Bahçe Dubleks sorunu

dreamsareforever

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2015
140
123
103
35
Merhaba sevgili KK üyeleri,

Düşen konut kredisi faizlerinden faydalanıp bir ev almaya karar verdik ve bahçe dubleks bir daire beğendik. Yaklaşık 60m2 bir bahçesi var fakat evi alırsak tapuda bahçe bize ait görünmeyecek. Bahçe, apartmanın ortak alanı olarak görünüyormuş fakat bizim bahçemize bizim evimiz dışında herhangi bir ulaşımı yok apartman sakinlerinin. Eşim tapuda bahçenin bize ait olmamasından rahatsız oldu ve diğer apatman sakinlerinin apartman yönetimi kararıyla girişe bir merdiven yaptırarak bahçeyi kullanma istemeleriyle ilgili bir risk olduğunu, bu olmazsa bizim bahçeyi serbestçe kullanmamızdan rahatsız olacaklarını düşünüyor. Örneğin kimseyi rahatsız etmeden bahçede oturmamıza bile karışabilirler ya da bir ağaç bile diktirmek istemeyebilirler diyor. Ben evi çok beğendim, ısrarcı da olmak istiyorum fakat bu konular kafamı kurcalıyor. Hukuken bahçeye merdiven indirme yahut bize bahçeyi kullandırmama hakları bulunuyor mu?

Tapusu size ait değilse tabi ki böyle bir şeye haklari olur, şuan oraya bir geçiş yoksa ama yapılacak bir yer varsa ileride başınıza böyle bir şey gelebilir eşiniz haklı
Hele birde bahçe guzelse gelip orda birşeyler yapmak isteyebilir, veya siz her oturdugunuzda salça olabilir komşular. Böyle insanlar var malesef

Back