Bacakta Refl(Yardm)...

gulyare

Guru
Kayıtlı Üye
2 Nisan 2009
14
1
arkadaşlar ben 23 yaşındayım ve bekarım.bacağımda hafif reflü bulgusu saptandı.tam olarak ne olduğunu anlamadım.doktor 6 ay süresince varis çorapı ve bir ilaç verdi gerçi ilacı bırakmak zorunda kaldım yan etkisi ağırdı ama bu konuda bilgisi olan yada aynı hastalıkla uğraşanlar varmı aranızda.bu hastalıkla ilgili beni aydınlatabilirmisiniz.bacakta reflü nedir,nasıl oluşur,nasıl tedavi edilir,iyileşebilirmi,yani bu konu hakkında tüm bildiklerinizi anlatırmısınız.bide varis çoraplarını çok giymemek lazımmış dışarda herkes bööle söölüyo varis çoraplarının sakıncaları varmıdır varsa nelerdir.

arkadaşlar biliyorum abarttım ama inanın bacağımdaki bu karıncalama ve ağırlık hissinden yoruldum.sizden yardım beklliyorum.ne olur bilginiz varsa benimle paylaşın.ne yapmalıyım tavsiyelere ihtiyacım var.

:a015:

Son düzenleme:
ttalım kimse cevap yazmamaış .bende de var reflü .varis nedeniyle oluyor.damar yetmezliğinden yani.sonucu ameliyat.
kiloluysan zayıfla .ve akşamları bacaklarını dinlendir..banyodan çıkarken soğuk suyla duş yaptır bacaklarına .

arkadaşlar benimde sol bacağımda dvt var yani toplar damar tıkanıklığı bende ilaç ve varis çorabı ile tedavi oluyorum yaklaşık 9 aydır..mümkün olduğunca bacağınızı kalp seviyesinin 20cm üzerinde kalacak şekilde uzatın sabit oturmayın hareket etmek ve kilo vermekte çok önemli hergün düzenli yürüyüşler gerekiyor 20-30dk..

arkadaşlar varis çorabı faydalı
asla giyememzlik yapmayın...
sıcak sizin için zararlı..
ayrıca corap ve ilac ayrılmaz bir ikili..
ilacın yan etkisi olduysa muadili olan ilaç verir doktorun...

X