Bağkur borcu

Gokben1

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
668
0
34
Kızlar konuyu nereye açacağını bilemedim ama benim için şuan önemli bir konu bu.İnternette araştırdım ama istediğim bilgiyi edinemedim.Bu sitede muhakkak bilenler vardır.Eşim yaklaşık 7-8 sene önce (tam zamanını bilmiyorum)bağkurluymuş ve o zamandan ödemediği primler varmış.Sonra sigotaya geçti.5-6 sene sigortalı kaldı ve şimdi dükkan açtı gene bağkurlu oldu.Ama o önceki yerden dolayı bağkur borcu varmış şimdi karşısına çıktı.Ana paa 1600 faizi ise 1800.Şimdi 3 ay sonra ben doğum yapıcam bu konuyu halletmemiz lazım ama şöyle bir duyum aldım bağkur borçlularına af çıkacakmış.Sizlerin bu konuda bilginiz var mı?Benim için önemli bir konu bu.

Kızlar konuyu nereye açacağını bilemedim ama benim için şuan önemli bir konu bu.İnternette araştırdım ama istediğim bilgiyi edinemedim.Bu sitede muhakkak bilenler vardır.Eşim yaklaşık 7-8 sene önce (tam zamanını bilmiyorum)bağkurluymuş ve o zamandan ödemediği primler varmış.Sonra sigotaya geçti.5-6 sene sigortalı kaldı ve şimdi dükkan açtı gene bağkurlu oldu.Ama o önceki yerden dolayı bağkur borcu varmış şimdi karşısına çıktı.Ana paa 1600 faizi ise 1800.Şimdi 3 ay sonra ben doğum yapıcam bu konuyu halletmemiz lazım ama şöyle bir duyum aldım bağkur borçlularına af çıkacakmış.Sizlerin bu konuda bilginiz var mı?Benim için önemli bir konu bu.

Meblağ yüksek değil bence bu durumda daha fazla faiz binmeden ödemelisiniz.
Bağkur affı sözkonusu değil borcunuz her daim baki kalıyor.
Şimdi yeni dükkanda ödese dahi eski borcu yüzünden sağlık hakkı vs yararlanamıyor.
Ayrıca kesin tavsiyem şu saatten sonra yani yeni dükkanla beraber her ay düzenli olarak yatırsın eşin bağkur primini.
En düşük bağkur ödemesi dahi şu an 330 TL her ay. Yani ipin ucu bir kaçarsa toparlanması çok zor olur.

benim 1 yıl 14 günlük borcum 5.000 sizin nasıl okadar düşük anlamadım :26:
bende ödemiyorum şuan sigortalıyım ama af bekliyorum ödemek için :KK31:
elbet çıkıcak bigün :KK53:

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Bir muhasebeciye sorduk yatırmayın bağkur affı çıkması konuşuluyor şu günlerde dedi.Ondan beklemeye aldı eşim.Birazda ben üstüne yüklenince inada bindirdi.Bu saatten sonra ödeyeceğini sanmıyorum.Bağkur işlerinden çok anlamam yaklaşık eşimde 1 sene ödememiş ama bu tarih tabiki kaç sene önceki belki ondan farkediyor olabiliyor meblağ.

X