Bademcikleri aldırmak

hayatım boyunca bende çektim bunu malesef daha çok küçükken başlamıstı benimde sorunum 2yaşımdan itibaren yediğim iğneleri hala hatırlıyorum haddi hesabı yoktu sayısız.. ve depo penisilinleri 4yasımda mecbur olmak zorunda kaldım bademciklerim alındı yoksa mikrop kalbe inecekti korkutmak için söylemiyorum elbette zaten mikrobun kalbe inmesinden korkularak penisilin veriliyor mitral kapak zarar görmesin diye..yaklasık 3ay koruyor..ben ameliyat olmalıydım çok kötü duruma geldiğini hatırlıyorum..sonra hayatımı faranjit olarak geçirdim ama faranjite çare var diğeri daha tehlikeli genelde agumentin biomentin tarzı antibiotiklerle faranjit tedavi ediliyor ama koruyucu penisilin yinede gerekebilir..faranjitteki ateş düşüyor birgün sürüyor ama bünyeylede alakalı olabilir..bence dr. konuşun.. bebeğiniz daha küçük birkaç dr görüsün eniyi dr ve en iyi zamanı seçin ameliyat için..

Son düzenleme:
cevaplarınız tek tek çok teşekkür ederim,içimi rahatlattınız,amilyat olayını ciddi ciddi düşüneceğim,tabi birkaç kbb doktoru daha gezmem gerekiyor
bakalım hayırlısı olur inşallah

kusura bakmayın lütfen dün gerçekten çok üzgün ve mutsuzdum ,sert tepki verdim sanırım,yorumunuz için teşekkür ederim..

benimde bademciklerim 4,5 yaşında alınmış ve üstelik 30 sene önce. yani şimdinin tıbbıyla ilgisi olmayan bir dönemde. Öyle aman aman faranjit olmadım. Sadece çok zayıf hastalıklı bir çocukken toraman ve hastalanmayan bir çocuğa dönmüştüm :)

bence hemen aldır hem de hiç oyalanma.benim yiğenimde 3-3.5 yaşlarında ameliyet oldu.çocuk kurtuldu resmen.gör bak çocuğunun gelişimi bile ne kadar farkedecek

şuan da 23 yaşındayım 4 yıl önce aldırdım bademciklerimi o kadar memnunum ki küçükken bu olmadığıma pişmanım senin kızn gibi çok sorunlu bir çocukluk geçirdim kış boyu hasta olurdum ilerki yaşlarımda devam etti bu sorun annem benden çok çekti aldır kurtul çok basit bir ameliyat yeğenimde 2 yıl önce geçirdi bu ameliyatı şimdi çok sağlıklı sürekli hasta olurdu teyze yeğen çok mutluyuz şimdi

eğer çok sık bademcik iltihabı geçiriyorsa aldırmalısınız. çünkü sık geçirilen tonsillitler yani bademcik iltihabı ileride böbreklerde soruna akut eklem romatizmasına kalp romatizmasına sebep lucak.

Bademciklerimi aldırmadım ama aldırmam gerekiyordu. Daha doğrusu ameliyat ol-a-madım. O zamanda da özel hastaneler alalım hemen, kısacık işlem diyordu ama biz üniversite hastanesine gitmiştik emin olmak için. Ameliyat testleri arasında kanama zamanı ve faktör testleri var. Bende faktör 12 eksikliği çıktı. Yani kanım pıhtılaşmıyor, dolayısıyla ameliyat olmam için faktör yüklemesi gerekiyor bunu da sadece acil durumlarda yapıyorlar. O yüzden aldırır mısınız aldırmaz mısınız bir şey diyemem ama üniversite hastanesine ya da eğitim araştırmaya falan gidin, aldıracaksanız da adam gibi testleri yapan bi' oralar var. Özeller kesip biçmeye pek meraklı. Allah korusun ben ameliyat olsaydım kanamayı durduramayacaklardı. Siz bu konuya da mutlaka özen gösterin, üniv hastanesine ya da eğitim araştırmalara gidin.

teşekkür ederim,dikkat edeceğim

Lütfen pfapa sendromunu bir araştırın kızımda da aynı şeyleri yaşadık doktorların yüzünden boşuna antibiyotik kullanmışız. En sonunda internetten pfapa sendromunu okudum ilgili doktora götürdük detaylarını bloğumda anlattım bizim EV: Pfapa sendromunu Hiç Duydunuz Mu? (Çocuğunuz Sık Ateşleniyorsa Mutlaka Okuyun) internette aratırsanızda çok bilgiye ulaşabilirsiniz olabildiğince çok anneyi pfapa sendromundan haberdar etmeye çalışıyorum. Lütfen çocukları boşuna antibiyotik deposuna çeviriyorlar bu sendromu olabildiğince çok aileye anlatın. Çocuk doktorları bu sendroma hiç değinmiyor ancak ilaç yazıp gönderiyorlar yada amelyiat diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…