Bademcikleri aldırmak

elanurum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Mart 2008
487
17
42
arkadaşlar kızım 3,5 yaşında ve çok sık boğazları şişiyor,2 ayda bir ateşleniyor,kbb doktoru koruyucu olarak penisilin vermişti 1 yıldır her ay vurdurduk ama son zamanlarda korumamaya başladı,buarada kızım 2 yaşındayken ateşli havale geçirmişti.
birsürü doktora götürdüm kimi hemen aldır bademciklerini dedi,kimi aldırsan bu severse faranşit olur dedi,amilyatada sıcak bakamıyorum kıyamıyorum
napıcamı bilmiyorum,konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar n olur yardım edin bana
amilyat çözüm mü?faranşitte de antibiyotik kullanılıyor mu?ateş oluyor mu
bademcikler alınınca mikrop direk cigerlere gider mi?

Gecmis olsun canım.

Ben de bebekken havale geçirmişim. Benim de bademcik sorunum vardı. 9 yasında aldırdım bademciklerimi ve İnan hiç hasta olmuyorum cok şükür. Hiç bir rahatsızlığım yok. Hatta annelerin dediğine gore ameliyattan sonra büyümem hızlanmış tabi hasta olmadığım için :) ancak şimdiki doktorlar neden bilmem pek alma taraftarı değil. Gerçi sana öneren olmuş ama bilemiyorum ben son derece iyiyim.

Gecmis olsun canım.

Ben de bebekken havale geçirmişim. Benim de bademcik sorunum vardı. 9 yasında aldırdım bademciklerimi ve İnan hiç hasta olmuyorum cok şükür. Hiç bir rahatsızlığım yok. Hatta annelerin dediğine gore ameliyattan sonra büyümem hızlanmış tabi hasta olmadığım için :) ancak şimdiki doktorlar neden bilmem pek alma taraftarı değil. Gerçi sana öneren olmuş ama bilemiyorum ben son derece iyiyim.

çok teşekkürler cvbın için,sen 9 yaşında amilyat olmuşsun benim kızım daha 3,5 yaşında biraz daha büyümesini beklesem mi?kıyamıyorum ya

Bana da biraz küçük geldi. istersen 3-4 sene bekle daha. Belki ameliyata da gerek kalmaz, inşallah iyileşir.

arkadaşlar kızım 3,5 yaşında ve çok sık boğazları şişiyor,2 ayda bir ateşleniyor,kbb doktoru koruyucu olarak penisilin vermişti 1 yıldır her ay vurdurduk ama son zamanlarda korumamaya başladı,buarada kızım 2 yaşındayken ateşli havale geçirmişti.
birsürü doktora götürdüm kimi hemen aldır bademciklerini dedi,kimi aldırsan bu severse faranşit olur dedi,amilyatada sıcak bakamıyorum kıyamıyorum
napıcamı bilmiyorum,konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlar n olur yardım edin bana
amilyat çözüm mü?faranşitte de antibiyotik kullanılıyor mu?ateş oluyor mu
bademcikler alınınca mikrop direk cigerlere gider mi?

senede 8 defadan fazla kızarmazsa boğazları önermıyor drlar amelıyatı.

benım oğlumda bademcikleri normale göre biraz buyuk dedi dr. bu yüzden senede 2 defa kızarıyor,

aslında senın kızın sık geçiriyormuş ve bu yüzden havalede geçirmiş.

bence güzel bi kbb uzmanına ayrıntılı baktır kızına ve eğer alaalım derse aldır.

korkma ameliyatı atlatır emın olki sık hastalanmak daha beter edıyo ve surekli antibıyotık yemesi daha zarar verıyor ona.

faranjit oluncada antıbıyotık kullanılır zaten canım oda bı çeşit iltihap.

bademcıklerı aldırıncada dıkkat etmen gerekıyor mıkrop almaması, enfeksıyon kapmaması için üşütmemesi gerekiyorki ciğerlere inmasın.

ama bu türlüde hastalanıyor sürekli.

senede 8 defadan fazla kızarmazsa boğazları önermıyor drlar amelıyatı.

benım oğlumda bademcikleri normale göre biraz buyuk dedi dr. bu yüzden senede 2 defa kızarıyor,

aslında senın kızın sık geçiriyormuş ve bu yüzden havalede geçirmiş.

bence güzel bi kbb uzmanına ayrıntılı baktır kızına ve eğer alaalım derse aldır.

korkma ameliyatı atlatır emın olki sık hastalanmak daha beter edıyo ve surekli antibıyotık yemesi daha zarar verıyor ona.

faranjit oluncada antıbıyotık kullanılır zaten canım oda bı çeşit iltihap.

bademcıklerı aldırıncada dıkkat etmen gerekıyor mıkrop almaması, enfeksıyon kapmaması için üşütmemesi gerekiyorki ciğerlere inmasın.

ama bu türlüde hastalanıyor sürekli.

şimdide okadar dikkat ediyorum ki üşütmesin hasta olmasın diye herşeyi yapıyorum ama oluyor,ya bademcilerini aldırdığımda busefer dikkat etmeme rağmen zature falan olursa ,çok korkuyorum

Bence buradan fikirler almak yerine doktorunuzun dediklerine uymanız hem daha etik hem de daha sağlıklı olur çocuğunuz açısından.

Eğer içinizin rahat etmiyorsa; başka bir uzman doktora daha gösterin...

Bence buradan fikirler almak yerine doktorunuzun dediklerine uymanız hem daha etik hem de daha sağlıklı olur çocuğunuz açısından.

Eğer içinizin rahat etmiyorsa; başka bir uzman doktora daha gösterin...

bu konuda yaşayan kişilerden yorum istemenin nesi etik gelmedi size anlamadım
okadar çok doktora gösterdim ki, biri aldır diyo biri aldırma bende şaşırdım
belki benim durumumda olan biri vardır belki bir tavsiyede bulunur belki yaşadığı şeyleri anlatır beni rahatlaatır diye paylaştım,illa hemen olumsuz yorum yapmak zorundamısınız ,zaten canım sıkkın,,bende biliyorum doktorların dediğine uyacağımı,sizden akıl istemedim sadece yaşayan varda yorum istedim o kadar

7 yaşındaydım bademciklerim alındığı zaman benim annemde çok zor karar vermiş buna ama her ay hastalanıp doktorlara taşınmak ve sürekli antibiyotik iğneler vurulmam annemin artık benim ameliyat olmam gerektiğine inandığı zamn ben 7 yaşındaydım ve allaha çok şükür öle sürekli hasta olan bir insan değildim bademciklerim alınmadan önce ateşler içinde hastaneye zor yetiştirilen ben şu an 28 yaşındayım ve 7 yaşımdan beri bir kere dahi ateşlenmedim canım ama karar tabiki senin allah yardımcın olsun

bende bademciklerimi aldırdım
11 yaşındaydım aldırdığımda,küçüklükten beri bademcik sorunu yaşıyordum,hiçbirşey yiyemiyordum sürekli hastaydım.
annemde aynı benim gibi 11 yaşındayken olmuş bu konuda gelmiş geçirmiş gibiyiz yani:KK1:
anneme sordum da şimdi;

kendininkini hatırlamıyo ama benimkini anlattı;
diyo ki devlet hastanesine götürmüşler küçüklükten itibaren,onlar yapmak istememişler,genellikle 30 lu yaşlarda fln yapılması iyiymiş,3.5 yaş çok küçük dedi
devlet hastanesi çok incelemiş olmaz demiş bana,annem beni bu sefer tıp fakültesine götürüp getirmiş
doktorlar çocuğun durumuna bakıyolarmış,mesela yazında şiş mi,bir senede 7 den fazla mı şişiyor
üstelik bademcikleri olan çocuk ağzı açık uyuyormuş,horluyormuş,dişleri yamuluyormuş
doktorlar bunuda göz önünde bulunduruyormuş
hatırlıyo musun 3 yaşından itibaren seninle kimse uyumak istemiyordu dedi:KK1::KK1:
üstelik burunda et oluşumu yapıyormuş galiba
işte bende bunu yaptı

tabi bunun kararı size kalmış,3.5 yaş erken gibi düşünüyor annem ama en doğrusuna doktor karar verir tabikiide

bende hatırlıyorum da ameliyat olmak için bile bir ay doktora gittik geldik,baya tetkik yaptılar,ölçtüler biçtiler
ben hem burun eti hem bademcik ameliyatını birlikte olmuştum
burun eti hiç zor değildi ama bademcik ameliyatı sonrası yemek yerken çok acılar çekmiştim hatırlıyorum
su süt ayran içebiliyordum sadece ve onları bile yutarken ölüyordum

şimdi 21 yaşındayım 11 yıl oldu yani
kendimi korumadığım zamanlarda hemen sesim kısılıyor
diğer arkadaşlarıma göre daha iyi korumam gerekiyor
dondurma yiyince ılık su içiyorum mesela
faranjit bu mu oluyor bilmiyorum
ama ciğerlerime hiç inmedi benim
Allaha şükür öyle öksürdüğümü fln hatırlamam çok
günlerce hasta yattığımı hatırlamam

inşAllah yardımcı olabilmişimdir
sorunuz olursa anneme sorabilirim yine

bende bademciklerimi aldırdım
11 yaşındaydım aldırdığımda,küçüklükten beri bademcik sorunu yaşıyordum,hiçbirşey yiyemiyordum sürekli hastaydım.
annemde aynı benim gibi 11 yaşındayken olmuş bu konuda gelmiş geçirmiş gibiyiz yani:KK1:
anneme sordum da şimdi;

kendininkini hatırlamıyo ama benimkini anlattı;
diyo ki devlet hastanesine götürmüşler küçüklükten itibaren,onlar yapmak istememişler,genellikle 30 lu yaşlarda fln yapılması iyiymiş,3.5 yaş çok küçük dedi
devlet hastanesi çok incelemiş olmaz demiş bana,annem beni bu sefer tıp fakültesine götürüp getirmiş
doktorlar çocuğun durumuna bakıyolarmış,mesela yazında şiş mi,bir senede 7 den fazla mı şişiyor
üstelik bademcikleri olan çocuk ağzı açık uyuyormuş,horluyormuş,dişleri yamuluyormuş
doktorlar bunuda göz önünde bulunduruyormuş
hatırlıyo musun 3 yaşından itibaren seninle kimse uyumak istemiyordu dedi:KK1::KK1:
üstelik burunda et oluşumu yapıyormuş galiba
işte bende bunu yaptı

tabi bunun kararı size kalmış,3.5 yaş erken gibi düşünüyor annem ama en doğrusuna doktor karar verir tabikiide

bende hatırlıyorum da ameliyat olmak için bile bir ay doktora gittik geldik,baya tetkik yaptılar,ölçtüler biçtiler
ben hem burun eti hem bademcik ameliyatını birlikte olmuştum
burun eti hiç zor değildi ama bademcik ameliyatı sonrası yemek yerken çok acılar çekmiştim hatırlıyorum
su süt ayran içebiliyordum sadece ve onları bile yutarken ölüyordum

şimdi 21 yaşındayım 11 yıl oldu yani
kendimi korumadığım zamanlarda hemen sesim kısılıyor
diğer arkadaşlarıma göre daha iyi korumam gerekiyor
dondurma yiyince ılık su içiyorum mesela
faranjit bu mu oluyor bilmiyorum
ama ciğerlerime hiç inmedi benim
Allaha şükür öyle öksürdüğümü fln hatırlamam çok
günlerce hasta yattığımı hatırlamam

inşAllah yardımcı olabilmişimdir
sorunuz olursa anneme sorabilirim yine

çok çok teşekkür ederim yanıtın için
hiç devlet hastanesine götürmedim,hep özele gittim belkide o yüzden hiç tetkik falan yapmadan hemen alalım diyorlar bilmiyorum
kızım uyurken horlamaz ,ağzı açık uyumaz bunlar iyi bişey sanırım ,dişleri çok düzgün
amilyat ve sonrasından çok korkuyorum,kızımın acı çekmesini istemiyorum
birde şu durum var bizde,mesela kızımın bademcikleri şiştiğinde inatçı ateş olmaz hiç,ilaçları verince hemen düşer,2 kaşık antibiyotik içincede hemen iyileşir ama işte sık tekrarlar yani senede 7 yi bulur

çok çok teşekkür ederim yanıtın için
hiç devlet hastanesine götürmedim,hep özele gittim belkide o yüzden hiç tetkik falan yapmadan hemen alalım diyorlar bilmiyorum
kızım uyurken horlamaz ,ağzı açık uyumaz bunlar iyi bişey sanırım ,dişleri çok düzgün
amilyat ve sonrasından çok korkuyorum,kızımın acı çekmesini istemiyorum
birde şu durum var bizde,mesela kızımın bademcikleri şiştiğinde inatçı ateş olmaz hiç,ilaçları verince hemen düşer,2 kaşık antibiyotik içincede hemen iyileşir ama işte sık tekrarlar yani senede 7 yi bulur

diyor ki mutlaka bir devlet hastanesine yada tıp fakültesine götürsün
çünkü benim hem burun eti,hem horlama,hem orta kulak iltihabı yapmıştı
okula gidemiyormuşum,en çok da derslerden geri kalmayayım diye yaptırmışlar
ki bu halime bile doktorlar zor karar vermiş
seninki daha çok üşütmekle ilgili olabilir ama benimki mikrobiyalmiş
dişlerim fln çok düzgün ama Allahtan bu etkisi görülmedi:KK1:
ben bir hafta kadar hasta yatıyormuşum,yani sürüyormuş o kadar
hep antibiyotik böbreğe kalbe zarar tabikide ama
bence sağlam bir hastaneye gidip tüm tetkikleri yaptırın sizde

bu konuda yaşayan kişilerden yorum istemenin nesi etik gelmedi size anlamadım
okadar çok doktora gösterdim ki, biri aldır diyo biri aldırma bende şaşırdım
belki benim durumumda olan biri vardır belki bir tavsiyede bulunur belki yaşadığı şeyleri anlatır beni rahatlaatır diye paylaştım,illa hemen olumsuz yorum yapmak zorundamısınız ,zaten canım sıkkın,,bende biliyorum doktorların dediğine uyacağımı,sizden akıl istemedim sadece yaşayan varda yorum istedim o kadar

Ne diye bu kadar celallendiniz anlamadım,olumsuz bir yorum değil aksine yapıcı bir yorum yaptım.

İstediğinizi yaparsınız; size birşey diyen mi oldu?

Sizce sağlık konusunda hele de kişisel bir konuda,sağlık ve tıbbi konularda hiçbir bilgisi olmayanlardan fikir almak ne kadar mantıklı?

Ayrıca;bu durumu yaşayanlardan biride benim. Buraya konu açtıktan sonra "sizden akıl istemedim" gibilerinden size fikrini söyleyenlere hakaret edemezsiniz...

Son düzenleme:
Benim de bir arkadaşım var. Şuan 23 yaşında. Aynı yavrunuz gibi çocukken havale geçirmiş, bademcikleri alınmış.. Ama turp gibi şuan :)
Ama o sizin çocuğunuz, devlet hastanesi yerine bir özel hastaneye de götürüp baktırın. Özel hastaneler de artık çok pahalı değil. Acil şifalar olsun yavrunuza.

Bu konuda iyi düşünmenizi dilerim...
Ben her ay 3 4 kutu antibiotik+ayda 1 kutu ağrı kesici kullanan ben bile aldırmadım. Yani ayda EN AZ 2 KERE bademciklerim iltihaplı şişiyor...
Geçen sene 1 yıldır Beta A hastası olduğumu öğrendim baademciklerde bir mikrop. 1.si kültür yaptırın derim!
Banada artık fayda etmiyor, bana en iyi gelen antibiotiğim.
Ve en son yeter bıktım dedim. Çünkü her şiştiğinde iltihaplı şişiyor.
Doktora aldırmak için gittim konuştuk,birçok doktorla konuştum... 1 ay o doktordan başka doktora. Ve inanın çene altı lenf bezlerim kaç kere şişti... O derece şişiyordu...
Sonuç ise Farantij hastalığım olduğundan dolayı SAKIN dediler. Bu sefer iltihap direk Akciğerlerine vurur dediler.
İlerde faranjiti olabilir... Allah korusn ciğerlerine inebilir...
Bir doktor ile kalmayın 2 3 doktora gidin ve son çözüm diyorlar ise aldırın...
Ben bile bu ay ilk defa 1 buçuk yıl sonra 5. haftama gircem antibiotik ilk defa almadım...:nazar:
Vücut bağışıklıığım normal bir insana göre çok düşük... Ve bebeğiniz şimdi bağışıklık almazsa daha zorlanır, çokta fazla ilaca yönelmemenizi öneririm...
Yinede en güzel cevapları doktorların verceğine inanarak araştırın derim...:KK71:
Prensesinizin en kısa zamanda sağlığına kavuşması dileğiyle... İnşallah atlatır ...

Şunuda eklemek istiyorum! 5 haftadır ilk defa dediğim gibi antibiotik kullanmıyorum. Annem evde son 1 buçuk aydır bir yöntem deniyor.
Her yemeklere azcıkta olsa soğan,sarımsak koyuyor; ezerek, rendeleyerek... ama mutlaka!
Limon her konabilcek yemeğe yeteri kadardan biraz fazla konuluyor.
Taze sıkılmış portakal suyu+Azcık limon suyu... Atıyorum 3 Portakala Yarım Limon...

İyi geldiğine inanıyorum gerçekten bir hemşirenin dediklerine uyduk ve güzl sonuçta verdi...
Denemenizi öneririm...

Çok uzun yazmışım :) ama aynı konuda benimde başım dertte olduğundan dolayı yazmak istedim... Şuan şehirdışındayım inanın yanımda 4 kutu ilaç var :KK43:
Bu arada konum ; :))
http://www.kadinlarkulubu.com/kbb-kulak-burun-bogaz/450914-surekli-hasta-olmak.html#post22831579

Son düzenleme:
Yarım saat süren bir ameliyat evresi bu kadar sürmeside anestezi uyutup uyandırma alıyo yani toplam da 10 dakikalık mesele eğer kıznız yılda 6-7 kereden fazla hastalanıyorsa bu seçeneği değerlendirebilirsiniz Anneler ameliyathane kapısında hassas oluyor ama emin olun içerdede biz kızınıza çok hassas davranıyoruz :) ( not :bir anestezist )

13 yasimda bademciklerimi aldirdim. Simdi 22 yasindayim. Cok memnunum. Istedigim kadar soguk seyler ya da dondurma yerim. Zirt pirt sisip hasta olan bademciklerim yok artik. :KK8:

Küçükken bademciklerimden dolayı ameliyat önerilmiş.
Bizimkiler büyümemi beklemişler ameliyat için..Büyüyünce gerek kalmadı çok şükür..

İnşaallah ne karar verirseniz verin sağlıkla sonuçlanır.. :nazar: Geçmiş olsun.

Öncelikle belirtmek isterimki çocuğunuza vurulan koruyucu iğneler onu bademcik iltihabından korumaz. O iğneler bademcik iltihabının yan etkileri olan kalp ve eklem romatizmalarından korumaya yöneliktir.
Ben iki çocuğumu da birer ay arayla geçen sene mart ve nisan ayında ameliyat ettirdi. Sizin korkularınız bende de vardı. Doktorumun söylediklerini sıralıyorum.
1- Bademcikleri alınan sık faranjit olur olayı külliyen yalandır. Faranjit bademcik varkende olabilir yokkende. Mesela ben bademciklerim olduğu halde her ay faranjit olurum. Yani bademcikle faranjitin alakası yok.
2- Mikrobun direkt ciğere inmesi olayı ise yine yalan. Sık enfeksiyon olan bademcikler mikropları tutamazlar. Yani koruyucu hiçbir özellikleri yoktur. Bademcikler koruyuculuklarını yitirdikleri için vücut başka koruma mekanizmalarını devreye sokar.
3- Bir bademcik yılda 5 kere iltihaplanıyorsa artık bir faydası yoktur aksine çok ama çok zararlı bir hale gelmiştir.
Yaklaşık 1 yıldır çocuklarım hastalanmıyor, en fazla grip oldular. Gribi bile 3. günde bitmiştir. Hatta burun tıkanıklığı dışında hiç bir hastalık belirtisi göstermediler.
Eğer doktorunuz alınması gerek diyorsa hiç düşünmeyin derim.

ben 7 yasindayken bademciklerim alinmisti,o zamana kadar surekli penisilin yiyip duruyordum asiri hasta olurdum nefes alamaz yutkunamazdim.. artik igne yapacak yerim kalmamis resmen oyle diyorlar surekli hastaymisim :KK43: annemler de aldirmislar... ne rahatlik...
aslinda nanemolla biri olmama ragmen (yani annemin tabiri) nadiren faranjit olurum gecen sene kotu olmustum 1 haftadan fazla surmustu antibiyotik kullanmadigim icin. esim de ayni sekilde - ayni anda faranjit olduk onun da 10 gun surdu, ama onun bademcikleri var. onunki daha zor gecti diyebilirim cunku bogaz sismeyince cok da etkilemiyor, esim surekli sikayet ediyordu alsinlar su bademciklerimi diye.. ben 1 yili gecti bir daha hastalanmadim, bu kis esim tekrar oldu ama.. yani o yuzden bence de bademcik yoksa cigere iner, faranjit olur daha kotu olur vs oyle birsey yok- olacagi varsa her turlu oluyor. esim benden daha cok hastalaniyor kocaman bademcikleri hep sis.... yutkunamiyor vs uzuluyorum, bir yandan da iyi ki aldirmislar benimkileri zamaninda diyorum bogazin sismemesi bence cok buyuk rahatlik, cigerime de birseyin indigi yok cok sukur.

X