- 19 Ocak 2014
- 202
- 45
Merhabalar. Sitede bu başlıkta bir konu aradım fakat bulamadım. Kendimde bağımlı kişilik bozukluğu olduğunu düşünüyorum tabii ki kendi kendime tanı koyamam fakat bu şüphem araştırdıkça zaman geçtikçe artıyor. Aslında psikoterapiye başlamak istiyorum ama öyle bir dönemdeyim ki çoğu online terapi yapıyor. Ben ise bunun yüzyüze olduğu kadar etkili olduğunu düşünmüyorum ayrıca onun için müsait bir ev ortamımda yok yalnız kalamıyorum yani. Sizlere sorum şu bu durumu yaşayan var mıdır? Varsa neler yaptınız ne gibi yollar izlediniz? Bunları konuşmak paylaşmak istedim. Sizler de benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Bilmeyen içinse bağımlı kişilik özelliklerini sıralayayım:
Bu kişilerde kararsızlık durumu belirgindir. Bu kişilerin yaşamlarındaki önemli kararların çoğunu (nerede yaşanacak, hangi işte çalışılacak gibi konularda) başkaları(aile,arkadaş,partneri) verir.
Bu kişiler katılmadığı durumlarda bile kendi fikirlerini söyleyemezler ve başkalarının düşüncelerine katılırlar. Bunun temelinde desteğini yitireceği ya da kabul görmeyeceği korkusu yatmaktadır.
Kendi becerilerine dair güvensizliklerinden dolayı bir işi başlatma ve tek başlarına iş yapma konusunda sıkıntı yaşarlar.
Yakın bir ilişkileri bittiğinde başka bir ilişki arayışına girerler.
Bu kişiler başkalarının ilgi ve gereksinime ihtiyacı duyar. Sürekli olarak hayatta tek başına ve kendi kendilerine bakma durumunda kalacaklarına yönelik yoğun endişe duyarlar.
Bu kişilerde kararsızlık durumu belirgindir. Bu kişilerin yaşamlarındaki önemli kararların çoğunu (nerede yaşanacak, hangi işte çalışılacak gibi konularda) başkaları(aile,arkadaş,partneri) verir.
Bu kişiler katılmadığı durumlarda bile kendi fikirlerini söyleyemezler ve başkalarının düşüncelerine katılırlar. Bunun temelinde desteğini yitireceği ya da kabul görmeyeceği korkusu yatmaktadır.
Kendi becerilerine dair güvensizliklerinden dolayı bir işi başlatma ve tek başlarına iş yapma konusunda sıkıntı yaşarlar.
Yakın bir ilişkileri bittiğinde başka bir ilişki arayışına girerler.
Bu kişiler başkalarının ilgi ve gereksinime ihtiyacı duyar. Sürekli olarak hayatta tek başına ve kendi kendilerine bakma durumunda kalacaklarına yönelik yoğun endişe duyarlar.