Bacaklarim devamlı şişiyor!

twenty_one

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2007
128
0
arkadaşlar bilgisi olan varsa yazsın bi insanın bacakları yataktan kalktıktan itibaren niye şişmeye başlar?otursam da şişiyo yürüsem dekafamçokkarıştı bi de bi bacağım bi bacağımdan çok az kalın o kalın olanda da şiştiğinde hafif ağrı oluyo bi kere doktora gittim biri diğerinden kalın diye napacan manken mi olacan dedi:kızgın: doktora gitmekten bıktım bu bacak şişmesi konusunda bişiler bilen varsa ve yazarsa çok sevinirim...

arkadaşlar bilgisi olan varsa yazsın bi insanın bacakları yataktan kalktıktan itibaren niye şişmeye başlar?otursam da şişiyo yürüsem dekafamçokkarıştı bi de bi bacağım bi bacağımdan çok az kalın o kalın olanda da şiştiğinde hafif ağrı oluyo bi kere doktora gittim biri diğerinden kalın diye napacan manken mi olacan dedi:kızgın: doktora gitmekten bıktım bu bacak şişmesi konusunda bişiler bilen varsa ve yazarsa çok sevinirim...

canım bacaklarında varis olabilir özellikle (iç varis) yani bacakların dışından görünmeyen ve bunlar çok ağrı yapar.cerrehiye gitmen gerekebilir.şişmenin nedeni ödem de olabilir .buda yeme alışkanlığına bağlı olbilir (çok tuzlu yemek gibi)

Bildigime göre birde kalp rahatsizliginla ilgili ola biliyor, eger kalktiginda ayak bileklerinde sis ise.

Anneannemde var o sorun.Kalbinde bi sorun yokmuş fakat.Böbreklerinden biri iyi çalışmıyomuş o tarafındaki bacağı şiş.Yazın çok terleyip tuzluda yiyorsan ve su da içmiyorsan fazla olabilir.Bİz idrara sık çıksın diye böğürtlen yaprağı çayı veriyoruz.Biraz indi gibi şişi ama ishal oldu :KK70:

eğer hala çözüm bulamadıysan tam idrar analizi yaptır ve sonuçlarına göre bir nefroloji uzmanıyla görüş. geçmiş olsun.

bol bol yürüşüs yap bendede cok fazla oluyordu özeliklede ikinci kızımı dogum yaptıktan sonra nerdeyse iki numara büyüdü ayaklarım simdi form cayları varya günde iki tane ondan ve yürüyüs baya faydası oldu bir dene istersin

canım benimde bacakalrımda birkaç gündür felaket ağrı var gece uyuyamıyorum artık daha önce bunla ilgili konu açtım ama fazla cevap gelmedi.neyse birde şişlik oldu şimdi baldırlarımda selülit var ama bu farklı yer yer şişti delikler coğaldı cok korkuyorum sebebi nedir bunun bilen varsa yaşayan varsa bilgilendirsin lütfen

canım benimde bacakalrımda birkaç gündür felaket ağrı var gece uyuyamıyorum artık daha önce bunla ilgili konu açtım ama fazla cevap gelmedi.neyse birde şişlik oldu şimdi baldırlarımda selülit var ama bu farklı yer yer şişti delikler coğaldı cok korkuyorum sebebi nedir bunun bilen varsa yaşayan varsa bilgilendirsin lütfen

cnm bilen varsa deme araştırılması gerek sanırım geniş bi tetkik yapılırsa kan , idrar tah.vb.bişeyler belli olur ben ilerletme derim geçmş olsun cnm:1hug:

arkadaşım bu kadar sıkıntı veriyosa tetkik edilmesi gerk diye düşünüyorum bu tip şikayetler kan thlilleri sonucunda belli olur diye biliyorum tabi odr. bi daha gitme bide böle dalga geçen doktorlarımız var sağolsunlar geçmş olsun cnm...:1hug:

bacaklarda ödem (şişme) ve ağrı oluyorsa mutlaka dr gitmelisiniz..
lenfödem hastalığı ve varis de olabilir..
en kısa zamanda bir kalp damar cerrahisine gitmeniz gerekiyor arkadaşlar..
geçmiş olsun...

Sevgili Twenty-one,

Oncelikle vucutta belli bolgelerin sismesinin bir cok nedeni olabilir. kalp veya bobrek yetmesligi olabilir, toplar damar yani kronik venoz yetmezlik (varis olusumu) olabilir veya lenfodem olabilir.

Oncelikle teshis hakkinin sadece hekime ait oldugunu soyleyerek senin durumunla ilgili fikrimi soylemek istiyorum. kalp ve bobrek yetmezliginde vucutta genel bir odem olusur. Yani sadece kol, bacak degil tum vucutta sisme olur. Anlattiklarin bunlarla uyumlu degil.

Kronik venoz yetmezlige bagli olarak odem gelisebilir.

Birde Lenfodem var. Lenfödem vucut dokulari arasindaki sivinin ve bazi maddelerin lenf sistemi tarafindan uzaklastirilamamasi sonucu gelisen bir tablodur. Sıvı ve bu sıvı içindeki maddeler dokular arasında birikir. ve biriktiği bölgede şişliğe neden olur. baslangicta bu sislik gece yatinca iner , ayakta durmayla birlikte yeniden artar. fakat ileri donemlerde şişlik istirahatlede inmez. lenfömde konusunda daha detaylı bilgiye lenfodemfzt adresinden ulasabilirsin.

Durumun bana onu cagristirdi ama daha oncede dedigim gibi teshis koyma yetkisi doktorundur ve sorununun ne oldugunu soyleyecek kisi doktordur. Fakat lenfodem konusunda calisan hekim sayisi az oldugu icin ulkemizde lenfodem teshisi zor konulmakta ve bu surec icinde hastalar cok zaman kaybetmekte. Senin bu noktada pes etmemen ve dogru doktora ulasana kadar aramaya devam etmen gerekiyor.

gecmis olsun

Nilüfer KABLAN
Uzman Fizyoterapist
Lenfödem Terapisti/Lenfödem Dekonjestif Tedavisi Uzmanı

bacak şişmesi bi sürü degişik hastalıgın belirtisi oldugu için şu yada bu diyerek farklı uygulamalar yapmak doğru olmaz canım ..bence en kısa zamanda bi doktora gidin .şayet romatizmal bir hastalık ise erken tedaviye başlanması önemli oldugu için vakit kaybetmeyin ..geçmiş olsunn ...

X