Çocuk Hastalıkları BADEMCİK VE GENİZ ETİ AMELİYATI

• Konu Sahibi Konu Sahibi cyge
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

cyge

Guru
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2012
1.221
63
358
45
İstanbul
Merhaba,

Oğlum 7 yaşında çok sık tekrarlayan ve geçmeyen bir enfeksiyon problemimiz var. Senede 7 defa bazen daha fazla antibiyotik kullanımı ve iyileşmeyen hastalık düşürülemeyen ateş nedeni ile ameliyat kararı alındı. 4 ayrı dr götürdüm ve emin oldum. Biliyorum çok basit bir ameliyat gibi ama anne olarak evham yapıyorum korkuyorum bizi neler bekliyor bilmiyorum. Dr anlattı araştırdım ama yaşan birilerinden destek almak çok çok farklı oluyor biliyorum o sebeple burada paylaşımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

20 yıl önce 8 yaşındayken aynı sekilde hem geniz eti hem bagdemcik oldum. O gunden sonra senede bir grip olmusumdur onu da yetiskinler de oluyo. Ama ondan once ayin yarisi hasta yarisi saglikliydim okulda devamsizligim cok oluyodu. Bence hic kafaya takmayin. Bir kac gun bogazi aciyor ki o da bagdemcikten kaynaklanan yutamama agrisindan da az emin olun. Yaptirin rahatlasin cocuk Allah sifalar versin

Bademciğin vücudun savunma sisteminin çok çok güçlü bir parçası olduğunu okuyorum fonksiyonel tıbbı benimsemiş doktorlardan. Tekrarlayan enfeksiyonlar çocukluk döneminde alerji kaynaklı oluyor. Ameliyatta karar kılmadan önce bir o kadar da alerji konusunda çalışmış doktora götürmenizi tavsiye ederim. İstanbul'da Ömer Saltan, Samsun'da Alişan yıldıran, konyada İbrahim Yılmaz, İzmir'de Filiz Gökaslan, Ankara'da Bekir Tok benim bildiğim fonksiyonel tıpçı doktorlar.

Merhaba cevap yazan arkadaşlar çok teşekkür ederim. Biz dün ameliyat olduk ihtiyacı olup benim gibi merak edenlere yazmak istedim.Öncelikle bütün endişeleri bırakın çünkü ben ameliyattan bir gün önce resmen stresten hasta oldum. Ameliyat saat 13.00 teydi saat 12.00 hastane de olmamız gerekiyor du bende bir gece önce geç yatırdım ki açlık sorun olmasın.Bir şurup verdiler sakinleştirici o sersemletti gülerek şarkı söyleyerek gitti kuzum. 45 dakika sürdü çıkarken kötüydü öksürük ve ağlama ams sadece 15 dk kötüydü hemen kendine geldi yanına yattım az uyudu uyandı ne zaman ameliyat olucam diyordu 2 saat bekledik hiç aciyo felan demedi ama yutkunurken zorlanıyordu.Dondurma getirdiler çok şükür yedi suyunu icti az acıyor boğazim ama çok değil dedi ve 5 saat sonra taburcu olduk ikinci günümüz çok iyiyiz çok çok şükür boşa evham yapmışım yemek dışında sorunumuz yok çünkü sıvı beslenme tabi acikiyor canı hir sürü şey istiyor bizde evde yemiyoruz canı istemesin diye onun dışında sorun yok bin şükür sakin endişe etmeyin herkese geçmiş olsun

Bende iki ameliyatı aynı anda olmuştum. Bir kaç gün yemek sorun olmuştu ama korkulacak bir durum yok. Sadece bademciksiz grip falan olduğumda boğaz ağrısı çok fena oluyor

Merhaba yegenim prematüre doğdu bembeyaz bademcikleri hatta biri büyük biri daha küçüktü o haliyle 5/6 yaşına kadar geldi.. geniz eti ve bademcik ameliyatı oldu 1 saat filan sürdü eve geldi normal konuştu oynadı yumuşak yedi ve çocuk o günden sonra daha cok yemeye daha hızlı büyüme başladı ne ilgisi vardı tabi bilemiyorum tıbbi olarak , ama iyiki yaptırmışız deriz her zaman hiç telaş etmeyin asla korkulacak bir şey yok ..

Merhaba tekrar oğlumun ameliyatının üstünden 9.gün geçti dün akşam birden burnu kanamaya başladı. Hemen dr gittik acile burnu temizlendi geriye doğru kanama yapmış ve pıhtı oluşmuş onu aldılar tampon taktılar 1 gün kalıcak tampon yarın çıkarılıp bakılıcak inşallah biter gider psikolojik olarak çok yordu bizi .

Canım eski açtığım konulara bakarsan aynı sorunu yazmıştım kızıma götürdüm tüm doktorlar mutlaka geniz eti ve bademcik ameliyatı olmalı dedi Bir ayda 4 kere acile gittiğimizi bilirim ama gittiğimiz son kulak burun boğaz doktoru bir hocam var kulak burun boğaz üzerine bir kere o mutlaka görsün dedi muayenesi biraz pahalı ama lütfen götürün dedi ve ben her şeyi göze alıp gittim kızım ameliyatsız kurtuldu oktorun yeri İstanbul florya'da kendisi eczanede özel ilaç hazırlatip bademcik ve geniz etinin küçülmesini sağlıyor benim kızım ona gittiğinden beri yeni yemek yemeye başladı iki buçuk aydır hiç hasta olmuyor her gün o doktora dua ediyorum görüşmek istersen özelden çalıştığı tıp merkezine ismini atabilirim çok geçmiş olsun ve özellikle belirteyim benim kızım daha 2 buçuk yaşında

Canım çok özür dilerim son mesajını okumadan yazdım Allah acil şifalar versin çok geçmiş olsun

Merhaba ameliyat üzerinen neredeyse 1 ay geçti herşey yolunda oğlum tamamen iyileşti. Normal beslenmeye geçti ve atlattık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…