Gecmis olsun canım.
Ben de bebekken havale geçirmişim. Benim de bademcik sorunum vardı. 9 yasında aldırdım bademciklerimi ve İnan hiç hasta olmuyorum cok şükür. Hiç bir rahatsızlığım yok. Hatta annelerin dediğine gore ameliyattan sonra büyümem hızlanmış tabi hasta olmadığım için :) ancak şimdiki doktorlar neden bilmem pek alma taraftarı değil. Gerçi sana öneren olmuş ama bilemiyorum ben son derece iyiyim.
arkadaşlar kızım 3,5 yaşında ve çok sık boğazları şişiyor,2 ayda bir ateşleniyor,kbb doktoru koruyucu olarak penisilin vermişti 1 yıldır her ay vurdurduk ama son zamanlarda korumamaya başladı,buarada kızım 2 yaşındayken ateşli havale geçirmişti.
birsürü doktora götürdüm kimi hemen aldır bademciklerini dedi,kimi aldırsan bu severse faranşit olur dedi,amilyatada sıcak bakamıyorum kıyamıyorum
napıcamı bilmiyorum,konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar n olur yardım edin bana
amilyat çözüm mü?faranşitte de antibiyotik kullanılıyor mu?ateş oluyor mu
bademcikler alınınca mikrop direk cigerlere gider mi?
senede 8 defadan fazla kızarmazsa boğazları önermıyor drlar amelıyatı.
benım oğlumda bademcikleri normale göre biraz buyuk dedi dr. bu yüzden senede 2 defa kızarıyor,
aslında senın kızın sık geçiriyormuş ve bu yüzden havalede geçirmiş.
bence güzel bi kbb uzmanına ayrıntılı baktır kızına ve eğer alaalım derse aldır.
korkma ameliyatı atlatır emın olki sık hastalanmak daha beter edıyo ve surekli antibıyotık yemesi daha zarar verıyor ona.
faranjit oluncada antıbıyotık kullanılır zaten canım oda bı çeşit iltihap.
bademcıklerı aldırıncada dıkkat etmen gerekıyor mıkrop almaması, enfeksıyon kapmaması için üşütmemesi gerekiyorki ciğerlere inmasın.
ama bu türlüde hastalanıyor sürekli.
Bence buradan fikirler almak yerine doktorunuzun dediklerine uymanız hem daha etik hem de daha sağlıklı olur çocuğunuz açısından.
Eğer içinizin rahat etmiyorsa; başka bir uzman doktora daha gösterin...
bende bademciklerimi aldırdım
11 yaşındaydım aldırdığımda,küçüklükten beri bademcik sorunu yaşıyordum,hiçbirşey yiyemiyordum sürekli hastaydım.
annemde aynı benim gibi 11 yaşındayken olmuş bu konuda gelmiş geçirmiş gibiyiz yani
anneme sordum da şimdi;
kendininkini hatırlamıyo ama benimkini anlattı;
diyo ki devlet hastanesine götürmüşler küçüklükten itibaren,onlar yapmak istememişler,genellikle 30 lu yaşlarda fln yapılması iyiymiş,3.5 yaş çok küçük dedi
devlet hastanesi çok incelemiş olmaz demiş bana,annem beni bu sefer tıp fakültesine götürüp getirmiş
doktorlar çocuğun durumuna bakıyolarmış,mesela yazında şiş mi,bir senede 7 den fazla mı şişiyor
üstelik bademcikleri olan çocuk ağzı açık uyuyormuş,horluyormuş,dişleri yamuluyormuş
doktorlar bunuda göz önünde bulunduruyormuş
hatırlıyo musun 3 yaşından itibaren seninle kimse uyumak istemiyordu dedi
üstelik burunda et oluşumu yapıyormuş galiba
işte bende bunu yaptı
tabi bunun kararı size kalmış,3.5 yaş erken gibi düşünüyor annem ama en doğrusuna doktor karar verir tabikiide
bende hatırlıyorum da ameliyat olmak için bile bir ay doktora gittik geldik,baya tetkik yaptılar,ölçtüler biçtiler
ben hem burun eti hem bademcik ameliyatını birlikte olmuştum
burun eti hiç zor değildi ama bademcik ameliyatı sonrası yemek yerken çok acılar çekmiştim hatırlıyorum
su süt ayran içebiliyordum sadece ve onları bile yutarken ölüyordum
şimdi 21 yaşındayım 11 yıl oldu yani
kendimi korumadığım zamanlarda hemen sesim kısılıyor
diğer arkadaşlarıma göre daha iyi korumam gerekiyor
dondurma yiyince ılık su içiyorum mesela
faranjit bu mu oluyor bilmiyorum
ama ciğerlerime hiç inmedi benim
Allaha şükür öyle öksürdüğümü fln hatırlamam çok
günlerce hasta yattığımı hatırlamam
inşAllah yardımcı olabilmişimdir
sorunuz olursa anneme sorabilirim yine
çok çok teşekkür ederim yanıtın için
hiç devlet hastanesine götürmedim,hep özele gittim belkide o yüzden hiç tetkik falan yapmadan hemen alalım diyorlar bilmiyorum
kızım uyurken horlamaz ,ağzı açık uyumaz bunlar iyi bişey sanırım ,dişleri çok düzgün
amilyat ve sonrasından çok korkuyorum,kızımın acı çekmesini istemiyorum
birde şu durum var bizde,mesela kızımın bademcikleri şiştiğinde inatçı ateş olmaz hiç,ilaçları verince hemen düşer,2 kaşık antibiyotik içincede hemen iyileşir ama işte sık tekrarlar yani senede 7 yi bulur
bu konuda yaşayan kişilerden yorum istemenin nesi etik gelmedi size anlamadım
okadar çok doktora gösterdim ki, biri aldır diyo biri aldırma bende şaşırdım
belki benim durumumda olan biri vardır belki bir tavsiyede bulunur belki yaşadığı şeyleri anlatır beni rahatlaatır diye paylaştım,illa hemen olumsuz yorum yapmak zorundamısınız ,zaten canım sıkkın,,bende biliyorum doktorların dediğine uyacağımı,sizden akıl istemedim sadece yaşayan varda yorum istedim o kadar