• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bade isminin yanına yakışacak bir isim arıyorum lütfen yardım :) çok az vaktim kaldı

xhandex

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2014
11
1
86
35
İzmir
Bade isminin yanına yakışacak bir isim arıyorum lütfen yardım :) çok az vaktim kaldı

BADE İSMİNE YAKIŞACAK İSİM ARIYORUM BİRAZ KARARSIZ KALDIK EŞİMİN BEĞENDİĞİNİ BEN BENİM BEĞENDİĞİMİ EŞİM BEĞENMEDİ BADE İSMİNE KARAR VERDİK EN SONUNDA HEM FONETİĞİ BAKIMINDA HEMDE ANLAM OLARAK Kİ BİR ÇOK YERDE İSMİN ANLAMI DÜZGÜN YAZILMAMAKTA...
BADE : tasavvuf şiirlerinde geçiyor.Allaha olan aşk yada ona ulaşmak için içilen içki şarap şerbet yada su olarak tanımlanıyor.

BADE İSMİNE YAKIŞACAK İSİM ARIYORUM BİRAZ KARARSIZ KALDIK EŞİMİN BEĞENDİĞİNİ BEN BENİM BEĞENDİĞİMİ EŞİM BEĞENMEDİ BADE İSMİNE KARAR VERDİK EN SONUNDA HEM FONETİĞİ BAKIMINDA HEMDE ANLAM OLARAK Kİ BİR ÇOK YERDE İSMİN ANLAMI DÜZGÜN YAZILMAMAKTA...
BADE : tasavvuf şiirlerinde geçiyor.Allaha olan aşk yada ona ulaşmak için içilen içki şarap şerbet yada su olarak tanımlanıyor.

Rabbim sağlıkla ve kolaylıkla kucağına almayı nasip etsin..

bildiğim kadarıyla 'bâde' farsça bir kelime ve sözlük anlamı mey, içki manalarına geliyor.
bazı tasavvuf şiirlerinde Allaha duyulan aşk anlamında kullanılmış olabilir, ama kelimenin özü bellidir.
ben olsam, bu ismi kızım için tercih etmem.

ayrıca internette isimler için verilen anlamlara da güvenmemek lazım.
ben bebeğime isim aradığım zaman, internetten isim baktım. ama elime arapça sözlük alıp manalarına tek tek kendim baktım.
ve verilen karşılıkların çoğunun yanlış olduğunu gördüm..
eğer istersen, diyanetin fetva hattını arayarak bu ismin bebeğe verilmesi caiz mi diye danışabilirsin.

inş her bakımdan gönlünüze uyan bi isim bulursunuz..

Back
X