• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Bademcik Ameliyatı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

damlasu

Guru
Kayıtlı Üye
19 Mart 2007
522
1
316
Selam canlarım.Kızımın bademcikleri normalden çok büyük.Bu yüzden sürekli sıkıntı yaşıyoruz.Hastalıktan kurtulmuyor hiç.Geniz etide var.Geceleri sürekli kontrol ediyorumBazen tıkanıyor, 1-2 saniye nefessiz kalıyor.Artık korkuyorum.Doktoruna bademciklerini aldırsak dedim.Tavsiye etmiyor, o zamanda faranjitten kurtulamazsınız,kendi çocuğumunkini bile aldırmadım ben,bademcik mikropları tutuyor diyor.Ama şimdi okulada başladık.Hastalandımı 1 haftadan önce iyileşemiyor.Şu anda yine hasta.Zaten gelişimide zayıf.Bununda bademcikten olduğunu düşünüyorum.Kendimden biliyorum, bademciklerim alınınca boy atmaya ve kilo almaya başlamıştım.Bizim durumumuzda olan var mı?Çocuğunuzun bademcikleri alındıktan sonra iyi mi oldu, yoksa pişman mısınız?Tabi en iyi doktoru bilir, onunla görüşeceğim yine.Ama
siz neler yaşadınız?Bana bir fikir verin.

merhaba damlasu!bende çocuklarımdan dolayı bu derdten çok muzdarip oldum.her sonbaharda hastalığımız başlar mayısa kadar, devam ederdi.ateş kusma,bademcik,öksürük,hiç eksik olmazdı.çocuk doktorumuz hiç ameliyattan bahsetmedi.tain nedeni ile malatyaya gittik orda inönü üniversitesine gittiğimizde hemen ameliyat dediler.geniz eti,bademcik ve bunlardan dolayı kulakları iltihap toplamış birine tüp takıldı, birine kesik atıldı. eğer önceden ameliyat olsaydık kulak problemi yaşamıycaktık.o gün bugündür bu konuda hiç problem yaşamadık inanırmısın iştahları dahada açıldı gelişimleri daha iyileşti.bademcik eğer çok büyüdüyse zaten görevini yapamıyor aksine mikrop üretiyor.
ikizlerimden okadar büyük bi bademcikle geniz eti çıktıki inanılmazdı.benim sana tavsiyem hemen ameliyatı yatır.yalnız hırıltı,öksürük filan varsa iyileşmesini bekleyin.şimdiden geçmiş olsun.sevgilerimle!

Sağolun kızlar ya.Bende gelişiminin düzeleceğine inanıyorum.Bademciği normal halinde bile o kadar büyük ki.Ama ne biliyim işte, doktorda öyle diyince, böyle ikilemde kalıyor insan.Yeğenimde ameliyat oldu, o günden beri hiç hastalanmadı nerdeyse.Ama kızım,sonbahar başlamadan hasta.Taa Hazirana kadar.

Canım benim, benim hem oğlumda hemde kızımda bu problem var. Ama doktoru asla aldırma dedi. Hatta 5-6 doktora gittim çoğunluk aldırma diye diretti. Bademcikler 11 yaşından sonra geriliyormuş.
Birde bizde oğlum okuldan kapar hastalığı eve getirirdi hem kızım hem oğlum ikiside yatarlardı.
Ama geçen sene Allahıma şükür hiç bir sorun yaşamadık, bu sene ne olur bilemem. Doktorumuz senede 6-7 kere bademcikleri iltihaplanıyorsa araştırılıp ameliyat edilebilir demişti.

Senede 6-7 kere hasta oluyor Burbuk ya.Çok aşırı bizim ki.Ama doktor hala aynı şeyi söylüyor.Bakalım nolcak.Bu sene bekliyelim bari diyorum ama......Durumuna göre düşüneceğiz artık.Sağol yardımın için................

Back