• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bahçeli grup toplantısında ‘dindar anayasa’ için tek laf etmedi

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
Bahçeli grup toplantısında ‘dindar anayasa’ için tek laf etmedi

26/04/2016 11:43

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugünkü grup konuşmasında dokunulmazlıkların kaldırılması ve ‘terörle mücadele’konularında AKP’ye tam destek sunarken, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın dindar anayasa yapılması gerektiğiyle ilgili sözlerine değinmedi.

Bir ona sıra gelmedi
bahceli-grup-1.jpg

Fotoğraf: DHA

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı ‘Ne Dolmabahçe mutakatı ya‘ çıkışına “Sayın Cumhurbaşkanı’nın takdir edeceği gibi biz de yıllarca ‘Ne Dolmabahçe mutabakatı?’ dedik” diyerek destek verip, Erdoğan’dan HDP’li vekillerle ‘yanak yanağa’ durduğunu söylediği AKP’li vekillere de bir şeyler söylemesini istedi.

Demokratik açılımın bittiğini, ‘milli birlik ve kardeşlik süreci’nin‘kadavra’ olduğunu, çözüm sürecinin ‘iskeletinin çıktığı’nı söyleyen Bahçeli, “AKP terörle mücadele ettiği sürece, diğer eleştirilerimiz baki kalmakla birlikte yanındayız. Azami sorumluluğumuzu yerine getireceğiz” dedi.

Konuşmasında Dağlık Karabağ sorunundan, 24 Nisan’da ‘Ermeni Soykırımı’ anmalarına, HDP’lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve Suriyeli göçmenlere kadar birçok konuya değinen MHP lideri, AKP’li Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın ‘dindar anayasa’yla ilgili söylediklerine değinmedi.

Bahçeli, ancak grup toplantısının çıkışında gazetecilerin Kahraman’ın sözlerini değerlendirmesini istediğinde, “Bu çıkış doğru değildir. Bu hatasından dönmelidir. Türkiye’yi başka yere sürükleyebilecek bir karanlık kubbeye vesile olmamalıdır” dedi.

Laikliği çöpe atmıştı
Kahraman’ın gündemdeki yeni anayasa çalışmaları kapsamında bir konferansta sarf ettiği sözler sosyal medyada infial yaratmıştı.

1982 Anayasası’nın hiçbir yerinde Allah lafzının geçmediğinden dem vuran Meclis Başkanı, “Anayasa inanca göre tasnif edildiğinde, bu 82 Anayasası da, 61 Anayasası da dindar anayasalardır. Neden? Resmi tatiller, Kurban Bayramı, Ramazan Bayramı’dır. Din dersleri mecburidir ve inanca dayalı bir yapısı vardır. Yani seküler değildir, dindar anayasadır. Laiklik tarifi de ona göre olmalıdır. Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır” demişti.

Kahraman, açık açık laikliğin anayasadan silinmesi gerektiğini savunduğu sözlerine şöyle devam etmişti: “Dünyada üç anayasada laiklik var. Fransa, İrlanda, bir de Türkiye’de var. Tarifi de yok. İsteyen, istediği gibi bunu yorumluyor. Böyle bir şey olmamalıdır. Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım.”
http://www.diken.com.tr/bahceli-hic-gocunmamis-meclis-baskaninin-dindar-anayasasina-tek-laf-etmedi/

neden etsin ki, bu konuda farklı düşündüğünü sanmıyorum, zaten mhp akp nin bir dalı bir kolu gibi çalışmaya başladı, mhp ye muhalefet diyemiyorum artık yani

dindar anayasa istiyorsunuz güzelde
şimdiki anayasada hırsızı , tecavüzcüyü ,yolsuzluk yapanı , kadını öldüreni , çocuğa şiddet uygulayanı , dolandırıcılığı vs... serbest bırakın diye bir madde var mı?
bunların hepsi kanunen de dinen de yasak ama siz ne yapıyorsunuz serbest bırakıyorsunuz.
hemde kılık kıyafete bakarak.Zaten yıllardır kadınların kılık kıyafeti ile uğraşıp ortalığı karıştırdılar.

Bu kadar taraflı haber yapılmasını doğru bulmuyorum.
Kaldı ki Bahçeli ve Mhp bana göre en mantıklı ve en samimi muhalefeti yapanlardır. İkinci de hdp olabilir.
Gel başbakan ol teklifini de, onca akacağı oyu da elinin tersiyle iten, ne maddi ne makam mevki bazında hiçbir çıkarı olmayan böyle büyük bir adama sırf çirkefleşmiyor diye bunca iftira atan, her söylemi çarpıtan kitleye de onların mv'lerine de genel başkanlarına da akp'lilerin yaptıkları müstehak. Anca onlar paklar.
Artık ne malum zihniyetin mv'lerine ya da gb'larına ya da yandaşlarına akp'liler tarafından yapılan aşağılama ve iftiaları kınayamıyorum. Al birini vur ötekine.

Milliyetçiliği ayaklar altına alan bir söylemini duymadım ben.Akp lehine az pozitif konuşunca hemen tü kaka olması mı lazım:cool:
Biz herturlu milliyetçiliği ayaklar altina aldik diyen partinin vagonuna takilip gitmesi ne demek oluyor canim. Sizi destekliyorum demek oluyor. Akepele lehine az pozitif mi:KK70:ilahi deynep :KK70:

Uslu durdukları için çikolata hakettiğini düşünen çocuklar gibi :KK51:
Bahçeli'nin kişiliğine saygı duyuyorum, efendi bir adam ama bir parti yönetmek, üstelik Meclis'teki 4 partiden birini yönetmek başka birşey, iktidar olma hevesi yok, kendisi söylüyor biz muhalefet olmak istiyoruz diye o zaman muhalefet parti olmanın gerekliliklerini yapmalı diyoruz o da yok.

Bahçeli'nin kişiliğine saygı duyuyorum, efendi bir adam ama bir parti yönetmek, üstelik Meclis'teki 4 partiden birini yönetmek başka birşey, iktidar olma hevesi yok, kendisi söylüyor biz muhalefet olmak istiyoruz diye o zaman muhalefet parti olmanın gerekliliklerini yapmalı diyoruz o da yok.
Etliye sütlüye karışmamakla muhalefet olunmuyor bana göre.
Mhp ne denilirse ya evet diyor yada çekimser kalıyor
Bulunduğum şehirde çoğu Mhp'nin kalesi olan yerler hep Akp'ye geçti.
Seçmen nede olsa farketmez kafasında sanırım..
Bence Bahçeli'ninde emekli olma yaşı geldi :KK51:

Etliye sütlüye karışmamakla muhalefet olunmuyor bana göre.
Mhp ne denilirse ya evet diyor yada çekimser kalıyor
Bulunduğum şehirde çoğu Mhp'nin kalesi olan yerler hep Akp'ye geçti.
Seçmen nede olsa farketmez kafasında sanırım..
Bence Bahçeli'ninde emekli olma yaşı geldi :KK51:

Tek bir çıkışını hatırlıyorum o da Haziran seçimlerinden sonra yaptığı konuşma, el kol hararetleriyle hararetli konuşunca heh dedim MHP Meclis'te aktif olacak ama olmadı, bakıyorsun ya kritik oylamalarda yok, ya çıkış yapması gereken konularda sesi soluğu yok.

Muhalefet ruhunu kaybettiyse istifa etmeli, MHP Meclis'te olmasını istediğim bir parti çünkü.

Son düzenleme:
Tek bir çıkışını hatırlıyorum o da Haziran seçimlerinden sonra yaptığı konuşma, el kol hararetleriyle hararetli konuşunca heh dedim MHP Meclis'te aktif olacak ama olmadı, bakıyorsun ya kritik oylamalarda yok, çıkış yapması gereken konularda sesi soluğu yok.

Muhalefet ruhunu kaybettiyse istifa etmeli, MHP Meclis'te olmasını istediğim bir parti çünkü.
Sanırım kafa şöle çalışıyor Mune
"Bu adamlar iktidar,bu gidişle hep burda olcaklar.Çok göze batmayalım "
Bikeresinde Davutoğlu ile Bahçeli'nin bir görüşmesi vardı.Bahçeli'li resmen sözlüye kalkmış öğrenci gibiydi.
Sanırım enson Ensar vakfı olayında da çekimser kaldılar.(bu konuda yanlışım varsa düzelt lütfen)
Demem o ki Bahçeli'nin hem muhalef olarak hemde parti içi tutumunu yanlış buluyorum..

Sanırım kafa şöle çalışıyor Mune
"Bu adamlar iktidar,bu gidişle hep burda olcaklar.Çok göze batmayalım "
Bikeresinde Davutoğlu ile Bahçeli'nin bir görüşmesi vardı.Bahçeli'li resmen sözlüye kalkmış öğrenci gibiydi.
Sanırım enson Ensar vakfı olayında da çekimser kaldılar.(bu konuda yanlışım varsa düzelt lütfen)
Demem o ki Bahçeli'nin hem muhalef olarak hemde parti içi tutumunu yanlış buluyorum..
Yok yanlışın nameaver, Ensar vakfı olayı sonrası Aile bakanı için yapılan oylamaya katılmadılar, sesleri çıkmadı, ben hatırlamıyorum konuyla alakalı bir beyanatı olduğunu Bahçeli'nin.
Önerge verdi sanırım, o da reddedildi, ya yazarın biri çıktı tecavüzcü için solcu, MHP'li marksist tüm sistleri kullanarak okkalı laflar etti, yine ses yok.

Neye kızdı yalnızca? Mahkemeden parti için olağanüstü kongre kararı çıkmasına, Meral Akşener'in aday olmasına, memleketin en önemli sorunu parti içi didişmeleri çünkü.

Atatürk mhp için önemli bir insan, ben beklerdim ki sadece bunun için bile bahçeli bi kaç laf etsin o kürsüde...

Back