- 8 Haziran 2014
- 1.962
- 4.967
Toplu taşıma araçlarında tacize uğramayan tam olarak cinsiyetlerini çözemediğim arkadaşlar; konu ve tepkisinden rahatsız ve hatta gereksiz bulur durumdalarsa ortamı terkedebilirler. İlla bizlerle dayanışma içinde olmak zorunda değiller. Bizler rahatsızız. Çözüm yolları arıyoruz. Bulana destek oluyoruz. Taciz sevene tacizcisi ve tacizi ile mutluluklar diliyoruz. Lütfen neyin ıvır zıvır olduğunu algılayamadığınız yetisizliğinizle tepki alanlarımızı meşgul etmeyiniz.
Adap ve edepten bi haber toplum özürlü homoerectuslara (cinsiyet ayrımı yapmıyorum, yalnızca erkekler algılanmasın) tepki gösteren her gerçek bireye saygılar, başarılar...
Mervecik sen yanında bacağını açıp oturandan rahatsız olmuyor musun yoksa? Yada hiç otobüse minibüse binmedin mi? Böyle bir durumla karşılaşmadın mı?
Meraktayız, cidden.
Gerçi senin dediklerinin ciddiye alınacak bir yanı yok da o ayrı mesele, nezaketen taktiklerini bekliyorum. Yanına erkek oturtmuyorsun galiba da ondan yaşamamışsın hiç belli ki
Feministin anlamı ne? biliyor musunuz?Feministler yine ıvır zıvır şeylere kafa yormuş.
Feministin anlamı ne? biliyor musunuz?
feminizmin bu oldugunu düşünen bir insanın öyle bir yorum yapmasına şaşmamak gerek :)Feminist = erkek düşmanı, kaıdn düşmanı, çocuk düşmanı, aile düşmanı, medeniyet düşmanı... vs. Ayrıca estetik olan şeylere de düşmandır.
Ben "kadın hakları savunucusu" değilim. İNSAN HAKLARI savunucusuyum. O iki kitabı ( hangileri oldugunu biliyorum ) dönüp yeniden okumanı, cümle kurarken dikkatli olmanı tavsiye ederim. Sözde kadın hakları dersen karsisina da sözde erkek hakları diye bir olgu dogar. Ben insan hakları sosyal haklar savunucusuyum. Yeryuzunde (canlı tanım ayrımı yapmadan) birinin özgürlüğünün başladığı yerde digerinin ki biter. Bu içerikte bu konu önemli bu konu önemli değil ayrımı yapılamaz. Ayrica dikkat ediyorum bir yandan güya insani bir entellektüel görüntü sergilemeye çalışırken diğer yandan gerçeği ele veriyorsun. Kadın erkek ayrımı yapmayalim erkekleri yermeyelim derken habire " ortadoğu halkları " ifadesini cahil geri kalmışlık kelimeleri yerine kullaniyorsun. Bu ne peki? İnsan ayrımı degil mi? Orta doğunun cahil geri kalmış olduğuna kim karar verdi, Avrupa. O halde sende Avrupa - ortadoğu ayrımı yapiyorsun kii bu daha büyük tehlike. Senin zihniyetin bir erkeği yermekten fersah fersah korkunc. O zihniyet ki" bu toplum cahil geri kalmış yok edilebilir"denklemini mesrulastirdi.Ortadogu erkegi ile feminist kadın aynı demiştim vakti zamanında. Ortadogudaki tipler de pek sever senin kurdugun şu cümleleri. Sözde kadın hakları savunucusu
kafa göz dalar o bacaklarını ikiye ayırırım nett.
Ne güzel anlatmaya başlamışsınız da sonunu kapanmaya nasıl bağladınızbu şekilde oturan erkekleri uyarmalıyız. bu resmen terbiyesizlik. bir gün otobüste başka birinin oturması gereken yere bir erkek ayaklarını uzatmıştı ben de onu uyardım beyefendi ayaklarınızı çeker misiniz oraya insan oturacak dedim. adamın beni bi dövmediği kaldı küfür ve hakaret etti. terbiyesiz. bu gibi durumlarla karşılaşacağız ama o terbiyesiz adam bana küfür etti diye vazgeçmedim vazgeçmeyeceğim. adam gibi oturun adam gibi ayakta bekleyin. bu erkekleri bizler yetiştirdik. kızlarınızı baskı altında yetiştirip kapatacağınıza lütfen ilk önce erkek evlatlarınıza ahlak dersi verin, insana saygı duymayı öğretin.
Ne güzel anlatmaya başlamışsınız da sonunu kapanmaya nasıl bağladınız
Kadınların kıyafet seçimlerini eleştirmek hiç kimseye yakışmaz da bir kadına hiç yakıştıramadım
Kadınların kıyafet seçimlerini eleştirmeyi bırakıp önce erkek evlatlarınıza ahlak dersi verin olarak tamamlarsak görüşünüze katılıyorum diyebilirim
Kibarca söyler o da düzeltir kendisini. Çok mu zor bişey?
Feministler yine ıvır zıvır şeylere kafa yormuş.
Evet ıvır zıvır bir mesele. Feministlerin erkek nefreti körükleme yollarından biri daha sadece. Yoksa bacaklarını ayırıp oturan yok mu, illa ki var. Ama sanki gerçekten de bi meseleymiş gibi gündem haline gelmesi komik bile degil, saçma...
Ben toplu taşıma araçları kullandıgım zamanlardan açıkçası en çok orta yaş ve orta yaş üzeri teyzelerin terörünü hatırlıyorum. Buradaki asıl mesele, otobüs adabıdır, ya da otobüslerdeki koltukların dogru düzgün, belki biraz daha geniş yapılmasıdır. Sonuçta bazıları kilolu, bazıları dar kıyafetli, bazıları uzun boylu... vs... Bunları konu edeceklerine zırvalamayı tercih etmişler her zamanki gibi. Hatta adı da ''manspreading'', direkt erkek taşlama geyigi.
Ortadogudaki kadın taşlayan zihniyet = Batıdaki feminizm ideoloji. İnsanlar bunu anlayabildikleri gün benim niye böyle saçmalıkları eleştirdigimi anlayacaklar. Yani mesele bacak ayırma falan degil... İlgisi bile yok...
Kibarca söyler o da düzeltir kendisini. Çok mu zor bişey?
Kafan çok güzelmiş güle güle kullanFeminist = erkek düşmanı, kaıdn düşmanı, çocuk düşmanı, aile düşmanı, medeniyet düşmanı... vs. Ayrıca estetik olan şeylere de düşmandır.
Kafan çok güzelmiş güle güle kullan
Arkadaşlaaaar, konu konuyu anlayamamış insanlarla uğraşmak değil. Konu artık küresel olduğu netleşmiş bir problem. Sorun varsa çözümü de olmalı. Biz ne yapabiliriz. Malum öyle asarım keserimle olmuyor. Merdivende sağda durmayan, asansör önünde sıra mı olur diyen... Biz bu medeniyeti kullanamayanlara ne yapabiliriz? Bence kafayı yormamız gereken bu.Kadın cinayetlerine şehir efsanesi dediğini okuduğumda bu dedikleri az bile geldi. Uçmuş baya kendisi, umarım böyleleri uçar da inmez geri dünyaya. Dünya için fazlalıklar çünkü
feminizmin bu oldugunu düşünen bir insanın öyle bir yorum yapmasına şaşmamak gerek :)
Ben "kadın hakları savunucusu" değilim. İNSAN HAKLARI savunucusuyum. O iki kitabı ( hangileri oldugunu biliyorum ) dönüp yeniden okumanı, cümle kurarken dikkatli olmanı tavsiye ederim. Sözde kadın hakları dersen karsisina da sözde erkek hakları diye bir olgu dogar. Ben insan hakları sosyal haklar savunucusuyum. Yeryuzunde (canlı tanım ayrımı yapmadan) birinin özgürlüğünün başladığı yerde digerinin ki biter. Bu içerikte bu konu önemli bu konu önemli değil ayrımı yapılamaz. Ayrica dikkat ediyorum bir yandan güya insani bir entellektüel görüntü sergilemeye çalışırken diğer yandan gerçeği ele veriyorsun. Kadın erkek ayrımı yapmayalim erkekleri yermeyelim derken habire " ortadoğu halkları " ifadesini cahil geri kalmışlık kelimeleri yerine kullaniyorsun. Bu ne peki? İnsan ayrımı degil mi? Orta doğunun cahil geri kalmış olduğuna kim karar verdi, Avrupa. O halde sende Avrupa - ortadoğu ayrımı yapiyorsun kii bu daha büyük tehlike. Senin zihniyetin bir erkeği yermekten fersah fersah korkunc. O zihniyet ki" bu toplum cahil geri kalmış yok edilebilir"denklemini mesrulastirdi.
Bir şeyi yapacaksan tam yapacaksın ki dünya gerçekten yaşanabilir bir yer olsun. Öyle yarım insancıllık olmaz. Biz herkese bireysel hakların iadesi diyoruz. Her konuda her toplumda her cinste diyoruz. " Kadınlar " gibi " Ortadoğu Halkları " gibi sınıflamalar yapıp aşagilamıyoruz.
Ve son birşey; emir kipiyle konusuyorsunuz. Cevabı emir kipiyle olmadı. Çünkü ben " herkesten çok bilirim, herkesi degerlendiririm" ukalalığı yapmadım. Biz böyle düşünüyoruz, sizin düşündüğüzde burdan şöyle görünüyor açıklamasıydı. Bilmem anlatabildim mi? ( bu soru "anladın mı? Diye de sorulabilir. Dikkat ettiyseniz onu da tercih etmedim. )
Bu yazı şahnıza değildir. Sizin gibi düşünen herkesedir...