeni bi akım başlatmış oldum sanırım. Sıradakileri alalım? :))

işin gücün laf be amca
madem çok biliyorsun hükümetteyken öcalanı assaydın ya
ağzın çok laf yapıyor da işe gelince fasa fiso
şimdi yıllar sonra eline bir fırsat geçti koalisyon kurabilirsin onu da elinin testiyle itiyorsun
çok konuşuyorsun da yıllardır sen bu devlete için ne yaptın?

Amaç o değil ki... :) bi ırka ait insanın farklı bi ırka ait olduğunu belirtmesi epey ilginç geliyor sadece... "İsteyen" de istediği olmaya devam edebilir ayrıca... :)

Yalnız şuan forumda yeni bi akım başlatmış oldum sanırım. Sıradakileri alalım? :))
Belirtsinler iyi güzel bunun yolu terör estirmek mi

en çok barıştan söz edip ortalığı kana bulayanların ağzına hiç yakışmıyor,barış kelimesi

ne hikmetse sadece pkk la bağlantılı ırk tutturuyor (bağlantılı olmayanları tenzih ederim)

ben hiç duymadım ben çerkesim toprak istiyorum diyeni mesela

X