arkadaşlar kızım 3,5 yaşında ve çok sık boğazları şişiyor,2 ayda bir ateşleniyor,kbb doktoru koruyucu olarak penisilin vermişti 1 yıldır her ay vurdurduk ama son zamanlarda korumamaya başladı,buarada kızım 2 yaşındayken ateşli havale geçirmişti.
birsürü doktora götürdüm kimi hemen aldır bademciklerini dedi,kimi aldırsan bu severse faranşit olur dedi,amilyatada sıcak bakamıyorum kıyamıyorum
napıcamı bilmiyorum,konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar n olur yardım edin bana
amilyat çözüm mü?faranşitte de antibiyotik kullanılıyor mu?ateş oluyor mu
bademcikler alınınca mikrop direk cigerlere gider mi?
hayatım boyunca bende çektim bunu malesef daha çok küçükken başlamıstı benimde sorunum 2yaşımdan itibaren yediğim iğneleri hala hatırlıyorum haddi hesabı yoktu sayısız.. ve depo penisilinleri 4yasımda mecbur olmak zorunda kaldım bademciklerim alındı yoksa mikrop kalbe inecekti korkutmak için söylemiyorum elbette zaten mikrobun kalbe inmesinden korkularak penisilin veriliyor mitral kapak zarar görmesin diye..yaklasık 3ay koruyor..ben ameliyat olmalıydım çok kötü duruma geldiğini hatırlıyorum..sonra hayatımı faranjit olarak geçirdim ama faranjite çare var diğeri daha tehlikeli genelde agumentin biomentin tarzı antibiotiklerle faranjit tedavi ediliyor ama koruyucu penisilin yinede gerekebilir..faranjitteki ateş düşüyor birgün sürüyor ama bünyeylede alakalı olabilir..bence dr. konuşun.. bebeğiniz daha küçük birkaç dr görüsün eniyi dr ve en iyi zamanı seçin ameliyat için..
Son düzenleme: