• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bağımlı kişilik

morciceklidal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2022
409
412
33
Merhaba
Kendimde bağımlı kişilik özellikleri farkettim çok kolay manipüle ediliyorum ve duygusal olarak aşırı zayıfım.
Zarar gördüğümü bilmeme rağmen sınır çizemiyorum bu konuyu aşmak istiyorum.
Önerebileceğiniz bir şey var mı?
Bir kaç kitap araştırdım onların siparişini vereceğim sizin de öneriniz varsa onları da sepetime ekleyeyim .
Bu konu haricindeki kitap önerisi varsa ona da açığım🙊

Hayır kelimesine çalışın.
Hergün hayır ,hayır,hayır diye söyleyin.
Bilirim o kaybetmeme duygusunu bunu bilip canını çıkarana kadar uğraşanların
Yanlız da kalsanız kötü insanlardan uzak duyacak daha mutlu olduğunuzu göreceksiniz
Kitap önerim yok hayatım kitap olmuş diyip kötü espri yaparak konuya espri katayım

Öneri olarak öncelikle kendi kendinize tanı koymamalısınız, kişilik bozuklukları internetten okuduğunuz birkaç şeyle kendinize tanı koyabileceğiniz kadar basit bir şey değil. İkinci olarak kendine yardım kitapları size bir yere kadar yardım edebilir. Psikolojik destek alın lütfen. Üçüncü olarak Towsend - Sınırlar ve İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon isimli kitapları okuyabilirsiniz.

Bence bütçenizi ayarlayın ve terapi alın.
Kitaplar destekleyici olur, terapi gibi sonuç elde edemezsiniz.
Kitap terapinin üzerine cila gibi etki yapıyor bence

Terapi ücreti pahalı geliyorsa terapi değil ama kitaplara göre çok daha iyi bir yol gösterici olarak youtube da Tülay Kök'ün Mavi Oda isimli video serisinin iyi bir fayda sağlayacağına inanıyorum.
Aylık abonelik cüzi bir ücret ama kitaba göre daha faydalı

Kitap önerileri, psikonet yayınlarından hayatı yeniden keşfedin, mod terapisi, iyileştiren sınırlar vb.

Özellikle ilk iki kitabı birlikte alır aynı sıralama ile okunması devam kitaplarından alacağın verimi arttırır diye düşünüyorum.

Bu yayınevinin kitapları genelde iyi oluyor.

Kendinize faydalı olacağını inandığınız konular yayınevinden bağımsız her türlü kitabı bence alabilirsiniz.

Back