- 18 Ağustos 2018
- 848
- 496
- 23
- Konu Sahibi Evelyn_____
-
Hay o alerjinin Ben taaaMerhaba Hanımlar
Son zamanlarda alerji olan insanlar arttı iyice özellikle bu mevsimde polen fazla olduğu için alerjisi olanlar için dışarıya çıkmak sıkıntı
Benimde kardeşimin alerjisi var ve dışarı çıkmasa bile evde çok kötü olabiliyor.. Göz kaşıntısı sulanması nefes darlığı, burun kapanması...acile gidip hava verip nefesini açıyorlar
Doktora göründü ilaç da kullanıyor ama çok faydası yok. Size sorum şu böyle sorunu olanlar siz nasıl başediyorsunuz var mı kalıcı bir tedavisi yada alternatif birşey fikir almakta fayda var diye düşündüm
Allahtan ilaç içebilir bak bana onu da içemiyorum çok feci şiştim doktor hastahaneye yatıracağım seni böyle giderse dediÇok teşekkür ederim cevaplarınız için evet test yapıldı polene alerjisi var ama bi arkadaşın dediği gibi alerjik astım...ama şimdi başka bi doktora daha göstericez
Bu aşınolayını biraz araştırayım ben
Ne bileyim heryerde var polen saçta kıyafette yapışıp geliyolar eve, maske belki biraz önler
Şükür sadece polene varmış benim polen çimen ağaç bilhassa zeytin ağacı ev tozu akarı, kedi tüyü köpek tüyü hamam böceğine alerjim var. Ve benim evimde 2 adette kedim var. Son 1 yıldır. Daha önceden yine hafif atlatıyordum ve sadece polene alerjim var sanıyordum. Ama son 1 yıldır kedilerle yaşamaya başlayınca ve ev tozu akarı yani mite dediğimiz canlıya da alerjim çıkınca diğerlerini solladı. Ağız burun kalmadı gece uyuyamıyordum. Ben hafif bir ilaç kullanıyordum şu herkesin bildiği küçük haplardan.Çok teşekkür ederim cevaplarınız için evet test yapıldı polene alerjisi var ama bi arkadaşın dediği gibi alerjik astım...ama şimdi başka bi doktora daha göstericez
Bu aşınolayını biraz araştırayım ben
Ne bileyim heryerde var polen saçta kıyafette yapışıp geliyolar eve, maske belki biraz önler
Benim çocuklarıma kan testi yapıldı bir şey çıkmadı. Deri testi yapılacak şimdi. Sağdan soldan duyduğum, kan testinde çoğunlukla sorun çıkmıyormuş.Şükür sadece polene varmış benim polen çimen ağaç bilhassa zeytin ağacı ev tozu akarı, kedi tüyü köpek tüyü hamam böceğine alerjim var. Ve benim evimde 2 adette kedim var. Son 1 yıldır. Daha önceden yine hafif atlatıyordum ve sadece polene alerjim var sanıyordum. Ama son 1 yıldır kedilerle yaşamaya başlayınca ve ev tozu akarı yani mite dediğimiz canlıya da alerjim çıkınca diğerlerini solladı. Ağız burun kalmadı gece uyuyamıyordum. Ben hafif bir ilaç kullanıyordum şu herkesin bildiği küçük haplardan.
Gelelim yapılacaklara
İlk önce göğüs hastalıkları veya cildiyeden ve bir poliklinik daha vardı bu 3 kliniğin birinden randevu alıcak ve muayene olacak. Daha sonra doktora benim alerjim var alerji testi yaptırmak istiyorum diyecek ve doktor onu immünoloji alerji hastalıkları polikliniğine sevk edecek.
Diğer türlü immünolojiden randevu alamıyor maalesef. İlla doktor sevki gerekli.
İmmünolojide doktor onu muayene edecek gerekli testleri yapacak ve bu sefer daha kuvvetli olan gece kullanılan ve başlangıçta ağır uyku yapan bir ilaç bir burun spreyi gerekirse de göz damlası yazacak
Eğer sadece sizin dediğiniz gibi polene alerjisi varsa sabah 05.00 ve 10.00 arasında kesinlikle ev havalandırılmayacak.
Dışarı çıkarken maske takacak
Eve geldiğinde kıyafetlerini odasında çıkarmayacak
Ve her akşam duş alacak
Maske ve gece ilacı büyük ölçüde kesiyor.
İlaç uyku yapıyor diye bırakmasın istikrarla kullansın bi süre sonra vücut alışıyor ve normal yaşama dönüyor. Bunlar da kesmezse aşı terapisi, aşı tedavisi denilen bir yöntem var doktoru bunu uygulayabilir.
Benim hastalık serüvenim böyle
Allah herkese şifa versin
Bana hem kan testi hem deri testi yaptılar. Yalnız ben devlet hastanesinde tedavi görüyorum. Deri testinde hangi alerjenlere ne kadar alerjiniz var o çıkıyor kan testinde ise çok daha detaylı ve belirgin sonuçlar aldı doktorum mesela kedi alerjim deri testinde de çıktı. Orada alerjene vücudunun ne kadar tepki verdiğinin boyutunu baya bir cetvel yardımıyla ölçüp kağıda boyutlarını yazdılar. Kan testinde de alerjinin normal değer aralığı ve sizin o değerlere göre ne kadar alerjik olduğunuz yazıyor. Hani kan değerleriniz ölçülürken normal değerler yazar ve sizin sonucunuz o değere göre alçak mıdır yüksek midir diye belli olur ya alerji kan testinde de böyle bir sonuç çıkıyor. Bence gereksiz değil. Doktorum kan testi de yapalım oradan daha net anlarız demişti bana.Benim çocuklarıma kan testi yapıldı bir şey çıkmadı. Deri testi yapılacak şimdi. Sağdan soldan duyduğum, kan testinde çoğunlukla sorun çıkmıyormuş.
Eğer doğru ise, doktor para İçin mi kan testinden başladı sizce, yoksa deriden önce kan testi zorunlu mu? Özel Sigortayı gören bazı hastaneler, antibiyotik için bile kan testi teklif ettiler de o yüzden paranoya yaptım şimdi.
Bu bilgi benim için önemli, cevap verirseniz sevinirim.
Her tatile gttigimde oksurukten geberrim zeytin agaclari !!!!! Evin de bahcesi zeytin agaci full su anda da 2 tek attim kurtuldum (astim spreyi) galiba cozumu yok sihirli degnek dokunmasi lazimMerhaba Hanımlar
Son zamanlarda alerji olan insanlar arttı iyice özellikle bu mevsimde polen fazla olduğu için alerjisi olanlar için dışarıya çıkmak sıkıntı
Benimde kardeşimin alerjisi var ve dışarı çıkmasa bile evde çok kötü olabiliyor.. Göz kaşıntısı sulanması nefes darlığı, burun kapanması...acile gidip hava verip nefesini açıyorlar
Doktora göründü ilaç da kullanıyor ama çok faydası yok. Size sorum şu böyle sorunu olanlar siz nasıl başediyorsunuz var mı kalıcı bir tedavisi yada alternatif birşey fikir almakta fayda var diye düşündüm
Çok teşekkür ederim, aydınlattınız..Bana hem kan testi hem deri testi yaptılar. Yalnız ben devlet hastanesinde tedavi görüyorum. Deri testinde hangi alerjenlere ne kadar alerjiniz var o çıkıyor kan testinde ise çok daha detaylı ve belirgin sonuçlar aldı doktorum mesela kedi alerjim deri testinde de çıktı. Orada alerjene vücudunun ne kadar tepki verdiğinin boyutunu baya bir cetvel yardımıyla ölçüp kağıda boyutlarını yazdılar. Kan testinde de alerjinin normal değer aralığı ve sizin o değerlere göre ne kadar alerjik olduğunuz yazıyor. Hani kan değerleriniz ölçülürken normal değerler yazar ve sizin sonucunuz o değere göre alçak mıdır yüksek midir diye belli olur ya alerji kan testinde de böyle bir sonuç çıkıyor. Bence gereksiz değil. Doktorum kan testi de yapalım oradan daha net anlarız demişti bana.
Bir yakınımın bebeğinin besin alerjisi var ondan bildiğim kadarıyla alerji testini küçük bebeklerde ve çocuklarda pek yapmak taraftarı olmuyorlar o yüzden ilk başta kan testi istemiş olabilir. Ve bir nokta daha alerji testi yaptırmadan önce en az bir hafta önce herhangi bir alerji ilacı kullanmamanız gerekiyor yoksa test sonuçları doğru çıkmıyor.
Ben kullandığım için 1 hafta bekledik sonra test yaptık.
Benim bildiklerim bu kadar :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?