- 7 Haziran 2022
- 618
- 878
- 33
- Konu Sahibi gulumseyenmutsuz
-
Çok sevindim canım geçmesineMerhaba, benim de 16da gördü 10 gün sonraki kontrolümde geçmişti. Üzülme. Tek başına bir şey anlam ifade etmiyor. Sadece biz üzüldüğümüz ve stres yaptığımızla kalıyoruz
Bugün kontrolüm vardı gittim bende. Doktor sendromlu bir bebek olabilir dedi. Amniyosentezi önermedi. Dörtlü tarama testi yaptırabilirsiniz dedi. Ben istemedim. Her halükarda doğurmak istiyorsanız ve test yaptırmak istemiyorsanız imza verin dedi verdim çıktım. Yüzde yüz sendromlu doğar diyemeyiz ama doğmazda diyemeyiz dedi. Hayırlısı olsun sağlıkla gelsin bebeklerimiz.Merhaba bende aynı sorunu yaşıyorum. 22 haftalık hamileyim bağırsakta parlama var ve safra kesesi görünmüyor. Doktor aminiyosentez önerdi geçen hafta yaptırdım sonuçları bekliyorum. Sizde son durum nedir inşallah her şey yolundadır
Bende de görmüştü ama fetal dna testimiz olduğu için içimiz rahattı. Sonraki haftalarda kendi kendine geçti. Doktorum organın kendi rengindendir bir de kanama yaşadıysan ondan olabilir dedi. Bir de bana bol su iç demişti merak etme geçiyor16+5 günlük olduk. Bugün doktor bebeğimin bağırsağında parlaklık olduğunu söyledi. Başına gelen oldu mu? Kaçıncı haftada kendiliğinden geçiyor ya da geçmezse bir problem yaratıyor mu?
Ay inşallah teşekkür ederim. Bugün kontrole gittim geçmemişti henüz. Gebeliğin sonuna doğru mu geçiyor?Bende de görmüştü ama fetal dna testimiz olduğu için içimiz rahattı. Sonraki haftalarda kendi kendine geçti. Doktorum organın kendi rengindendir bir de kanama yaşadıysan ondan olabilir dedi. Bir de bana bol su iç demişti merak etme geçiyor
Benim detaylıdan 2 hafta sonra azalmaya başlamıştı onu takip eden 2 haftada da tamamen gitti diye hatırlıyorum. Doktorum ultrasonun rengini kıstı açtı. Bağırsak kemikten daha beyazsa sıkıntı dedi çok şükür öyle değildi. Çünkü organı açık renk çıkmış olabilir sadece kemik kadar beyaz olmamalı dedi. Başka bir doktora gittim detaylı için o var dedi ama kendi doktorum ben var demem dedi. Senin detaylı zamanın gelmemiş sanırım ama daha?Ay inşallah teşekkür ederim. Bugün kontrole gittim geçmemişti henüz. Gebeliğin sonuna doğru mu geçiyor?
17+4 olduk. Temmuz ortasında detaylıya gireceğim bende. Bakalım ne diyecek doktor. Gönlümü ferah tutmaya çalışıyorum.Benim detaylıdan 2 hafta sonra azalmaya başlamıştı onu takip eden 2 haftada da tamamen gitti diye hatırlıyorum. Doktorum ultrasonun rengini kıstı açtı. Bağırsak kemikten daha beyazsa sıkıntı dedi çok şükür öyle değildi. Çünkü organı açık renk çıkmış olabilir sadece kemik kadar beyaz olmamalı dedi. Başka bir doktora gittim detaylı için o var dedi ama kendi doktorum ben var demem dedi. Senin detaylı zamanın gelmemiş sanırım ama daha?
O zamana kadar geçmiş olur inşallah :)17+4 olduk. Temmuz ortasında detaylıya gireceğim bende. Bakalım ne diyecek doktor. Gönlümü ferah tutmaya çalışıyorum.
Merhaba, benim amniyosentez ilk sonuçlarım temiz çıktı ikinciyi bekliyoruz, doktor ilki temiz çıktıysa ikinci de öyle gelir dedi. Yarın ultrason kontrolüm var 24. Haftamdayım parlaklık durumuyla ilgili gelişme olursa burdan yazarım size. İçimizi rahat tutmaya çalışalımBugün kontrolüm vardı gittim bende. Doktor sendromlu bir bebek olabilir dedi. Amniyosentezi önermedi. Dörtlü tarama testi yaptırabilirsiniz dedi. Ben istemedim. Her halükarda doğurmak istiyorsanız ve test yaptırmak istemiyorsanız imza verin dedi verdim çıktım. Yüzde yüz sendromlu doğar diyemeyiz ama doğmazda diyemeyiz dedi. Hayırlısı olsun sağlıkla gelsin bebeklerimiz.Kendi doktorum olumsuz konuşmamıştı. Kontrole başka doktora muayene oldum doktorum izinde olduğu için. Detaylı ultrason yaptıracağım 22. haftamda sadece.
Çok geçmiş olsun umarım sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımızaMerhaba, benim amniyosentez ilk sonuçlarım temiz çıktı ikinciyi bekliyoruz, doktor ilki temiz çıktıysa ikinci de öyle gelir dedi. Yarın ultrason kontrolüm var 24. Haftamdayım parlaklık durumuyla ilgili gelişme olursa burdan yazarım size. İçimizi rahat tutmaya çalışalım
Maalesef parlama devam ediyor ama doktorum azalarak devam eder takip edicez dedi artık dua etmekten başka çarem kalmadıÇok geçmiş olsun umarım sağlıkla alırız bebeklerimizi kucağımızagelişmeleri merakla bekliyorum o halde güzel haberlerle gelin
Merhaba amniyosentez nasıl yapılıyor acaba, bende de 3 bulgu var detaylıda, amniyosentez önerildi. Başka bir uzmana gideceğim başka bir yerde oturuyorum, istanbula gideceğim. Amniyosentezi ısrar ederlerse de istanbulda yaptırmayı düşünüyorum ama süreç nasıldır geri evime ne zaman dönebilirim neyden korkmam lazım ne normal onu bilmiyorum.Merhaba bende aynı sorunu yaşıyorum. 22 haftalık hamileyim bağırsakta parlama var ve safra kesesi görünmüyor. Doktor aminiyosentez önerdi geçen hafta yaptırdım sonuçları bekliyorum. Sizde son durum nedir inşallah her şey yolundadır
Geçmiş olsun inşallah tüm sorunlar en yakın zamanda düzelir. Doktor sedyeye alıyor sizi narkoz ya da uyuşturucu gibi bir şey verilmiyor zaten. İncecik bir iğneyle karnınızdan bebeğe uzak bi noktadan şırıngayla karnınızdaki sudan alıyor doktor çok kısa sürüyor hafif bir acısı oluyor. Ben çalıştığım için üç gün rapor yazdı bana iki günde hafta sonu vardı beş gün evde sürekli yatıp dinlendim. Sonraki 6 hafta itmek, çekmek, ağır kaldırmak, ilişki her şey yasak dikkat etmeniz gerekiyor. İlk sonuçlar iki hafta içerisinde ikinci sonuçlar 1 ay içerisinde çıkıyor. Acımıyor pek ama işlemden sonra iğne bölgesinde ağrılarım bir kaç gün olmuştu. Endişelenmemeye çalışın lütfen Allah yardımcınız olsunMerhaba amniyosentez nasıl yapılıyor acaba, bende de 3 bulgu var detaylıda, amniyosentez önerildi. Başka bir uzmana gideceğim başka bir yerde oturuyorum, istanbula gideceğim. Amniyosentezi ısrar ederlerse de istanbulda yaptırmayı düşünüyorum ama süreç nasıldır geri evime ne zaman dönebilirim neyden korkmam lazım ne normal onu bilmiyorum.
Merhaba amniyosentez ilk sonucum temiz çıkmasına rağmen ikinci sonucumda üreme olmadı yani test geçersiz sayılıyor gibi oldu. Ordan kalan hücreyle mikroarray testi yapıldı maalesef kromozom eksikliği çıktı bu arada nerdeyse tüm sonuçlar çıkana kadar yaklaşık 3 ay geçti 31 haftalık hamileyim gebelik sonlandırılacak. Bebeğimde kol bacak geriliği kalp sorunu da çıktı. Allah herkese bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallahMaalesef parlama devam ediyor ama doktorum azalarak devam eder takip edicez dedi artık dua etmekten başka çarem kalmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?