• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bacaklarda morarma acil bakarmisiniz?

Sardunyayaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2016
609
369
33
35
Gecen sene asilama oldum. 3 gafta sonra falan bacaklarimda dayak yemis gibi morluklar oldu bigun aklima ilacin yan etkisi olablrmiydiki dedim ve baktim olabilir yaziyordu. Sonra kna testi yaptrdim plt vs baktilar normal hersey hemotoloji ye gittim sekreter dedi kanser vs olsa bozuk olur bunlar dr.a gosterdi dr.da demis bunlar notmal sonuclar bizlik degil dahiliyeye gitsin demis, bende gitmedim dahiliyeye kotu bisey yok diye, o ara olmamisti morarma ztn ama yaklasik bir aydir yine oluyor morarma korkuyorum ne yapmam lazim .. birde ben tup bebek dusunuyorum dr.uma soyledim morarmam oluyor pihtilasmaya bakarmisiniz diye, universitede trombosit gen testi fln bunlara baktrdim daha cikmadi sonuclar acaba bozukluk varsa onda cikarmi bu morarmalar onla ilgilimidir? Yeni dr.a gideyimmi dahiliyeye, bekleyimmi kafam karisti:/

Sadece pihtilasma testleri değil..homosistein değerlerine de bakılmalı canım..Allah sifa versin.Boşuna uzme kendini.Yoktur bişey evelAllah

Benimde 2 aydır morarıyor. Romatizma testi yapıldı sonuç bekliyorum. Demirim düşük olduğu için morarıyor sandım, doktor ilgisi yok dedi. Demir hapına başladım son morluklar iyileşti. Yeni morluk oluşmadı. inşallah sebep odur tekrarlamaz.
Insallah ya bnm birde moraran yere bastirinca aciyor baya insan korkuyor

Bu sabah yine morlukla uyandim ayagimin uzerinde ama iki ayakta ve ayni yerde iki morluk :/ dun asiri yorulmusu yorgunluktan ayaklarim koptu ayaklarimi diktim yattim gece onlami alakaliki...

Morluk konusunu çok bilmiyorum neden olur, ne sebebiyet verir, bu tedavi yöntemlerinin yan etkileri midir?
Ancak diyeceğim tek şey, kılcal damarlar deri yüzeyine yakın olup, o damarlarda tahribat olunca morarmalar oluyor.
Bilimsel olarak açıklaması 3 aşağı 5 yukarı bu şekilde.

İhmal etmemenizi tavsiye ederim.
Gerekli şekilde doktor kontrollerinden geçin ve hiç bir zaman bir doktorun teşhisi ile kalmayın.
Hele ki önemli olan konularda.
Çok geçmiş olsun.

Morluk konusunu çok bilmiyorum neden olur, ne sebebiyet verir, bu tedavi yöntemlerinin yan etkileri midir?
Ancak diyeceğim tek şey, kılcal damarlar deri yüzeyine yakın olup, o damarlarda tahribat olunca morarmalar oluyor.
Bilimsel olarak açıklaması 3 aşağı 5 yukarı bu şekilde.

İhmal etmemenizi tavsiye ederim.
Gerekli şekilde doktor kontrollerinden geçin ve hiç bir zaman bir doktorun teşhisi ile kalmayın.
Hele ki önemli olan konularda.
Çok geçmiş olsun.
Peki tesekkurler... insallAh oyledir..

O değer ayrı bir kan değeri canım yani homosistein..Araştırma hastanesinde bakmislardi benimkine..pihtilasmayla alakali

Back