"Bacaklarını topla" kampanyasından sonra ilk gözaltı

Mervecik sen yanında bacağını açıp oturandan rahatsız olmuyor musun yoksa? Yada hiç otobüse minibüse binmedin mi? Böyle bir durumla karşılaşmadın mı?

Meraktayız, cidden.

Gerçi senin dediklerinin ciddiye alınacak bir yanı yok da o ayrı mesele, nezaketen taktiklerini bekliyorum. Yanına erkek oturtmuyorsun galiba da ondan yaşamamışsın hiç belli ki

New york'ta metroya çıplakta sadece iç çamaşırla biniyorlardı

Ortadogu erkegi ile feminist kadın aynı demiştim vakti zamanında. Ortadogudaki tipler de pek sever senin kurdugun şu cümleleri. Sözde kadın hakları savunucusu

Kibarca söyler o da düzeltir kendisini. Çok mu zor bişey?

Ortadogu erkegi ile feminist kadın aynı demiştim vakti zamanında. Ortadogudaki tipler de pek sever senin kurdugun şu cümleleri. Sözde kadın hakları savunucusu
Ben "kadın hakları savunucusu" değilim. İNSAN HAKLARI savunucusuyum. O iki kitabı ( hangileri oldugunu biliyorum ) dönüp yeniden okumanı, cümle kurarken dikkatli olmanı tavsiye ederim. Sözde kadın hakları dersen karsisina da sözde erkek hakları diye bir olgu dogar. Ben insan hakları sosyal haklar savunucusuyum. Yeryuzunde (canlı tanım ayrımı yapmadan) birinin özgürlüğünün başladığı yerde digerinin ki biter. Bu içerikte bu konu önemli bu konu önemli değil ayrımı yapılamaz. Ayrica dikkat ediyorum bir yandan güya insani bir entellektüel görüntü sergilemeye çalışırken diğer yandan gerçeği ele veriyorsun. Kadın erkek ayrımı yapmayalim erkekleri yermeyelim derken habire " ortadoğu halkları " ifadesini cahil geri kalmışlık kelimeleri yerine kullaniyorsun. Bu ne peki? İnsan ayrımı degil mi? Orta doğunun cahil geri kalmış olduğuna kim karar verdi, Avrupa. O halde sende Avrupa - ortadoğu ayrımı yapiyorsun kii bu daha büyük tehlike. Senin zihniyetin bir erkeği yermekten fersah fersah korkunc. O zihniyet ki" bu toplum cahil geri kalmış yok edilebilir"denklemini mesrulastirdi.
Bir şeyi yapacaksan tam yapacaksın ki dünya gerçekten yaşanabilir bir yer olsun. Öyle yarım insancıllık olmaz. Biz herkese bireysel hakların iadesi diyoruz. Her konuda her toplumda her cinste diyoruz. " Kadınlar " gibi " Ortadoğu Halkları " gibi sınıflamalar yapıp aşagilamıyoruz.
Ve son birşey; emir kipiyle konusuyorsunuz. Cevabı emir kipiyle olmadı. Çünkü ben " herkesten çok bilirim, herkesi degerlendiririm" ukalalığı yapmadım. Biz böyle düşünüyoruz, sizin düşündüğüzde burdan şöyle görünüyor açıklamasıydı. Bilmem anlatabildim mi? ( bu soru "anladın mı? Diye de sorulabilir. Dikkat ettiyseniz onu da tercih etmedim. )
Bu yazı şahnıza değildir. Sizin gibi düşünen herkesedir...

Ne güzel anlatmaya başlamışsınız da sonunu kapanmaya nasıl bağladınız

Kadınların kıyafet seçimlerini eleştirmek hiç kimseye yakışmaz da bir kadına hiç yakıştıramadım

Kadınların kıyafet seçimlerini eleştirmeyi bırakıp önce erkek evlatlarınıza ahlak dersi verin olarak tamamlarsak görüşünüze katılıyorum diyebilirim

Anlatmaya çalıştığımız işte tam da bu. Karşıdaki hep cahil cuhela. En çok biz biliyoruz biz hep doğruyu biliyoruz hep doğru kararı veririz hatta karar merciiyiz.
Mesela "kızlarınızı kapatmak" fiilini kullanırken aşağıladığının farkında degil. Bu bir yandan " kızlar aptaldır kendi kararları ile ortunemezler, siz karar verip onları kapatıyorsunuz, biz karar verdik açacağız" demek oluyor.
Hangi cümleyi tutsak elimizde kalıyor.

Bu arada sayın Editör konu hala önemli. Kaynatmıyorum yani: ))
Benim gördüğüm asıl mesele şu ki; metroda veya herhangi bir toplu taşıma aracında bu şekilde oturan biri hiçbir açıklaması olmadan yanindakini taciz ediyordur. "Taciz severlere tacizcileri ile mutluluklar" demiştim. Tekrarlıyorum. Yalnııızz ben sadece onu ima etmediğim halde kadın erkek ayrımı yapmadığım halde nedense "taciz" dediğim için yalnızca erkekten kadına yönelik cinsel taciz algılandı. Ne enteresan değil mi? Ne dersin sayın Editörüm aslında tam da buradan mı başlamak gerekiyor.
: )) Yani aslında taciz tam olarak nedir?

Hmmm öyle mi. Teşekkürler aklımıza gelmemişti.
Söylendiğinde ters tepki veren kıroları napıcaz peki?

Neden söylemek zorundayız göz var nizam var dimi? Neden tüm erkekler öyle oturmuyor da bazıları böyle?

Cinsiyetin kadın ama kadından çok erkekcisin, ataerkillik damarına mı işledi anlayamadım gitti?

Feministler yine ıvır zıvır şeylere kafa yormuş.

Feminist = erkek düşmanı, kaıdn düşmanı, çocuk düşmanı, aile düşmanı, medeniyet düşmanı... vs. Ayrıca estetik olan şeylere de düşmandır.
Kafan çok güzelmiş güle güle kullan

Kadın cinayetlerine şehir efsanesi dediğini okuduğumda bu dedikleri az bile geldi. Uçmuş baya kendisi, umarım böyleleri uçar da inmez geri dünyaya. Dünya için fazlalıklar çünkü
Arkadaşlaaaar, konu konuyu anlayamamış insanlarla uğraşmak değil. Konu artık küresel olduğu netleşmiş bir problem. Sorun varsa çözümü de olmalı. Biz ne yapabiliriz. Malum öyle asarım keserimle olmuyor. Merdivende sağda durmayan, asansör önünde sıra mı olur diyen... Biz bu medeniyeti kullanamayanlara ne yapabiliriz? Bence kafayı yormamız gereken bu.

''Ortadogu'' ile her suçu kadına atan, yeri gelince linç eden kültürü kast ediyorum. Boşuna ugraşma yani buradan prim yapamazsın. Ayrıca ortadogu kültürüne cahil degil fanatik derim ben.

Hem o ''iki kitap'' dedigin neymiş anlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…